Citat:
Uporabnik Susto pravi:
kakšna so pravila za Mexico? al se pač sprot zmisliš
V lonček damo 2 kocki.
Sedimo za mizo recimo osebe: A, B, C, D, E
Oseba A prva strese kocke in pogleda v lonček, kocki pokažeta 6 in 2, to je 26 (manše število spredaj, večje zadaj), in reče
"šestindvajset", naslednji mora vrečt večjo cifro, sicer naredi šluk alkohola.
A vrže 26
B vrže 35 (kocki pokažeta 5 in 3)
C vrže 12 (2 in 1); lahko se preda in kr naredi šluk ter preda kocke osebi D, lahko pa se zlaže in reče 45, oseba D
(kot vsak na kateri je naslednji na vrsti) pa se lahko odloči če vrjame ali ne, če ne vrjame mu mora pokazat lonček,
če se je zlagal, naredi 3 šluke, če ne, naredi 3 šluke tisti ki ni vrjetl; ciklus se ponovo, torej oseba D meče dalje ampak
gre igra (števila z nova)
Posebnosti: če se meče 2/2, 3/3, 4/4, 5/5 pijejo vsi, čisto vsi po 3 šluke, če se vrže 1/1 eksajo vsi + kazen, če se vrže
6/6 eksajo vsi razen metalca + kazen;
Kazen določa metalec, najbolj pogoste kazni pri nas;
- prepovedana so imena, kdor reče recimo "Andrej ti piješ!" pije tudi on
- prepovedano kazanje s prstom
- ko piješ moras vstat
- moja priljubljena kazen je vedno ko piješ moras vstat se obrnit k meni "nazdravje malkom!" in pokazat s prstom,
potem se kazen potroji, če so prepovedana imena in prsti, on pa mora to naredit, tako da pije 3x.
V igri so vedno 3 kazni, ko četrtič pade 1/1 ali 6/6 se prva kazen briše.
Mi to igramo na morju ponavadi, po eni uri so vsi kome.
To kaj se pa pije pa je odvisno od posameznika, če je to pir, mora imet 0,5 piva pred sabo, če je viski 0,3, če je bambus pol 2dl,
zato je vseeno al delaš male ali velike šluke ker slejkorepj pade 1/1 ali 6/6 in moraš eksat.
Ni pa fer da nekdo pije 2dl piva s kozarca, doze morajo bit kot v gostilni na ceniku, izjema je mali pir
Dokler se ne zeksa ga cela miza v tišini gleda
Nisem še igral boljše pivske igre ker je mišljeno na vsako malenkost in zmuznit se negre nikjer.