Policija

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
V tvoj traktat se ne bom poglabljal, samo ponavljam- če imaš za svoje trditve dokaze veš, kaj je tvoja dožnost, če jih pa nimaš, je pa tvoje pisanje vredno ravno toliko kot od nekega podpiralca šankov, recimo mu Boštjan iz Spodnje Vukojebine.

Ampak, glede na to, da si "javno" znan kot zaposleni na MNZ, tega tudi sam ne skrivaš, mislim, da ni ravno tako in ne morem pristati na trosenje nekih floskul in šankističnih "šokantnih odkritij".

Alex
Saj sokantno je morda zate, za ostale ni toliko.

kar se prijavljanja tice je pa stvar zelo preprosta, enako nepoznavanje pravnega sistema je pokazala tudi tatjana bobnar ki je govorila o nekih naznanilih itd… zate je vseeno, pac ne ves o cem pises in se fino slisi floskula “da naj grem nekaj prijavit”. Bolj zaskrbljujoce je da je o tem govorila tatjana bobnar. Ni kaj za prijavit.
A ves leta 2012 zadnje tri mesece janseve vlade je bil damir kot direktor sove skoraj vsak dan na mnz… pa ne pri ministru.
Tko da se enkrat - ne se smesit v temah o katerih pojma nimas. Se tri mesece nazaj bi verjetno pel hvalnice lindavu in bobnarjevi, danes pa ze cloveku za katerega si prvic slisal vceraj na televiziji.

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
477
-3.215
28
No fajn, srečni mi državljani, da imamo vsaj na nižjih nivojih policiste, ki so podkovani in samozavestni, kot je treba, če je že v vrhu vse diletantsko in narobe.
Upajmo, da bo nova vlada poskusila to sanirati, ker je v preteklih dveh letih "stroka " v Policiji padla na minimum, oz. je počepnila pod političnim pritiskom...kar spomnimo se samo obiska dveh kvazi politikov v OKC med protesti, ko sta povozila "stroko" in usmerjala delovanje uslužbencev- pa je to samo en primer med mnogimi.

Za "damirja" pa ne bi vedel, kaj je iskal tiste čase na MNZ-vem samo, da je bil takrat zagrizen janšist in ga tudi danes določeni ljudje ne maramo videti na položajih, ampak, tako je..

Alex

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
No fajn, srečni mi državljani, da imamo vsaj na nižjih nivojih policiste, ki so podkovani in samozavestni, kot je treba, če je že v vrhu vse diletantsko in narobe.
Upajmo, da bo nova vlada poskusila to sanirati, ker je v preteklih dveh letih "stroka " v Policiji padla na minimum, oz. je počepnila pod političnim pritiskom...kar spomnimo se samo obiska dveh kvazi politikov v OKC med protesti, ko sta povozila "stroko" in usmerjala delovanje uslužbencev- pa je to samo en primer med mnogimi.

Za "damirja" pa ne bi vedel, kaj je iskal tiste čase na MNZ-vem samo, da je bil takrat zagrizen janšist in ga tudi danes določeni ljudje ne maramo videti na položajih, ampak, tako je..

Alex
Ocitno poznas vec sto policistov na nizjih polozajih da sodis o njihovi podkovanosti.

da pa te zaposlim eno od neumnosti ki jih trdi vasa izbira za GDP - po njegovo policisti na sluzbeni poti v tujini ne morejo delat nadur. Pac trdi da to ne obstaja. In ce bo zavracal izplacilo nadur v tujini bo v nekaj mesecih postavil rekord v stevilu tozb in ovadb zaradi nevestnega dela. Ker do sedaj ga pac noben direktor ni podpiral pri teh bedarijah, sedaj se pa pustimo presenetit.

za damirja pa vem da ti ne bi vedel ker je ocitno da glede zadev ki jih komentiras v tej temi, bolj malo ves.

Se ena poslastica: takoj po nastopu na funkciji si je poklukar privoscil sestanek z direktorji direktoratov na mnz kjer je krical na ljudi. Tok o stroki in politicni kulturi.

zdej pa poglejmo kako se bo barka zacela potapljat.

19. jul 2007
2.838
1.562
113

Ko sem bral o barki sem se spomnil ne eno mojo poletno prigodo (sicer ni vezana na policijo):

Poleti sem sedel na morju pod borovci s pivom v roki, v prijetni družbi. Eden od sogovornikov je bil direktor ene javne inštitucije. Strokovna, neodvisna inštitucija, ampak ustanoviteljica je pač država (z vzvodi upravljanja, kot jih pač ima v takih primerih). Tudi ta direktor je bil tak, neodvisen strokoven, tudi poleti je bil večkrat v medijih s kašnimi izjavami o tematiki, s katero se ta inštitucija ukvarja.

Glede na to, da je bil postavljen za čase neJJ-a, mu je nova, svobodna oblast bila tudi intimna opcija. Kljub temu je bil kar resigniran v tem, kako je nova oblast začela postavljat kadre, po raznoraznih inštitucijah. Ko sem ga vprašal v čem je pravzaprav problem je odgovoril, da se nastavljajo sami prvoborci, ki so bili dve leti odmaknjeni in sedaj samo čakajo, da bodo lahko poravnali račune. Na moj skeptičen pogled, »pa saj je to bolj ali manj vedno tako (pa ne samo v Sloveniji), ko se menjujejo garniture« je čutil potrebo da malo elabolira zadevo. In je prišel s konkretnimi imeni na plano (ki jih seveda ne bom sedaj razlagal naprej, tudi niso povezani s Policijo). Na vprašanje ali poznamo osebo A, smo vsi prikimali (bila je oseba, ki je še za časa Šarčeva vlade zapustila položaj na precej javen način, se pravi, ga niti ni zamenjal JJ), je potem povedal, da se je ta oseba »samoimenovala« na določen položaj, preko katerega bo urejala delovanje te javne institucije, v praksi bo pa to pomenilo, da bo oseba obračunavala naprej (in tudi navedel konkretne primere ter dejanske napovedi).

Pa tukaj ni bila prisotna nobena zamera, ampak kot človek s dolgoletnimi izkušnjami je vedel (in dejanski strokovnjak po srcu), kam bo to strokovno inštitucijo popeljalo (in tudi državo v spošnem), in kljub temu da so bili politično to »njegovi«, mu je bilo to vseeno preveč. In da takih stvari v časih stare LDS vseeno ni bilo.

• Všeč mi je
  • Žalosti me
Reactions: Hanzi in Kamele0N

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
477
-3.215
28
Ocitno poznas vec sto policistov na nizjih polozajih da sodis o njihovi podkovanosti.

da pa te zaposlim eno od neumnosti ki jih trdi vasa izbira za GDP - po njegovo policisti na sluzbeni poti v tujini ne morejo delat nadur. Pac trdi da to ne obstaja. In ce bo zavracal izplacilo nadur v tujini bo v nekaj mesecih postavil rekord v stevilu tozb in ovadb zaradi nevestnega dela. Ker do sedaj ga pac noben direktor ni podpiral pri teh bedarijah, sedaj se pa pustimo presenetit.

za damirja pa vem da ti ne bi vedel ker je ocitno da glede zadev ki jih komentiras v tej temi, bolj malo ves.

Se ena poslastica: takoj po nastopu na funkciji si je poklukar privoscil sestanek z direktorji direktoratov na mnz kjer je krical na ljudi. Tok o stroki in politicni kulturi.

