In kaj pomaga delavcu če 3 mesce zastonj dela, ker firma crkne?
Če firma tolče minus vsak mesec in bi jo manj delavcev rešilo komplet propada, a ni to bolje kot vsi na cesti? Važno da še sosedu krava crkne ane.
Poglej Muro....samo da se je "resetirala", nobena velika znanost ni bila odzad, sam en direktor, ki se zaveda, da lahko nafutra sam toliko delavcev kolikor je biznisa. Zdaj veš da Mura zaposljuje in plačuje prispevke za čez 1200 ljudi a bi bilo bolje če bi crknila z 2000 zaposlenimi?
Če sem v firmi najbolj odveč in ne more prežvet, je direktor nesposobna budala, da se me ne znebi. Me zanima kje najdeš dobro stoječo firmo, ki bo odpuščala ali pa za 30% znižala plačo, da si bo direktor izplačal nagrado in kupil X6. Taki imajo lufta tudi tako, da so njihovi delavci zadovolnji, ker do te firme niso prišli z nategom ampak z življenskim delom.
V Sloveniji je pri takih problem, ker jih ne znamo motivirat, da bi naredili še več, odprli še eno halo in zaposlili še več ljudi. Poznam tako firmo, ki ma več kot dovolj biznisa, samo ma lastnik pač dovolj denarja, živciral se pa ne bo z dovoljenji za izgradnjo nove hale ipd. v Sloveniji.
Trenutno sem zraven pri enem projektu, kjer se črpa miljone evropskega denarja....država prispeva 15%! Kakšna dobrična! 15% prispevajo in se štulijo, kot da nosijo 85% breme ne pa 15%, katere dobijo takoj notri in še zaslužijo 5%, ker je plačan DDV.