Policijski spektakel na Rudniku

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dvomim, da pumpe niso zavaraovne proti temu, tako da boli kruac te lastnike. Notri kafetka, kamere pa itak snemajo, potem pa naj škifi lovijo in zavarovalnica ureja.

Baje ima prodajalec precej dela če pride do pobega. Sicer se ne spomnim točno kaj vse mora naredit ampak pred časom mi je en razlagal da mora zaključit blagajno in en kup papirjev uredit, tako da ne verjamem da jim je res vseeno. Sploh pa zavarovalnica hitro najde kakšno luknjo v "reakciji" prodajalca (če sklepamo po tem kako jih iščejo drugje) in se lahko pod nosom obrišejo za odškodnino.

Če bi bili pametni, bi na pumpah omejili maksimalno količino ki jo lahko natočiš, če bi hotel pa več natočit bi moral pa certifikate pokazat, da ima primerno urejen prevoz. V našem koncu imajo na pumpi tako poštimano, da moraš it k prodajalcu, če hočeš kurilca točit, da ti aktivira pumpo. Komot bi naredili to tudi za ostale pumpe. Do 100l lahko natočiš za ostalo moraš do prodajalca. Pa na eleganten način kradljivce s sodčki zjebeš...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
@Spacemonkey Jaz nikomur ničesar ne privoščim. Jaz senm se samo vprašal ali bo sedaj prodajalec kaj nasrkal (ker sedaj šef pač ve da je dovolil da un toči tok goriva). Če bo nasrkal ali ne mi je vseeno.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Jaz senm se samo vprašal ali bo sedaj prodajalec kaj nasrkal (ker sedaj šef pač ve da je dovolil da un toči tok goriva).
Prodajajec mu ni nič dovolil, saj ga tip ni nič vprašal pravtako mu ni dovolil da pobegne.
Če je pa pumpa taka, da omogoča da se tolk lahko naenkrat natoči pa ni prodajalčeva krivda,

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dvomim, da pumpe niso zavaraovne proti temu, tako da boli kruac te lastnike. Notri kafetka, kamere pa itak snemajo, potem pa naj škifi lovijo in zavarovalnica ureja.

In kaj po tvoje naj naredi prodajalec ? Naj se gre superheroja in se mu vrže pred avto, teče za njim, za tistih nekaj litrov ali pač kolikor že je natočeno ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Odvisno od pogojev zavarovalnice.

Ti tudi ne moreš odpreti zlatarne, zavarovat za par mio, potem pa dat 100 karatni diamant na razstavo, brez varovanja.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ok, ne ga srat fantje. Folk na pumpi nima kaj. Mnogokrat tam tankajo tovornjakarji in drugi čudaki, pa lepo plačajo. Ne more un na pumpi vse tretirat kot lopove. Sicer pa če bo tako šlo naprej, bo kot v ZDA - plačilo vnaprej. V ZDA moraš najprej potegnit bančno kartico ali plačat na blagajni. Potem ti pa odpro pipco za x goriva za kolikor si vplačal. Če si preplačal ti vrnejo denar, vendar brez poprejšnjega plačila gorivo ni moč točiti. Potem boste pa pizdili čez ta sistem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Saj tako ima tale 24/7 pumpa sistem pa je super. Če ne bi točili gnojnice bi vedno tam tankal.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Koliko sem jaz videl je tocil v IBC kontejner in v tega se sme tocit dizelsko gorivo. Prodajalec pa nima pravivre kontrolirat drugo kot ce toci v primerno posodo, na cesti ga pa lahko preveri policija ce ima ADR zadeve porihtane.

Ne ne, prodajalec mora preverit ali toči v posodo primerno za transport. Ker ne gre zato, da zakon zahteva da se toči v posode primerne za skladiščenje goriv ampak v posode certificirane za rpevoz goriv.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:

@ rajko0028 slabo ti je poznano, ker te omejitve na 90L ne obstajajo. In kje zaboga si pobral tisto s šiframi ? Sem slišal že veliko cvetk kar se tiče tega posla, samo ta ja pa siguno ena izmed najbolj neumnih izjav ever.

To sem napisal na podlagi lastnih izkušenj pred nekaj leti ko sem delal na črpalki prek študenta - tako da je buča samo tvoje nakladanje in ne moj empiričen prispevek.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
mogoce kdo ve kaj se dogaja zdele na izanski? sem se peljal pa je takoj za tablo ljubljana znak stop policija.. kaka nesreca ali kaj drugega? glede na tamkajsnje prebivalstvo se nebi cudil kakim novim aretacijam..:)

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:Probaj tiste najlon zadeve tam zraven uporabit. Reče se jim "rokavice"
wink-1.gif

Verjetno si mislil PVC zadeve
grin1.gif

Sploh ne. V mislih je imel LDPE.
evil.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
To sem napisal na podlagi lastnih izkušenj pred nekaj leti ko sem delal na črpalki prek študenta - tako da je buča samo tvoje nakladanje in ne moj empiričen prispevek.