Moram dopolniti izraz hvaležnosti in hvaliti boga (ali Mavericka), da obstaja forum Alter, kjer mimogrede izveš vse o stanju v stranki (sploh od tistih, ki sploh niso člani, ampak vedo pa vse), do stanja v Policiji (dovolj, da "poznaš" enega policista Apollota), razmere v vladi in njen skorajšnji padec (suzica),do razvoja vojne v Ukrajini, ( tukaj prednjači optiplex), da ostalih, manj pomembnih stvari ne omenjam. Pa še kakšna zgodbica, kot je zgornja pade v stilu, ki so nedavno krožile po twiterju (joj gospa Mojca, kljub maski sem vas spoznala, delajte tako dobro v DZ še naprej, mi smo z vami ipd..) :cheer:

Alex

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Moram dopolniti izraz hvaležnosti in hvaliti boga (ali Mavericka), da obstaja forum Alter, kjer mimogrede izveš vse o stanju v stranki (sploh od tistih, ki sploh niso člani, ampak vedo pa vse), do stanja v Policiji (dovolj, da "poznaš" enega policista Apollota), razmere v vladi in njen skorajšnji padec (suzica),do razvoja vojne v Ukrajini, ( tukaj prednjači optiplex), da ostalih, manj pomembnih stvari ne omenjam. Pa še kakšna zgodbica, kot je zgornja pade v stilu, ki so nedavno krožile po twiterju (joj gospa Mojca, kljub maski sem vas spoznala, delajte tako dobro v DZ še naprej, mi smo z vami ipd..) :cheer:

Alex
Time will tell. En minister vam je ze odstopil.

pa nadutost je neozdravljiv rak v politiki (da ti dam se en nasvet za tvoj foh)

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
477
-3.215
28
Če odstopi minister, to ni nobena katastrofa, vsaj pri odgovorni politiki in ljudeh, ki se je gredo, ker je vsak zamenljiv. Če se človek ne obnese na položaju (iz raznoraznih vzrokov), na katerega je bil imenovan, se ga zamenja z drugim v upanju, da bo bolje obvladal resor, ki mu je zaupan. Tako je pač na svetu.

Se pa absolutno strinjam s teboj, da je nadutost v politiki in tudi drugje v drugih področjih delovanja ( recimo Policiji) rak rana- lep primer je bila spet prejšnja vlada, v kateri so bili na položaje imenovani (se ve, pod čigavo taktirko) popolnoma nesposobni in nekompetentni ljudje, ki jih niti pod razno ne bi smeli pripustiti na položaje, katere so smatrali kot svoj fevd in so na njih tudi tako delovali- ne bi se spuščal v podrobnosti, mislim, da je stvar jasna.

Hvala za nasvet, ampak moraš vedeti, da je včasih dobro najprej pomesti pred svojim pragom in šele nato deliti nasvete. :cool:

Alex

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.771
113
...vlada, v kateri so bili na položaje imenovani (se ve, pod čigavo taktirko) popolnoma nesposobni in nekompetentni ljudje, ki jih niti pod razno ne bi smeli pripustiti na položaje, katere so smatrali kot svoj fevd in so na njih tudi tako delovali...
Bi glede na tale zgornji zapis lahko še kaj pokomentiral tale post #2025 uporabnika johan_blond ? Resnično me zanima tvoje mnenje o navedenem:

Citiram:
Poleti sem sedel na morju pod borovci s pivom v roki, v prijetni družbi. Eden od sogovornikov je bil direktor ene javne inštitucije. Strokovna, neodvisna inštitucija, ampak ustanoviteljica je pač država (z vzvodi upravljanja, kot jih pač ima v takih primerih). Tudi ta direktor je bil tak, neodvisen strokoven, tudi poleti je bil večkrat v medijih s kašnimi izjavami o tematiki, s katero se ta inštitucija ukvarja.

