Policijski ulov

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Dej no nehi no...jaz da se smešim? 14 letniki v puberteti da vejo kaj je prav in kaj ni...malo morgen.
rolleyes-1.gif

Razen če si bil ti izjema
aplauz.gif
svašta ej

Lahko pa da imaš prav. Se posipam s pepelom. Mogoče imaš pa v familji ali pa za soseda 14-letnika, pa sta na isti intelektualni ravni

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
In pri katerih letih si ti pokapiral kaj je prav in kaj narobe? Glede na to, da 15 letnik lahko opravi izpit za jadralnega pilota, imaš zanimive teorije ali pa je kaj drugega s tabo narobe. Pri 14 gre pa še vedno na polno peš pred avtobus, ker ne ve kaj dela in mu je to za oprostit?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
No, očitno ti veš bolje od mene in si ravnokar revolucionarno zamajal temelje pedagoške znanosti. Predlagam, da napišeš članek o svojem odkritju in ga argumentiraš, večna slava ti ne uide.
evil.gif

Res pa imaš 100% prav v nekem segmentu - ob sfaljeni vzgoji lahko tudi sicer normalno psihično razvit 14-letnik nima moralnih norm - niti avtonomne niti heteronomne morale. Ampak jaz nisem govoril o osebkih, ki jih lahko označimo kot 'socializacijske napake'. Je pa zelo zaskrbljujoče, če si obkrožen s takimi najstniki.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
In pri katerih letih si ti pokapiral kaj je prav in kaj narobe? Glede na to, da 15 letnik lahko opravi izpit za jadralnega pilota, imaš zanimive teorije ali pa je kaj drugega s tabo narobe. Pri 14 gre pa še vedno na polno peš pred avtobus, ker ne ve kaj dela in mu je to za oprostit?

Lej, tip pač NIMA POJMA. In hkrati ni dovolj brihten, da bi v takem primeru rajši bil tiho, ampak goni svoje. Slaba kombinacija pač.

Seveda se stroka ne strinja z njim. Ko mladostnik dopolni 14 let starosti, postane v Sloveniji kazensko odgovoren. LE ZAKAJ?????? Ker so pozabili vprašati za mnenje 'strokovnjaka' inkvizitorja...resnici na ljubo, dostikrat niti ni treba čakati do 14. leta, da otrok dojame, kaj je prav in kaj narobe, ampak država je pač ziheraš na tem področju.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.