V tej zgodbi vidim tipično zaposlovanje zaposlenih med delovnim časom. Tako je tudi v večini večjih firm. Šef išče posel, zaposli sodelavce, računa €, delavci pa razmišljajo, kako bi čim manj delali, pa vse naredili (te so že boljši), ali pa da mine dnevni šiht.
Če bi bil folk pošten, delaven ne bi rabili niti 1 policaja. Rabimo jih pa dejansko vedno več.
Neki življenski stroški (tud kazni policajev) se ne bodo nikoli zmanjševali. Samo večali. Se bodo kaj novega izmislili, če od jutri naprej smo vsi brez prekrška.
(Kot elektrika. Vsi smo v letih menjali neke porabnike el. energije za super varčne. Pa ni vse skupaj nič ceneje. So nabili pa kakšne takse, omrežnine...........itd)
Kot je že nekdo tukaj napisal: Vsi smo za visoke kazni prekrškarjev, vendar samo smo pa zmeraj nedolžni. In nekateri prvo sprašujejo po forumih ob kazni, kako bi se pritožil na postopek policista. Ali je imel kapo, ali je prav ustavljal, ali mu je za verjeti, ali ima prave barve nogavic...itd itd. Pa niso policaji nobeni bogovi v modrem. Kot v vsaki firmi je bedakov, ki mislijo da so.
PS. Pred časom sem videl državljana ( pripadnost narodu, skupino.... ne bom omenjal, čeprav boste ugotovil za koga gre), ki je v prometu v 10m imel vsaj 5 prekrškov. (verjetno bi policaj brez problema ugotovil še 5). Videl je tudi policaj, ki ni bil takrat v službi. Sem ga vprašal, če je videl. Ja, je reku.... napisal smo mu že nekaj deset plačilnih nalogov, pa še nobenga ni plaču.
Me pa zanima, kakšen bi bil ukrep policije do udeleženca v cestnem prometu, ki za razna prehitevanja, strašenja, lastne zabave...itd ima montirano v stari kanti (beri včasih bil avto) uporablja policijsko sireno?