Policija

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.339
-2.720
113
Ali to ali pa so enostavno na klasično nespreten način želeli zadevo pomesti pod preprogo.
Kako bi pa lahko bilj spretno prikrili, da je bila vojska na meji in brez spremstva policije nezakonito opravljala policijske naloge, kot tako, da Tonin reče da jih ni bilo tam in se model izmišljuje? - in upa da ni vse posneto. Kakšna boljša ideja?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.339
-2.720
113
ali je sprehod ob meji v Sloveniji prepovedan?
ali ima vojak pooblastila, da lahko legitimira kogarkoli mu paše?
ali vojak ima pooblastila, da naperi orožje na osebo, ki se sprehaja?

ali lahko minister trdi, da je objavljena novica laž, brez da bi preveril dejstva, pa če je inteligenten, bi preveril dejstva ne glede na datum?
Ali misliš da se oboroženi vojaki sprehajajo ob meji brez vednosti ministra (vlade?) :bonk:
Tako da Toninu ni treba nič preverjati, da bi vedel da je vojska tam.

Daj povej, kako naj bi pa Tonin bolje prikril, vojska na meji nezakonito opravlja policijske naloge, kot tako da vse zanika in reče da njih ni bilo tam? In obenem obtoži občana da laže? Kakšna boljša ideja?

In komu ste verjeli takrat po incidentu, občanu ali ministru?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
ali je sprehod ob meji v Sloveniji prepovedan?
ali ima vojak pooblastila, da lahko legitimira kogarkoli mu paše?
ali vojak ima pooblastila, da naperi orožje na osebo, ki se sprehaja?

ali lahko minister trdi, da je objavljena novica laž, brez da bi preveril dejstva, pa če je inteligenten, bi preveril dejstva ne glede na datum?

4x ne sej to je jasno

jest itak skoz trdim, da je vojska na meji brez pooblastil recept za katastrofo in samo čakam da se bo nekaj zgodilo
v bistvu sem presenečen, da še ni

• Všeč mi je
Reactions: Matey

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.386
2.561
113
Mulc ima srečo, da ga vojak ni koknil. Se je tako usral, da je še datum pozabil!
Mali turek je vedel kaj dela. Provocira. In je dobil nazaj.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
A je sploh kdo prebral originalni članek?
No, kle je:

Štorije in baldorije inu politični pamflet.

Darko se je opogumil in jima dejal: »Ali je puška v glavo dobrodošlica za pribežnike v Sloveniji? Ali niso tudi oni ljudje kot mi? Ne obstajajo drugi načini za legitimacijo?« Po nesrečnem srečanju in novim opravičilom je sledil hladen pozdrav. »Pred odhodom mi je eden izmed njiju še prišepnil: “Če opazite tiste ‘črne’ (migrante op. av.), pokličite 113!”. Kakšna žalost.« Darko je odšel proti domu ponižan in razočaran.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.386
2.561
113
Btw: upam da si svete tri kralje na jaslicah postavil enakomerno... da ni temnopolt bolj zadaj stal... s tem bi povedal marsikaj...
Drama.press
Je videti, da je policija zelo dobro versko podkovana.
..sicer je slo v tem “postopku” vse narobe. Vojska v RS ni usposobljena za delo z ljudmi. Se zdalec pa ne za obravnavo ilegalnih migrantov (celostno z vsemi postopki)...
Noben ni popolen policist Apollo!: Noben. Samo za to ni kriv JJ!

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Bogi Darko.

sicer je slo v tem “postopku” vse narobe. Vojska v RS ni usposobljena za delo z ljudmi. Se zdalec pa ne za obravnavo ilegalnih migrantov (celostno z vsemi postopki)...

Ampak vseeno...bogi Darko. Upam da ne moci postelje.

Počakmo, da bomo vidl kaj od vsega skupaj je sploh res.

Sicer pa kakor jaz razumem, niti ni mišljeno, da bi vojska obravnavala ilegalce. Dobili bi pooblastila, da jih polovijo, da vam ne bo treba po grmovju za njimi lazit. :)
Za to je vojska najbž bolj usposobljena od policije. Pol se boste pa itak vi naprej zajebaval z njimi.

V 37a členu ne piše nič tko groznega:
37.a člen

(izjemna pooblastila vojske)

(1) Če to zahtevajo varnostne razmere, lahko Državni zbor na predlog vlade z dvotretjinsko večino glasov navzočih poslancev odloči, da pripadniki Slovenske vojske, skupaj s policijo, izjemoma, pri širšem varovanju državne meje, v skladu z načrti in po predhodni odločitvi vlade iz četrtega odstavka prejšnjega člena, izvajajo tudi naslednja pooblastila:

1. opozarjajo;

2. napotujejo;

3. začasno omejujejo gibanje oseb;

4. sodelujejo pri obvladovanju skupin in množic.

(2) Pooblastila iz prejšnjega odstavka izvajajo pod pogoji, ki so predpisani za policiste.

(3) O opravljenih pooblastilih iz prvega odstavka tega člena nemudoma obvestijo policijo.

(4) Državni zbor v aktu iz prvega odstavka tega člena določi rok, v katerem lahko pripadniki Slovenske vojske izvajajo pooblastila iz prvega odstavka tega člena, in ki sme trajati le nujno potreben čas za izvedbo, vendar ne več kot tri mesece. Obdobje iz prejšnjega stavka se lahko pod istimi pogoji ponovno podaljša.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Počakmo, da bomo vidl kaj od vsega skupaj je sploh res.

Sicer pa kakor jaz razumem, niti ni mišljeno, da bi vojska obravnavala ilegalce. Dobili bi pooblastila, da jih polovijo, da vam ne bo treba po grmovju za njimi lazit. :)
Za to je vojska najbž bolj usposobljena od policije. Pol se boste pa itak vi naprej zajebaval z njimi.

V 37a členu ne piše nič tko groznega:
Saj to je problem tega famoznega 37a clena. Da je za policijo popolnoma nekoristen. Ker policija pregoreva zaradi birokratskih postopkov z vsakim prijetim, ne zarad tega ker bi jih premalo dobila v obravnavo. Tud ce bi jih vojska se 100 vsak dan pripeljala bi to samo se poslabsalo razmere na postajah.

poleg tega bo od trenutka ko bodo ilegalca prijeli, taki osebi de facto odrejeno zadrzanje, kar je eden od 4 zakonitih nacinov za odvzem prostosti v RS. Torej bodo izvajali postopke in to take, da ce procesno zafrknejo zadevo, lahko cez 1 leto na sodiscu pade zadeva ko bodo tujca probal odstranit iz drzave.

edina prakticna vrednost vojske na meji je, da bi fizicno preprecevala prehod drzavne meje, tega se pa nobena oblast ne upa narest.

osebno sem sicer za, da vojska povsem prevzame varovanje meje ampak to skupaj z vsemi postopku po ztuj-2 in zndm-2.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Mnenje nekdanjega namestnika načelnika generalštaba SV

• Všeč mi je
Reactions: Thrivial in Fonzl

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.660
113
Trezna analiza...

....izvedba pa tipično "slovenceljska"...naj čimprej porihtajo pravno-formalno da ne bo zadreg na meji!

Desni se ne bojimo vojske na NAŠIH mejah!!!

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Mnenje nekdanjega namestnika načelnika generalštaba SV

No to je to.

Naj poskušam pogledati na »incident mednarodnih razsežnosti« malce drugače.

To je pa tisto, ob čemer se zgrozim. Ker tole malce drugače je pravzaprav edini normalen pogled. Daleč smo prišli, če so normalni, drugačni...

• Všeč mi je
Reactions: Matey