S tako pljučno nam ti želiš dober tek? Mogoče je pa softi imel take pljučne, on jih je imel (ima?) veliko
Mislim da bomo ta vikend vsi vegi....
Mislim da bomo ta vikend vsi vegi....
Nazadnje urejeno:
tudi naši veterinarji ne vidijo vsegaCitat:
Uporabnik fijatovPES pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
s temi stvarmi se velikokrad dela tako da trgovci naročijo ogromne količine potem se to ne proda trgovec vrne proizvajalec pa malo prepakira. včasih prepakirajo pod drugo blagovno znamko mogoče so se malo zmotili... bolj vrjetno je da je bilo samo malo bolj slabo oprano. se zgodi... če je samo na površju malo stran odrežeš. boš ravno tako preživel.
Dajte prosim ne klobasat takih bedarij lepo prosim
Nasi veterinarji so najbolj prfuknjeni v evropi...imamo pravila ki jih ne pozna nihce na svetu in so mocno nagnjeni k pretiravanju
Meso je ziva stvar lahko se zgodi marsikaj... Pri pakiranju, susene mesnine pri zorjenju itd...
Mtl to soosamljeni primeri si mel pac smolo
Verjemi...
Pa se nekaj ...pakirano sveze meso je definitivno bolj sveze kot tisto postrezno iz mesnice
Primer - pakirano meso diskontarjev mine od zivega stanja pa do snicla najvec 48 ur in ti lahko pri uri 49 zadevo ze imas v nakupovalnem vozicku
Postrezno meso v mesnicah prav tkao 48 ur ampak tam se pol to se do 4 dni paca in gnije v vitrini, obrezuje itd....
Definitivno leglo bakterij ki sicer. Iso zdravju skodljive saj jih termicno obdelamo ampak vseeno...
Kmet je resitev... Ni pa vedno najbolsa saj higijenski pogoji v katerih se izdelujejo izdelki niso...to kar bi mogli bit tako da tud pr domacih izdelkih je treba maximalno pazit...
Je pa res da je tisto kmecko se vedno zakon saj je domace pujsi jejo malo boljse stvari kot oni hibridno napitani itd ....
v italijo po meso in to sušeno - ja ziher zato makarončki množično derejo v privat mesnice k nam - ker je pri njih boljše in cenejše...Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Hm, jst sm pa v Sparu kupil pakiran pršut (domače zorjeno stegno), sicer ni smrdel, ni bil pa tisti pravi ... pršut (če ne kupiš celega) se pri nas dobi dober v mercatorju, v delitatesi ti ga nareže na tanko ... dokaj poceni in dobro, drugače pa čez mejo (v Italiji) dobiš vrhunski pršut (in mortadelo) za zmerno ceno (v delikatesi,sveže narezano), jst večkrat kupujem v Trbižu v Coop al kaj je že tist market nižje od tržnice).
.... včasih pri nas prodajajo takšno svinjarijo (pakirano ali sveže), da ne morš verjet - zrelo za inšpekcijo.
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ti kar uživaj v mortadeli. jaz bom raje v celem kosu mesa. glede prašuta pa kvaliteto boš plačal. zmerne cene italijasnkega pršuta je pa tisti s kemikalijami sušen srednje do močno smrdeč in še skoraj krvav kos mesa ki ga dobiš.
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ti kar uživaj v mortadeli. jaz bom raje v celem kosu mesa. glede prašuta pa kvaliteto boš plačal. zmerne cene italijasnkega pršuta je pa tisti s kemikalijami sušen srednje do močno smrdeč in še skoraj krvav kos mesa ki ga dobiš.
Parmski pršut je vrhunski, seveda ni najcenjši, je pa v trgovini kjer ga kupujem cena ugodna ... ne skrbi zame, kadar jem mortadelo, jem tapravo ...
...sicer pa, vsakemu svoje..
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Parmskega imajo v Leclercu in Tušu, original z logotipom.
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Si že jedel extra kvaliteten pršut? Potem veš da je to edino od parih kmetov kateri prav zaradi tega gojijo svoje prašiče, ja prašič mora biti pravi, ne tisti iz Madžarske!
Okusa je enakega kot tisti, ki mi ga je osebno narezal šef zorilnice pršuta La Perla v Parmi.Citat:
Uporabnik fijatovPES pravi:
Ni vse kar pride iz parme tud kvalitetn parmski prsut...
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Okusa je enakega kot tisti, ki mi ga je osebno narezal šef zorilnice pršuta La Perla v Parmi.Citat:
Uporabnik fijatovPES pravi:
Ni vse kar pride iz parme tud kvalitetn parmski prsut...
taprava a... v mortadelo zmečejo ostanke - drobovino pa začimbe arome in ojačevalce okusa da ti misliš da je nevem kako dobra.Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ti kar uživaj v mortadeli. jaz bom raje v celem kosu mesa. glede prašuta pa kvaliteto boš plačal. zmerne cene italijasnkega pršuta je pa tisti s kemikalijami sušen srednje do močno smrdeč in še skoraj krvav kos mesa ki ga dobiš.
Parmski pršut je vrhunski, seveda ni najcenjši, je pa v trgovini kjer ga kupujem cena ugodna ... ne skrbi zame, kadar jem mortadelo, jem tapravo ...
...sicer pa, vsakemu svoje..
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Celjske mesnine. Uležani stejk. Še kak teden do roka in je smrdel na polno.
Pa tudi kak piščanec iz špara je že imel vonj.
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Lej, ne pravim da je vrhunska hrana, vendar jo občasno jem, tako kot tudi hrenovke, čeprav vem kako jih izdelujejo in kaj vse zmečejo not.