Pokvarjene mesnine od Kras-a

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
S tako pljučno nam ti želiš dober tek? Mogoče je pa softi imel take pljučne, on jih je imel (ima?) veliko
Mislim da bomo ta vikend vsi vegi....
 
Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik fijatovPES pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
s temi stvarmi se velikokrad dela tako da trgovci naročijo ogromne količine potem se to ne proda trgovec vrne proizvajalec pa malo prepakira. včasih prepakirajo pod drugo blagovno znamko mogoče so se malo zmotili... bolj vrjetno je da je bilo samo malo bolj slabo oprano. se zgodi... če je samo na površju malo stran odrežeš. boš ravno tako preživel.


Dajte prosim ne klobasat takih bedarij lepo prosim


Nasi veterinarji so najbolj prfuknjeni v evropi...imamo pravila ki jih ne pozna nihce na svetu in so mocno nagnjeni k pretiravanju

Meso je ziva stvar lahko se zgodi marsikaj... Pri pakiranju, susene mesnine pri zorjenju itd...

Mtl to soosamljeni primeri si mel pac smolo

Verjemi...

Pa se nekaj ...pakirano sveze meso je definitivno bolj sveze kot tisto postrezno iz mesnice

Primer - pakirano meso diskontarjev mine od zivega stanja pa do snicla najvec 48 ur in ti lahko pri uri 49 zadevo ze imas v nakupovalnem vozicku

Postrezno meso v mesnicah prav tkao 48 ur ampak tam se pol to se do 4 dni paca in gnije v vitrini, obrezuje itd....

Definitivno leglo bakterij ki sicer. Iso zdravju skodljive saj jih termicno obdelamo ampak vseeno...

Kmet je resitev... Ni pa vedno najbolsa saj higijenski pogoji v katerih se izdelujejo izdelki niso...to kar bi mogli bit tako da tud pr domacih izdelkih je treba maximalno pazit...

Je pa res da je tisto kmecko se vedno zakon saj je domace pujsi jejo malo boljse stvari kot oni hibridno napitani itd ....
tudi naši veterinarji ne vidijo vsega
grims-1.gif
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Hm, jst sm pa v Sparu kupil pakiran pršut (domače zorjeno stegno), sicer ni smrdel, ni bil pa tisti pravi ... pršut (če ne kupiš celega) se pri nas dobi dober v mercatorju, v delitatesi ti ga nareže na tanko ... dokaj poceni in dobro, drugače pa čez mejo (v Italiji) dobiš vrhunski pršut (in mortadelo) za zmerno ceno (v delikatesi,sveže narezano), jst večkrat kupujem v Trbižu v Coop al kaj je že tist market nižje od tržnice).

.... včasih pri nas prodajajo takšno svinjarijo (pakirano ali sveže), da ne morš verjet - zrelo za inšpekcijo.
evil.gif
v italijo po meso in to sušeno - ja ziher zato makarončki množično derejo v privat mesnice k nam - ker je pri njih boljše in cenejše...
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ti kar uživaj v mortadeli. jaz bom raje v celem kosu mesa. glede prašuta pa kvaliteto boš plačal. zmerne cene italijasnkega pršuta je pa tisti s kemikalijami sušen srednje do močno smrdeč in še skoraj krvav kos mesa ki ga dobiš.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.571
113
Marlbor
@avtor: na kak način in kako dolgo pa je bilo skladiščeno od nakupa do zaužitja.
 

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ti kar uživaj v mortadeli. jaz bom raje v celem kosu mesa. glede prašuta pa kvaliteto boš plačal. zmerne cene italijasnkega pršuta je pa tisti s kemikalijami sušen srednje do močno smrdeč in še skoraj krvav kos mesa ki ga dobiš.

Parmski pršut je vrhunski, seveda ni najcenjši, je pa v trgovini kjer ga kupujem cena ugodna ... ne skrbi zame, kadar jem mortadelo, jem tapravo ...
priden.gif


...sicer pa, vsakemu svoje..
smile-1.gif
 

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ti kar uživaj v mortadeli. jaz bom raje v celem kosu mesa. glede prašuta pa kvaliteto boš plačal. zmerne cene italijasnkega pršuta je pa tisti s kemikalijami sušen srednje do močno smrdeč in še skoraj krvav kos mesa ki ga dobiš.

Parmski pršut je vrhunski, seveda ni najcenjši, je pa v trgovini kjer ga kupujem cena ugodna ... ne skrbi zame, kadar jem mortadelo, jem tapravo ...
priden.gif


...sicer pa, vsakemu svoje..
smile-1.gif


Edini pravi prsuti so tisti ki so starani vsaj 12 mesecev

Takih je pa od parmskih tolk malo da si jih skorajda redko kdo privosci

Vsa roba ki je na slowenskem trgu iz italije je turbo susen prsut star 3 mesece in to je to...

Kras ima taprav prsut ampak je treba gledat katero linijo prsuta kupis ker ima neke premium varjante pa neke hitro susene varjante tud...

Lokev -v lasti celjsh mesnin ima tudi koliko toliko dober prsut

Vse ostalo je turbosuseno... 3 mesece in voila parmski prsut...
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Si že jedel extra kvaliteten pršut? Potem veš da je to edino od parih kmetov kateri prav zaradi tega gojijo svoje prašiče, ja prašič mora biti pravi, ne tisti iz Madžarske!
 

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Jst parmskega kupujem v Italiji, pri nas tapravega ni za dobit, v mercatorju ponavadi vzamem lokavskega, narezanega na tanko. Res je, ni ves kraški taprav, kot pravi Robi moraš vedet kje ga kupit.
zmaga.gif
 

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Si že jedel extra kvaliteten pršut? Potem veš da je to edino od parih kmetov kateri prav zaradi tega gojijo svoje prašiče, ja prašič mora biti pravi, ne tisti iz Madžarske!