Tvoj empiričnen prispevek
hysterical-1.gif

Moram priznat, vsaj za smeh znaš poskrbeti

V kateri levi firmi si ti to delal in kdaj, ker me res zanima, kako je s tem. REDNO delam v bencinskem poslu že kar nekaj let in še nisem slišal, da bi kje prakticirali kaj podobnega. Tudi od starejših sodelavcev (naše firme) in strank ne. Verjetno si malo (beri veliko) zamešal zadeve in te pravljice za lahko noč raje razlagaj svojim otrokom, ne pa meni solit pamet.
priden.gif

Nazadnje urejeno:

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
To bi bilo veselo, če bi bil namesto nafte v sodu bencin, pa da bi eksplodiral, ko mu je pri lovljenju padel s prikolice.

to tako eksplodira kot v filmih
confused-1.gif

sta mythbusters testirala, če eksplodira tank za bencin, če vanj strelaš
tongue-1.gif

Pusti streljanje v tank, zadeva nekako ni ravno primerljiva, ker je bil verjetno uporabljen atestiran tak primeren za shranjevanje bencina. Pri vsem tem so zadeve odvisne od veliko dejavnikov.

Če gremo k obravnavanemu primeru in predpostavimo, da bi se v cisterno natočil bencin, se nebi zgodilo nič, če bi bila cisterna dovolj polna. Napol polna cisterna bencina izdelana iz neantistatičnega materilala, bi v primeru prevažanja lahko zagorela in eksplodirala zaradi naelektritev, ki nastanejo pri klompanju. Da bi zares prišlo do žiga in eksplozije mora biti izpolnjenih nekaj pogoje, predvsem ta, da je v cisterni dovolj kisika, da bo zadeva gorela.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
eni se sekirajo, če bi kaj eksplodiralo. normalno jim pa je da se odrasli potniki vozijo nepripeti, pod vplivom alkohola, THC,...
smirk-1.gif

ali pa celo vožnja v napačno smer na AC pod vplivom alkohola
bonk.gif

to je tudi postalo nekaj vsakdanjega

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Včasih lahko tudi zaradi varnostnega pasu najebeš, zadeva ni 100% "življenjerešujoča". Ostalo dvoje pa je negativno, to je res.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Če gremo k obravnavanemu primeru in predpostavimo, da bi se v cisterno natočil bencin, se nebi zgodilo nič, če bi bila cisterna dovolj polna. Napol polna cisterna bencina izdelana iz neantistatičnega materilala, bi v primeru prevažanja lahko zagorela in eksplodirala zaradi naelektritev, ki nastanejo pri klompanju. Da bi zares prišlo do žiga in eksplozije mora biti izpolnjenih nekaj pogoje, predvsem ta, da je v cisterni dovolj kisika, da bo zadeva gorela.
Lahko posoda pade s prikolice in poči, pa se bencin razlije. Al pa jo na tleh kdo povozi recimo avtobus tovornjak, ali pride zaradi nje do trka. In le majhna iskra bi bila dovolj, da vse skup eksplodira.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Jaz bi pa vprašal nekaj drugega. Tisoč litrov ni malo, že avto tankaš nekaj časa, torej je oni za jurja litrov sigurno čakal nekaj lepih minut. V tem času ni noben pogledal na tisti monitor, ki jim kaže te reči ali kako? Ne bom trdil, samo mislim, da jim zapiska ko vrne ročko, če ne celo vmes? Ne vem, ugibam? Vsekakor pa se strinjam, ni kriv prodajalec, kriv je ta šalabajzer :]

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj jih, ampak vseeno:

povečini smrdi vse naokoli in se obleka že navleče
smrdi tudi koš za papir, katerega je težko odpret/zapret brez, da bi snel rokavico (izjemo so luknje)
razlito gorivo na tleh
etc, etc...

S tem, da bi rajši sedel v avtu tistih 5min, pa poslušal radio, kot pa da stojim zunaj, poleti ni frke..pozimi pa ni prijetno..
Tolk pa tudi nobene babe še nisem slišal jamrat.
bonk.gif

Kot da bi kako "missico" poslušal.

Če ma pa glih novo francosko manikurco, a veš kok to košta, pol si nej pa nohtke polom haalooooo
hysterical-1.gif

Metrosexualec?