pokvarjena SD kartica ?

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Pozdrav,
v "popravilo" sem dobil SD kartico, ki takoj zašteka, ko jo vtaknem v card reader (2 ralična), pa tudi v treh fotoaparatih piše, da je z njo nekaj narobe...Je pa od "dobrega" proizvajalca-Sandisk Ultra....

Jo je še možno kako rešiti??

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
TUPLI: jaz kartice sploh ne morem povezati z PC-jem, ker že prej komplet zašteka, digitalc je pa sploh ne zazna-ali pa napiše error...

Verjetno je res za smeti. Ampak me vseeno čudi, saj je ni nek kingston/patriot/transcend ampak SANDISK!! Pa tudi ni stara, a lastnik nima računa-drugače bi jaz definitivno zahteval zamenjavo!!
LP

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Sandisk ima kar dolge garancije, če je vzel v kaki spletni trgovini, morda lahko pošljejo kopijo računa.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Verjetno pa si preveril, da ni ena od 'fake' Sandisk-ov?
Tega je namreč ogromno in težav z njimi tudi.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kot je že nekdo omenil imajo spominske kartice kar dolgo garancijsko dobo, vendar vrjetno pri proizvajalcu ne v trgovini. Vrjetno niti računa ne boš potreboval.
Piši proizvajalcu ali slovenskemu servisu kakšen je postopek za garancijo, zraven še napiš v katerih fotičih si probal, kako napako izpiše...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Master_of_Disaster pravi: Kako pa lahko najlažje ločiš original od ponaredka ??
Ker je o tem veliko podatkov, vpišeš v Google 'fake sd card' (lahko tudi velikost) za začetek pogledaš pod slike in vse bo hitro jasno.