Policijska kontrola :D

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
thrivial [censored] a je tako težko razumet da bi policist lahko rekel: dej ti taksi vzem. pa bi prihranil 1000eur, policisti bi imeli lepši imiđ samo država nebi zaslužila

ah važn da sosedu krava crkne

Boli q policaje za lepši imiđ, in varnost, važno je da kasirajo. Ni važno če se med gostilno in do tam, kjer ga čakajotudi lahko zaleti.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
u bistvu niso represivni organ... so ja zato ker hočejo da pokasirajo čimveč... drugače so pa policisti zato tukaj da pomagajo vsem...

tudi ti trivijal boš "fasal" enkrat nekaj zakar boš trdil da je nefer...

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Jaz pa predlagam, da policaji tistemu, ki napiha plačajo npr. 500€, da bo revž naslednjič imel za taksi. Če ga dobijo še enkrat, mu plačajo 1000€ saj je očitno že porabil ves budget za taksi.
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
lej rešitev je da se dela na preventivi. da se ljudi "spravi" v taksi pa ne ene spalne srajce iz ene y fundacije... da to naredijo policisti... a misliš da bi jim bilo težko se okol lokalov peljat pa opozarjat? ne pa da 30m naprej stojijo pa dajo pihat...

enako s hitrostjo se da ogromno naredit. gsm-i...

drugače pa sem mnenja da če se preganja vinjene se mora s enakimi kaznimi še vse ostale... a ne?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
tudi ti trivijal boš "fasal" enkrat nekaj zakar boš trdil da je nefer...

Me ravno caka ena nefer poloznica za napacno parkiranje na posti.
smile-1.gif

Sem ze "fasal" tudi kaj nefer od policistov... Recimo voznjo po napacni strani cestisca, ker je bilo policajem dolgcas ob 2h zjutraj in ni bilo nobenega drugega prekrska kot to, da sem na popolnoma praznem in preglednem kriziscu "zavil" levo bolj naravnost kot so crte, kakrsna je tam itak praksa 95% voznikov. Samo za razliko od kaksnega losta in synthmanna nisem sel na forum jokat ampak na posto placat poloznico. Cisto preprosto.
smile-1.gif

lp

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
lej rešitev je da se dela na preventivi. da se ljudi "spravi" v taksi pa ne ene spalne srajce iz ene y fundacije... da to naredijo policisti... a misliš da bi jim bilo težko se okol lokalov peljat pa opozarjat? ne pa da 30m naprej stojijo pa dajo pihat...

enako s hitrostjo se da ogromno naredit. gsm-i...

drugače pa sem mnenja da če se preganja vinjene se mora s enakimi kaznimi še vse ostale... a ne?

kaj pomaga preventiva? kot da ni dovol "oglaševano" da voziš-piješ-ubiješ in podobne. taki ko vseeno pije in vozi nerabi nobene preventive in opozorila da bo poklical taxi. takega je treba samo vdarit po žepu konkretno. še več kot zdaj.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
kaj pomaga preventiva? kot da ni dovol "oglaševano" da voziš-piješ-ubiješ in podobne. taki ko vseeno pije in vozi nerabi nobene preventive in opozorila da bo poklical taxi. takega je treba samo vdarit po žepu konkretno. še več kot zdaj.
A kazni pa pomagajo?

Če bi kazni res toliko pomagale kot si misliš, potem bi policaji napisali 1.000.000 kazni, kolikor je voznikov in štacuno zaprli, saj noben nebi prekrška ponovil. Tako pa vsako leto napišejo blizu pol miljona kazni, leto za letom, že desetletja.
Kazni, vsaj takšne kot jih poznamo sedaj, pomagajo edino proračunu.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
A kazni pa pomagajo?

Če bi kazni res toliko pomagale kot si misliš, potem bi policaji napisali 1.000.000 kazni, kolikor je voznikov in štacuno zaprli, saj noben nebi prekrška ponovil. Tako pa vsako leto napišejo blizu pol miljona kazni, leto za letom, že desetletja.

Zadnjih deset let:

barometer.jpg

Zadnjih 40 let: http://www.vozimo-pametno.si/images/pdf/STAT2004-2.pdf

Pri drugem linku je predvsem zanimiv indeks mrtvih na 10.000 osebnih avtomobilov - iz 41 leta 1970 se je znizal na 3 po letih 2000, to je za vec kot desetkrat.

Imamo dve moznosti - izvrsten preventivni sistem, ki ga malo poslabsujejo previsoke kazni ali pa so veliko visje kazni spametovale veliko vecino voznikov.

Pa vesele praznike synthmann, upam da ti Bozicek prinese napotnico za psihiatra, ker ti res ne zavidam tvojega paranoicnega zivljenja.
frown-1.gif

lp

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:

Takole na hitro vem za dva primera, ki sta opustila vožnjo pod vplivom alkohola po tistem, ko sta si nabrala za dobrega pol miljona starih tolarjev kazni (eden se je zaradi odpuščanja pri sodniku za prekrške celo lotil odvajanja od alkoholizma). Torej ne samo, da so tukaj kazni bile vzgojne, nekomu so dejansko spremenile življenje na boljše. Drugače pa ko takole pišete, kako je to dobro le za proračun...če je človek tako butast, da tudi po tistem, ko konkretno napiha in mastno plača še kar trmasto vztraja pri pitju za volanom, si enostavno ne zasluži drugega, kot še eno kazen, pa magari zaradi nje raglasi osebni bankrot...

Citat:

A se jih ne? Kazni za prehitro vožnjo so kar nekje primerljive.

Citat:
a misliš da bi jim bilo težko se okol lokalov peljat pa opozarjat? ne pa da 30m naprej stojijo pa dajo pihat...

Kaj pa s tistimi, ki se ga doma nasekajo? Kdo bo pa tiste opozarjal, da ne smejo za volan? Meni ta predlog smrdi po diskriminaciji in se mi zdijo gostilniški pijančki priviligirani, ker bodo deležni prijaznega nasveta...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
A kazni pa pomagajo?
20% letos manj mrtvih kot lani? Brezveze, a ne?
Pri enakih kaznih ! Vsekakor mora bit vzrok kje drugje, če so kazni enake.

Misliš da vse varnejši avtomobili, vse boljše ceste, vinjete..... niso nič pripomogle k boljši varnosti?
Praviš da so za manj mrtvih v statistiki zaslužne edino kazni, ki se nisi spreminjale?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Govorimo za eno leto, ne desetletje. Za 20% se v tem kratkem času gotovo niso izboljšali ne avtomobili ne ceste. Pa tudi ne rabiš vsako leto večati kazni za to, enkrat kaznovan, drugič spametovan; to se dejansko pozna na cesti, divjanja je manj kot še nekaj let nazaj, tudi trezilnice pri policajih vplivajo na količino pijanih voznikov.