Tipičen odziv policaja, če je 25 letnik zate fantek imaš pravi poklic, v katerem lahko hraniš svojo zafrustriranost.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ksz
Naj fantek pove kaj vse so mu zasegli na hisni preiskavi. Da ne bo nek "muceniski strokovnjak" izpadel. In naj pove kdaj je konzaktiral policijo: pred napadom na omrezje ali po njem.
Ni vse tako roznato kot skusa pob prikazati.
IdiotiCitat:
Za komentar preiskave smo zaprosili tudi Orniga: »Čeprav sem bil dvakrat na oddelku za računalniško preiskovanje Policijske uprave Ljubljana, jim predal vso dokumentacijo in jim zaupal še druge ugotovljene varnostne ranljivosti v Tetri, ki bi lahko povzročile celo sesutje celotnega omrežja, so se raje kot za sodelovanje odločili za izvedbo hišne preiskave. Zanimivo je, da so v odredbi za hišno preiskavo uporabili moje trditve, ki sem jih večkrat izrekel na oddelku za računalniško preiskovanje PU Ljubljana, namreč da je Tetra kritična infrastruktura in da varnostne ranljivosti, ki sem jih odkril, ogrožajo nacionalno varnost države. V odredbi te moje trditve dobesedno prepišejo, a s to razliko, da sem sam obravnavan kot osumljenec oziroma kot oseba, ki bi lahko ogrozila nacionalno varnost države.
Dej ne no. Ne jokat pa histerije zganjat. Glede na ugotovitve je fantek. O nacionalni varnosti pa govori on. Sam zakon tega sploh ne omenja tako da v dikciji tega ni. Bomo videli kaj se izcimimi iz vsega skupajCitat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Tipičen odziv policaja, če je 25 letnik zate fantek imaš pravi poklic, v katerem lahko hraniš svojo zafrustriranost.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ksz
Naj fantek pove kaj vse so mu zasegli na hisni preiskavi. Da ne bo nek "muceniski strokovnjak" izpadel. In naj pove kdaj je konzaktiral policijo: pred napadom na omrezje ali po njem.
Kaj so našli pri hišni ? 2 jointa ?
Kako je lahko nacionalne varnosti države ogrožena, če so uporabljali nešifrirano omrežje ?
Monitor ste mu tudi odnesli ? Tam so shranjeni važni dokazi !!!
iz članka
IdiotiCitat:
Za komentar preiskave smo zaprosili tudi Orniga: »Čeprav sem bil dvakrat na oddelku za računalniško preiskovanje Policijske uprave Ljubljana, jim predal vso dokumentacijo in jim zaupal še druge ugotovljene varnostne ranljivosti v Tetri, ki bi lahko povzročile celo sesutje celotnega omrežja, so se raje kot za sodelovanje odločili za izvedbo hišne preiskave. Zanimivo je, da so v odredbi za hišno preiskavo uporabili moje trditve, ki sem jih večkrat izrekel na oddelku za računalniško preiskovanje PU Ljubljana, namreč da je Tetra kritična infrastruktura in da varnostne ranljivosti, ki sem jih odkril, ogrožajo nacionalno varnost države. V odredbi te moje trditve dobesedno prepišejo, a s to razliko, da sem sam obravnavan kot osumljenec oziroma kot oseba, ki bi lahko ogrozila nacionalno varnost države..
Upam da dobi dobrega odvetnika in DT popuši na celi črti.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ksz
Kakim napadom, a mislis testom?
Bodi objektiven.
Podoben test kot da ti jaz vlomim tvoja domaca vrata, ko rata vroce pa objavim da sem testiral.
Sicer nocem prevec pametovat o tem, ker sem mnenja, da je tudi kdo v policiji zatajil glede samega problema tetre. Ampak tale decko je dalec od dobronamernega studenta, ki je zelel opozarjat na nepravilnosti (katerih obstoj ne zanikam, dejstva so dejstva - ceprav prenapihnjena). Samo za to gre.
V novicah pišejo, da so policaji preiskovalnega sodnika prepričali na podlagi ogroženosti nacionalne varnosti, to je dobili dobili odredbo za hišno preiskavo.Citat:
O nacionalni varnosti pa govori on. Sam zakon tega sploh ne omenja tako da v dikciji tega ni.
Poslušanje na tetra frekvencah ni noben vdor.Če povezava ni šifrirana boš mogoče slišal celo kaj razumljivega.Citat:
Policija utemeljuje hišno preiskavo pri Ornigu: zakonodaja prepoveduje aktivne vdore v omrežje
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ksz
Kako je lahko nacionalne varnosti države ogrožena, če so uporabljali nešifrirano omrežje ?
iz članka
IdiotiCitat:
Za komentar preiskave smo zaprosili tudi Orniga: »Čeprav sem bil dvakrat na oddelku za računalniško preiskovanje Policijske uprave Ljubljana, jim predal vso dokumentacijo in jim zaupal še druge ugotovljene varnostne ranljivosti v Tetri, ki bi lahko povzročile celo sesutje celotnega omrežja, so se raje kot za sodelovanje odločili za izvedbo hišne preiskave. Zanimivo je, da so v odredbi za hišno preiskavo uporabili moje trditve, ki sem jih večkrat izrekel na oddelku za računalniško preiskovanje PU Ljubljana, namreč da je Tetra kritična infrastruktura in da varnostne ranljivosti, ki sem jih odkril, ogrožajo nacionalno varnost države. V odredbi te moje trditve dobesedno prepišejo, a s to razliko, da sem sam obravnavan kot osumljenec oziroma kot oseba, ki bi lahko ogrozila nacionalno varnost države..
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ksz
iz članka
IdiotiCitat:
pixli?
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaj pa če se jaz še ukvarjam s tvojimi vrati, ko ti prideš domov?
me napadeš, prijaviš.
al vprašaš kaj delam..si navdušen in sodelujeva dalje.
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Sej a ni bilo pred leti, ko je nekdo pokazal ranljivost v NLB spletni banki in namesto zaposlitve, je umrl v čudnih okoliščinah (samomor s pištolo...)