Vcasih ni dobro zastavljati takih vprasanj sploh ce ne ves koga imas na drugi strani....
 

erikson

Guru
25. avg 2007
22.759
6.527
113
Citat:
Uporabnik fijatovPES pravi:
Ni vse kar pride iz parme tud kvalitetn parmski prsut...
Okusa je enakega kot tisti, ki mi ga je osebno narezal šef zorilnice pršuta La Perla v Parmi.
 

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik fijatovPES pravi:
Ni vse kar pride iz parme tud kvalitetn parmski prsut...
Okusa je enakega kot tisti, ki mi ga je osebno narezal šef zorilnice pršuta La Perla v Parmi.

Salumficio la perla manjsa proizvodnja v blizini langhirana kak kilometer iz glavne ceste v rahel klanec na desni...
Letos so na sveze obeslili okol 20 tisoc prsutov kar ni neka blazna kolicina...

Trudijo se da delajona tradicionalni nacin vendar je povprecna starost do 5 mesecev kar je dalec od 1 leta..poreklo mesa nemcija in nizozemska...
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ti kar uživaj v mortadeli. jaz bom raje v celem kosu mesa. glede prašuta pa kvaliteto boš plačal. zmerne cene italijasnkega pršuta je pa tisti s kemikalijami sušen srednje do močno smrdeč in še skoraj krvav kos mesa ki ga dobiš.

Parmski pršut je vrhunski, seveda ni najcenjši, je pa v trgovini kjer ga kupujem cena ugodna ... ne skrbi zame, kadar jem mortadelo, jem tapravo ...
priden.gif


...sicer pa, vsakemu svoje..
smile-1.gif
taprava a... v mortadelo zmečejo ostanke - drobovino pa začimbe arome in ojačevalce okusa da ti misliš da je nevem kako dobra.
oziroma 30% drobovine, 30% nedrobovine druge kvalitete 40% špeha. pa neglede katero znamko kupiš.
jej pa kar ti paše. nič te ne silim. drugače glede pršuta in žigov so italjani pravi mojstri prikrivanja in zavajanja. njihove hrane enostavno ne jem.
 

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Celjske mesnine. Uležani stejk. Še kak teden do roka in je smrdel na polno.

Pa tudi kak piščanec iz špara je že imel vonj.

Ja, se pač zgodi ... tudi jaz sem že naletel na plesnivo margarino, pa je bila dihtig zapakirana ... Mleko celo okišjeno, a do konca roka pa je bilo še par dni itd ... za brezveze se jamra ... Ni samo Kras ta, ki je "problematičen", so tudi druge znamke. Možnosti sta dve ... napačno pakiranje ali pa kaj s strani firme ali pa je malomarno delo prodajal/cov/k. Na primer "napihnjen" jogurt ... ga odpreš, pa tako zasmrdi ven, da ti na kozlanje vrže ... nazaj neseš, pa zahtevaš novega, in zadeva je rešena. Če pa boš v enem od teh izdelkov našel notri nekaj ... hrošča ali pa miš - na primer oz. kar ne paše zraven, pa tožiš proizvajalca, do tačas pa brezveze "napadati" proizvajalca.

Glede pakunge po štacunah, treba vedeti da zelo veliko ljudi dnevno prešlata en in isti izdelek, eni delajo lepo z njim, drugi pa nazaj na police ali hladilnik mečejo, kot da so kakšne cote ali kaj ...
 

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Lej, ne pravim da je vrhunska hrana, vendar jo občasno jem, tako kot tudi hrenovke, čeprav vem kako jih izdelujejo in kaj vse zmečejo not.
wink-1.gif
 

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Lej, ne pravim da je vrhunska hrana, vendar jo občasno jem, tako kot tudi hrenovke, čeprav vem kako jih izdelujejo in kaj vse zmečejo not.
wink-1.gif

problem je v temu da NE VEŠ... ker če bi vedel bi kupoval take ki jih lahko ješ....

hrenovke ki so poceni so to kar praviš zmečejo kr nekaj noter... drage hrenovke so po večini primerov lahko tud kvalitetne... ni pa nujno da so dobre... ker ravno tisto sranje da tipičn okus hrenovke , MDM , SEPARAT, PIŠČANČJI MOM , PIŠČANČJI MDM v detajle pa ne bom šel
evil.gif
 

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Lepo vas prosim ... vsaka hrana ima predpisane standarde ipd ... ne moreš kar nekaj notri metati ... Pravijo, da v hrenovke zmelejo kosti in vso "nesnago", itd ... Lepo vas prosim ... Kaj pa bo inšpekcija rekla? To mogoče delajo kje na kitajskem, ali pa v rusiji (včeraj je bil en članek na 24kur, kako se rusi kopajo v mleku v proizvodnji mleka) v evropski uniji oz. razvitih državah tega ne boš dočakal. Enako so pravili za sadne jogurte, da notri zmečejo gnilo sadje ... na primer jagode ... Sam imam od nekdaj rad jagode, tako da sem umiral od veselja, ko sem jedel jagodni jogurt ... Ampak v osnovni šoli, ko sem bil na šolskem izletu, smo šli nekam, ne vem več kam točno, kjer "delajo" jogurte ... in ko sem tam videl kako lepo sadje je tam ... me ne bo noben farbal z nekimi svojimi idejami kaj vse kam mečejo, da pol to ljudje jedo. Mimo grede ... še pesje in mačkije konzerve so iz lepih kosov mesa narejeni. itd. Ljudje vedno bolj verjamejo v teorije ... če bo en rekel, da je sonce črno, bo vedno več ljudi mislilo, da je res črno ... nekaj v tem smislu ...