nuvi 350 in sd kartica

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
V napravi in na SD kartici imaš enaka imena. Ne vem če ti bo to špilalo. Vidim, da si popravljal oz, dodajal v tem mesecu in na napravi in na SD kartici.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Potem pa daj gor stare karte in boš videl, če res iz SD prepozna karto z imenom gmapsup1.img.

Če imaš na napravi AR z imenom gmapsupp.img in na SD v mapi Garmin CN z imenom gmapsupp.img, potem se ti karti prekrijeta oziroma nuvi vidi obe karti z imenom gmapsupp.img kot eno karto, kar ima lahko za posledico napačno lociranje pozicije oziroma težave pri samem vodenju.

p.s.
Ker je v wiki-ju bil post, ki spada v to temo, sem ga dodal v zadnji post na prejšnji strani in na njega se navezuje ta moj post.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
41.996
5.631
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Če imaš na napravi AR z imenom gmapsupp.img in na SD v mapi Garmin CN z imenom gmapsupp.img, potem se ti karti prekrijeta oziroma nuvi vidi obe karti z imenom gmapsupp.img kot eno karto, kar ima lahko za posledico napačno lociranje pozicije oziroma težave pri samem vodenju.

Tako sem jaz razdelil CN Europe na 2 dela.....da sta bila oba pod 2Gb in ju je povezal v eno mapo...

En del kot gmasupp.img na napravo (kolker jo je pač lahko MAX prepoznal in naložil na notranji spomin) in ostanek na SD kot gmasupp.img....v memoriji mi je potem CN Europe prikazalo kot eno mapo kljub temu da je bil sestavljen iz 2 delov
zmaga.gif

Če pa ma en gmasupp.img kot nek del CN Europe.......drug gmasupp.img pa neko AR 4.1 al pa TopoSlo...pa možno da mu to dela sranje ja....ko se prekirvata

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
Citat:
Potem pa daj gor stare karte in boš videl, če res iz SD prepozna karto z imenom gmapsup1.img.
Sem na žalost pobrisal datoteke! Morda pa sem vseeno imel del CNE na napravi (hmmm skleroza me daje
frown-1.gif
)
Citat:

Precej logično.
Kot sedaj opažam se je CNE zredila za cca 200Mb. Kot je videti ne bom mogel nastaviti zadev kot bi želel.
Želja:
na napravi AR, AT, SCG in morda del CNE
na SD del CNE
Vendar je novi CNE tako velik, da porabi skoraj ves spomin naprave in SD kartice. Kot je videti, bom moral img razbiti in z MS sestaviti karte po svojem okusu. Precej (nepotrebnega) dela!

Druga opcija pa je, da kupim zmoglivejši Garmin ali začnem bolj resno uporabljati Sygic, kjer sem za 50€ kupil karte za cel planet.

Citat:
p.s.
Ker je v wiki-ju bil post, ki spada v to temo, sem ga dodal v zadnji post na prejšnji strani in na njega se navezuje ta moj post.
Kam si dodal post?
V wiki-ju sem odgovoril, da nuvi 350 zagotovo prepozna gmapsup1.img datoteko. Ne vem pa kako je z gmapprom1.img! Prvi del imena ima 9 črk!

Kamele0N

23. jul 2008
41.996
5.631
113
Ti samo glej da v gmasupp.img kombiniraš eno vrsto karte ( da sta oba dela del CN Europe in da se nekje ne podvajata)

Ostale *.img ki ti jih še sprejme pa ponucaj za poljubne ostale karte

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
Citat:
@Njupalo
Na prejšnji strani te teme v tvoj zadnji post.
Očitno mi nekaj ne gre v glavo, ker tega ne najdem.

Sem pregledal celo temo in našel svoje sporočilo v katerem navajam, da imam oba dela CNE na SD kartici! Torej sem si la prav zapomnil. Sedaj je samo vprašanje imen. Morda na napravi ne smem imeti gmapsup1.img in gmapsupp.img!

Številka mojega sporočila je : #2127483 - 03.12.2014 10:47
Drugače ne znam narediti povezavo na sporočilo.

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
Sedaj sem poskusil nekaj varijant.
Nuvi 350 v napravi nikakor NE vidi datotek: gmapprom1.img ali gmaprom1.img

Torej so na napravi na voljo samo gmapsupp.img, gmapsup1.img in gmapprom.img

Kljub temu, da na napravi nisem imel datoteke gmapsupp.img in/ali gmapsup1.img, mi je videl samo gmapsupp.img iz SD kartice.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Na bratovem Nuviju 360 (= 350 z BT) dela le kombinacija:

- na napravi v imeniku Garmin je basemap in gampprom.img, v kateri je karta, velika do 2GB
- na SD kartici v imeniku Garmin, pa je le datoteka gmapsupp.img, velika do 4GB, v kateri so združene vse ostale karte

Vse ostale kombinacije in poimenovanja niso delovala.

Kamele0N

23. jul 2008
41.996
5.631
113
Ne vem kaj eni rabijo 300 različnih kart za isto področje
smile-1.gif

CN Eu je bilo edino kar sem rabil po evropi za uspešnih 120.000km.......tud v zadnjo vas sredi francije v vukojebini me je pripeljala....

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Nuvi 360 - na SD kartici celotna karta EU 2016.20 (preko 3GB) NE DELA!

Ga imam sedaj tu na mizi.

Bratu sem dal na SD v isto gmaspupp.img karte:
CNEUNT2016.10(3758)+BCA2008.5(355)+SCG2.5(929)+AT2.41(844)
pa vse dela, datoteka je pa velika par MB manj kot 4GB.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Sem ga posodobil na zadnji FW in mi cele CNEU 2016.20 na SD kartici ne vidi.
Ko sem šel s karto pod 2GB, se je čudežno pojavila...
rolleyes-1.gif

Sem poizkusil z 4GB in 8GB SD kartico...

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
Garmin Nuvi 350 vidi v napravi samo datoteke z imeni: gmapbmap.img, gmappsup.img in gmapprom.img
Nikakor ga ne morem prepričati, da bi videl datoteko gmapsup1.img
frown-1.gif

Prav tako vidi na sd kartici SAMO gmappsup.img. Seveda < 2GB.

Če se motim me prosim popravite (popotnik)!
Pa še eno vprašanje: Ima nuvi 350 usb 1.1?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Ko sem nazadnje posodabljal ta Garmin 350, mi je ponudilo novo posodobitev tega garmina verzija 6.20 in je zraven pisalo, da je dodana podpora za drugo mapo na SD kartici.

Poskusi garmin najprej posodobiti, če bo potem šlo.

Morajo pa biti karte obvezno pod 2GB in obvezno NT.

Ima pa seveda izjemno počasen USB 1.

Kamele0N

23. jul 2008
41.996
5.631
113
CN NT si vzami un za Mapsource.......zato da lahko karto razbijaš na poljubne dele.....

In naredi glavni IMG za na SD kartico <2Gb (1,7x Gb v Mapsourcu)......poimenuj ga gmasupp.img

Ostali del evrope pa daj pravtako v gmasupp.img in na napravo v mapo Garmin

Imel boš 2x gmasupp.img....glavni del na SD...ostanek na napravi

Zato ti bo garmin videl CN NT kot celoto in ne kot datoteko sestavljeno iz 2h delov (zaradi enakega poimenovanja)