teden dni nazaj sem ga imel v pacu. Ima res samo 2 gb internega flasha. Z mapsourcem sem naredil img Evrope (brez skandinavije in baltika,) in zadeva je šla lepo na napravo.
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Garmin 350 ima kolikor vem 2GB spomina, torej daš nanj lahko cca 1,8 GB veliko datoteko s kartami.
Pobriši pa vse kar ne rabiš, vse(razen SLO in ANG) v voice, text, help, vozila, glasbo, slike, stare datoteke s kartami....
Če z Gparted-om pogledam disk ima kapaciteto preko 2 milijardi bytov. Zdaj je samo odvisno od tega kako računamo GB! Vseeno se nekje skriva preko cca 300MB zasedenega prostora!Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Naprava nima celih 2Gb prostora, kot tudi 2Gb SD nima na voljo vseh 2Gb ampak le tam nekje 1,8 oz 1,9Gb.
Citat:
Torej lahko narediš backup naprave in s prep usb formatiraš na fat in daš backup nazaj in boš videl koliko boš imel potem prostora.
Citat:
Uporabnik janezpesec pravi:
Uporabi du na Linuxu pa ti bo pokazalo kje se skriva zaseden prostor.
Točno to sem želel narediti. Del CNE na napravo, del na SD kartico. In na SD kartico sem dal del velik cca 1,9GB.Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Pol Evrope daš lahko na tega Garmina ampak obvezno NT karto, če pa želiš več pa še na SD.
Nato pa sem želel preostali del CNE + AR+AT dati na napravo. Pa ni prostora, ker je nekje skritCitat:
Celo topografska Adriatopo karta lepo dela na tem Garminu.
Citat:
Na 350 si lahko srečen, če dobiš drugi del CN, ni pa pogojev, da gor spraviš AR ali pa še AT.
Vsaka naprava in vsak HDD z oznako recimo 2Gb nikoli nima za uporabnika dosegljivih celih 2Gb ampak manj.
Po tvojem napisanem zgoraj AR 200MB in del CNE1,4GB + 333Mb = 1,933Mb kar pa tvoja naprava nima, ima kvečjemu tam nekje 1,850Mb na voljo, ko je popolnoma prazna.
Priklopi tvojo napravo na Pc z windowsi in pojdi pod lastnosti in boš videl koliko ti da na voljo prostora, ko je prazna.
Hvala za navodilo. Bom tako naredil danes zvečer. Še samo kaj je 'prepusb'?Citat:
1.) Naredi backup cele naprave ( vse datoteke daj na Pc v eno mapo )
2.) formatiraj napravo v FAT s prepusb
3.) s kakim win orodjem preveri kapaciteto diska ( bo cca 1870 Mb )
4.) Sedaj daj na napravo nazaj backup ( vendar brez jpeg, Gordana in mp3 datotek ) in preveri ponovno velikost naprave
Mp3 na napravi so še originalni demo mp3-ji in jpegi. Na kartici pa imam del CNE in CN Amerika, zato ni ne vem koliko prostora. Aja kartico pa imam 4GB. Nisem pa probal ali podpira 8GB. Sicer pa je brez veze dajat večjo kartico, ko pa naprava ne zna prebaviti večje datoteke od 2GB.Citat:
p.s.
Ne vem zakaj imaš na napravi mp3, če pa lahko daš te na SD.
Tvoj nuvi podpira SD kartico 4Gb+ vendar NE podpira img karte večje kot 2Gb.
Torej na 4Gb SD spraviš gor ogromno mp3.
Citat:
To je to Prep usb
Nastavi kot je na sliki le namesto fat32 ti nastaviš na FAT vse ostalo nastavi isto.
Ko boš formatiral boš točno vedel na čem si in potem, ko boš dal nazaj vse razen v prejšnjem postu omenjenih map boš videl, če naprava pokaže prostora kot mora ali je v tistih 3 mapah nekaj kar ti požere 300Mb.
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
No zdaj imaš pa prostora ravno prav za AR+AT+CNE NT Slovenija in vse sosednje države pa še ostalo bo nekaj prostora.
Ostalo kar rabiš pa daj na SD.
Pa brez vsake potrebe kupuješ 4 ali 8GB kartice, ker ti itak delajo mape velike samo do 2GB-torej ena SD 2GB s preostalo Evropo, druga kartica pa za ZDA.