Glede na to, da je bil postavljen za čase neJJ-a, mu je nova, svobodna oblast bila tudi intimna opcija. Kljub temu je bil kar resigniran v tem, kako je nova oblast začela postavljat kadre, po raznoraznih inštitucijah. Ko sem ga vprašal v čem je pravzaprav problem je odgovoril, da se nastavljajo sami prvoborci, ki so bili dve leti odmaknjeni in sedaj samo čakajo, da bodo lahko poravnali račune. Na moj skeptičen pogled, »pa saj je to bolj ali manj vedno tako (pa ne samo v Sloveniji), ko se menjujejo garniture« je čutil potrebo da malo elabolira zadevo. In je prišel s konkretnimi imeni na plano (ki jih seveda ne bom sedaj razlagal naprej, tudi niso povezani s Policijo). Na vprašanje ali poznamo osebo A, smo vsi prikimali (bila je oseba, ki je še za časa Šarčeva vlade zapustila položaj na precej javen način, se pravi, ga niti ni zamenjal JJ), je potem povedal, da se je ta oseba »samoimenovala« na določen položaj, preko katerega bo urejala delovanje te javne institucije, v praksi bo pa to pomenilo, da bo oseba obračunavala naprej (in tudi navedel konkretne primere ter dejanske napovedi).

Pa tukaj ni bila prisotna nobena zamera, ampak kot človek s dolgoletnimi izkušnjami je vedel (in dejanski strokovnjak po srcu), kam bo to strokovno inštitucijo popeljalo (in tudi državo v spošnem), in kljub temu da so bili politično to »njegovi«, mu je bilo to vseeno preveč. In da takih stvari v časih stare LDS vseeno ni bilo.
Konec citata.

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
477
-3.215
28
Če ste blokirali forum politika, bi bilo okusno da blokirate tudi politike. Kar tu pišoči očitno je.
1677320360393.png

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.992
10.746
113
kod Džej-Zija
Kaj si zdaj užaljen? Navijal si za blokado podforuma politika, stvar se je zgodila, zdaj bi pa ti naprej politiko fural, ampak samo tisto, tebi všečno. Pa da se o tvojem diletantu od premiera samo lepo piše. Njegove mentalne prdce (*khm*600 eur za sodnike*khm*) bi pa prepovedal objavljati. Smola, to ne bo šlo skozi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.771
113
Matey , saj sem pokomentiral s prispodobo o Mojci in trgovki v Merkatorju..če nisi razumel, lahko drugič bolj nazorno napišem.

Alex
Ne, nisem razumel tako da sprejmem tvoj predlog, napiši zdaj bolj nazorno. Predvsem me zanima kaj boš napisal glede tistega dela posta, ki opisuje delovanje svobodnjakov na enak, če ne še hujši način kot to očitaš pretekli vladi kot nekaj nesprejemljivega in kar je tudi prav. Si zelo lepo napisal da vlada, v kateri so bili na položaje imenovani (se ve, pod čigavo taktirko) popolnoma nesposobni in nekompetentni ljudje, ki jih niti pod razno ne bi smeli pripustiti na položaje, katere smatrajo kot svoj fevd in na njih tudi tako delujejo, res ni in ne sme biti ok.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.771
113
Kako kaj češ razlagat? Saj si se v predhodnem postu lepo ponudil, da lahko bolj nazorno napišeš in me res zanima tvoj pogled na delovanje svobodnjakov na način, ki ga ne odobravaš. Tako da ja, prosim, razloži.

Fokus na te "zaskrbljene državljane" in njihovo domnevno trolanje pa lahko pustiva pri miru, je vsakemu normalno dojemljivemu in politično neopranemu jasno kaj se gre ta vlada ter da je najmanj enako škodljiva državi in državljanom kot njena predhodnica (če ne še bolj), še kakšno volilci Svobode so spregledali in se zdaj "tepejo po glavi" kaj jim je bilo tega treba. Če je pa v bistvu to domnevno trolanje "zaskrbljenih državljanov" dejansko tvoje mnenje glede izpostavljenega pa lahko tudi direktno poveš, da si pač mnenja, da se očitano enostavno ne dogaja.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
Kakšne so strokovne kompetence in sposobnost novega direktorja policije in v čem je toliko bolj sposoben da je zamenjal nekoga, za katerega se ve da je bil in sposoben in imel vse kompetence...