Policija:učinkovitost porabe davkoplačevalskih EUR

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če bi alhko bili namaleni na tleh, bi jih tudi našel med označbami na vozišču. Pa jih ni.
Kar ni izrecno določeno s pravilnikom (in vsakak talna označba, ki ima nek obvezen pomen je noter), ne obstaja in nima veljave. In v prvilniku je neka skica namalene omejitve le med obvestilnimi označbami ... Te pa nimajo obvezujočega učinka.

Hoces reci razen v 42. clenu omenjenega pravilnika, kjer so namalane vse ostale oznacbe na voziscu, in kjer je na sliki 46 funkcionalno enaka "tabla" (le da je na primeru na sliki omejitev 50 km/h in ne 40 km/h kot na cestninski) ? Kaze, da to spada pod V-39, "simboli na voziscu".

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
42. člen

4) "Napisi na vozišču (V-38) in simboli na vozišču (V-39) dajejo udeležencem v cestnem prometu potrebna obvestila. "

Obvestila. Ne izrecne odredbe.
Pa razen te slike 46 se še kje pojavi ideja znaka za omejitev hitrosti narisanega na vozišče?

Sicer dvomim, da so sodniki stvar naredili površno, saj je to bilo jedro primera.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mene bolj moti prometni znak. Kje piše, da znak 40 na desni velja le za ABC stezo? Torej po katerem členu?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Se pravi ce je trikotnik na tleh (kot je npr. ob vseh pasovih, ki se pridruzijo izvozom iz obvoznice, kot denimo tisti, ki pride z Industrijske do izvoza z obvoznice na Celovsko), ga ni treba upostevati, ce se kaj zgodi znaku ob cesti (ce tam sploh je) ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Za take izredne primere pa res ne vem. Verjetno velja zdrava pamet (ogled situacije, upoštevanje drugih znakov, kot so, talne označbe, črte itd...)

Saj ne rabiš biti doktor, da opaziš, da si na stranski cesti in se priključuješ magistralki.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Se pravi ce je trikotnik na tleh (kot je npr. ob vseh pasovih, ki se pridruzijo izvozom iz obvoznice, kot denimo tisti, ki pride z Industrijske do izvoza z obvoznice na Celovsko), ga ni treba upostevati, ce se kaj zgodi znaku ob cesti (ce tam sploh je) ?
nekoč sem nekje zasledil, da naj bi omenjene talne označbe imele namen zgolj dopolniti "običajne" prometne znake na štangah, nikakor pa se jih ne bi postavljalo samostojno. samo žal tega ne najdem nikjer, tako da...

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Mene bolj moti prometni znak. Kje piše, da znak 40 na desni velja le za ABC stezo? Torej po katerem členu?
podobno sem jaz razmišljal zadnjič, ko sem opazil, da na izvozu za Lukovico (pa verjetno še kje) stoji znak 60, še preden se pas za zaviranje odcepi od AC, tako da bi lahko po neki logiki omejitev 60 veljala za vse tri pasove..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Obujam temo:

Danes sem na cestninski postaji Dob na Dolenjskem opazil, da so kakih 150 m pred hišicami na obe strani platoja montirali znake za omejitev 40 km/h (levi znak je montiran na jekleno ograjo). Tako da kar se tiče dileme, ali je omejitev 60 ali 40, tukaj ni več. Sedaj velja omejitev 40 km/h v dolžini skoraj 500 metrov, kar se tiče te cestninske, menim, pa da bodo to montirali tudi na druge cestninske, če že niso.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
Danes zjutraj sem videl naše heroje v modrem, ki so merili na cestninski postaji Torovo (tam so velikokrat), vendar tokrat niso bili na sami cestninski postaji, pač pa so stali malo pred tisto tablo za preklic omejitve (ki niti ni tako blizu cestninske) in streljali z radarjem proti revežem, ki so vozili s cestninske.
Najbrž so takšno lokacijo izbrali, ker je to zelo nevaren odsek in je bilo tam že veliko hudih nesreč. Nenazadnje je cesta povsem ravna, sta samo 2 ozka pasova in en še samo 1 bolj ozek odstavni pas, vse skupaj pa je zaščiteno z zelo šibko odbojno ograjo.
Edina pozitivna stran pri vsem tem: niso se skrivali za grmovjem in jih je bilo opaziti na 5000 km.

Spite sedaj mirno alterjevci, vaš davkoplačevalski denar se optimalno izrablja - vsaj v policiji.
cool-1.gif

Ne morem verjet ker post. Taka sintičeva fora.
Odg: merijo zato ker tako lahko dejansko zmerijo hitrost avta pri prehodu čez cestninsko postajo Nevem kaj ti tu ni jasno??

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
Danes zjutraj sem videl naše heroje v modrem, ki so merili na cestninski postaji Torovo (tam so velikokrat), vendar tokrat niso bili na sami cestninski postaji, pač pa so stali malo pred tisto tablo za preklic omejitve (ki niti ni tako blizu cestninske) in streljali z radarjem proti revežem, ki so vozili s cestninske.
Najbrž so takšno lokacijo izbrali, ker je to zelo nevaren odsek in je bilo tam že veliko hudih nesreč. Nenazadnje je cesta povsem ravna, sta samo 2 ozka pasova in en še samo 1 bolj ozek odstavni pas, vse skupaj pa je zaščiteno z zelo šibko odbojno ograjo.
Edina pozitivna stran pri vsem tem: niso se skrivali za grmovjem in jih je bilo opaziti na 5000 km.

Spite sedaj mirno alterjevci, vaš davkoplačevalski denar se optimalno izrablja - vsaj v policiji.
cool-1.gif

Ne morem verjet ker post. Taka sintičeva fora.
Odg: merijo zato ker tako lahko dejansko zmerijo hitrost avta pri prehodu čez cestninsko postajo Nevem kaj ti tu ni jasno??
Ni jasno, kako lahko policaj izmeri hitrost že v istem trenutku, ko avto zagleda. Avto pa zagleda šele na izhodu iz tistega zoženega dela, prej mu pogled zakrivajo hišice in betonski bloki. A ne rabi policaj nekaj časa, da nanišani in potem ustreli?

Tko da bi jest prej rekel, da meri hitrost nekje na območju od hišic pa do tam kjer stojijo. Sicer pa tam še vedno velja omejitev, zakaj pa nebi smeli merit tam, kjer je največ kršitev?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kar res. Bom jutri videl še, če je kaj novega na Torovu, tam je baje kar konkretno policijsko strelišče.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kar res. Bom jutri videl še, če je kaj novega na Torovu, tam je baje kar konkretno policijsko strelišče.

Zelo enostavno se je tezavam izgoniti - pelji po omejitvi, pa jih bos za*ebal do konca in ne bo nic kasiranja.

In ja, tam so res radi (vceraj opoldne so bili iz kranjske smeri, kasirali so pri hisicah na ljubljanski strani). Dokler se se vedno najdejo bedaki, ki so prevec brihtni, da bi upostevali omejitve, bodo z veseljem kasirali. Mene to ne moti, saj doticni bedaki vzdrzujejo JU, ki bi jo sicetr moral jaz toliko vec placevati ... tako da ce imate odvecen denar, kar pogumno po gasu
cool-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A ti se pelješ 500 metrov (da, toliko jih je) točno 40 km/h?

Jaz osebno ne jebem te nesmiselne omejitve.

Sicer pa na Torovem še ni dodatnih znakov, preverjeno.

Nazadnje urejeno: