Pokojninska reforma

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ali res misliš, da je takih za 1,2 milijarde evrov, kolikor bo šlo letos v pokojninsko blagajno iz proračuna?
A ni nekoč krožil po netu en izračun, koliko je kdo v 40 letih vplačal v pokojninsko blagajno, in koliko bi ven dobil?

izračun ni vreden nič kot kroži okoli. Je potrebno sistem tudi poznate preden se o njem piše in naklada.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ali res misliš, da je takih za 1,2 milijarde evrov, kolikor bo šlo letos v pokojninsko blagajno iz proračuna?
A ni nekoč krožil po netu en izračun, koliko je kdo v 40 letih vplačal v pokojninsko blagajno, in koliko bi ven dobil?

izračun ni vreden nič kot kroži okoli. Je potrebno sistem tudi poznate preden se o njem piše in naklada.
Mene nič ne zanima, po kakšnem sistemu je država praznila pokojninsko blagajno. Jest vem, da sem zavarovan za primer starosti in ko bom star, hočem penzijo, odvisno od vplačanih premij.

Kaj boš rekel da imaš avto kasko, ko se pa zaletiš bi ti pa rekli sistem je tak, da denarja nimamo, (smo ga dali drugim) torej ti odškodnine ne damo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Mene nič ne zanima, po kakšnem sistemu je država praznila pokojninsko blagajno. Jest vem, da sem zavarovan za primer starosti in ko bom star, hočem penzijo, odvisno od vplačanih premij.

Kaj boš rekel da imaš avto kasko, ko se pa zaletiš bi ti pa rekli sistem je tak, da denarja nimamo, (smo ga dali drugim) torej ti odškodnine ne damo.

saj penzijo boš imel kdo je rekle da je ne boš ime?
evil.gif

Z zavarovalnico pa si mimo udaril tega odgovora že po zakonu ne moreš dobit.
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

Če jaz dobim z malico in prevozom jurja, potem mi je čisto vseeno, če dobim po ukinitvi malice in prevoza spet jurja.

Kaj pa če po ukinitvi dobiš 600€?

Ja to je pa problem....samo. Moj delodajalec ve, kaj se bi potem zgodilo in da si tega ne bi mogel privoščit in sva zmenjena za +/- 50€. Vsi tukaj boste pisali, kako nenadomestljivi ste, potem se nimate česa bati.

Največ kar se bi lahko zgodilo je, da bi dobil recimo 950€. Kak % bi naje*** delodajalec, ostalo pa vse država, ker se ne bi "delili" maksimalni prevozi in maksimalne malice brez obdavčitve.

Čisti računi...tako kot pri očiščeni pokojninski blagajni. Tistih 500mio€ za priviligirance bi še izplačevali, sam ne mešat z vplačanimi pa je. Ko bo stvar očiščena pa se naj vidi točno stanje in gremo v pokojninsko reformo oz. podaljšanje delovne dobe.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
malica in prevoz bo samo + državi! delavci bodo padli na minimum, prevoza pač nebodo dobili plačanega tako da bodo določeni slabši morali ostati doma ker bo strošek prihoda na delo prevelik... delodajalec pa ne bo plačal še davka na prevoz.... ampak eni pač zato ker je majer rekel da je ok to podpirajo idejo

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ti pa preveč gledaš iz svojega zornega kota. Kot praviš, si za delodajalca nepogrešljiv in se zato z njim da pogovoriti. Zavedaj se pa, da so za večino delodajalcev žal delavci pogrešljivi in gledajo samo nato, kako bi v svoj žep čimveč vtaknili, raja naj pa crkne.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
In kaj pomaga delavcu če 3 mesce zastonj dela, ker firma crkne?

Če firma tolče minus vsak mesec in bi jo manj delavcev rešilo komplet propada, a ni to bolje kot vsi na cesti? Važno da še sosedu krava crkne ane.
smirk-1.gif

Poglej Muro....samo da se je "resetirala", nobena velika znanost ni bila odzad, sam en direktor, ki se zaveda, da lahko nafutra sam toliko delavcev kolikor je biznisa. Zdaj veš da Mura zaposljuje in plačuje prispevke za čez 1200 ljudi a bi bilo bolje če bi crknila z 2000 zaposlenimi?

Če sem v firmi najbolj odveč in ne more prežvet, je direktor nesposobna budala, da se me ne znebi. Me zanima kje najdeš dobro stoječo firmo, ki bo odpuščala ali pa za 30% znižala plačo, da si bo direktor izplačal nagrado in kupil X6. Taki imajo lufta tudi tako, da so njihovi delavci zadovolnji, ker do te firme niso prišli z nategom ampak z življenskim delom.

V Sloveniji je pri takih problem, ker jih ne znamo motivirat, da bi naredili še več, odprli še eno halo in zaposlili še več ljudi. Poznam tako firmo, ki ma več kot dovolj biznisa, samo ma lastnik pač dovolj denarja, živciral se pa ne bo z dovoljenji za izgradnjo nove hale ipd. v Sloveniji.

Trenutno sem zraven pri enem projektu, kjer se črpa miljone evropskega denarja....država prispeva 15%! Kakšna dobrična! 15% prispevajo in se štulijo, kot da nosijo 85% breme ne pa 15%, katere dobijo takoj notri in še zaslužijo 5%, ker je plačan DDV.
uf-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
če ti misliš da se nam bo plača dvignila če delavcem skinejo malico in potne stroške in da bomo kar nakrat podobni švicarjem se pač motiš.
aplauz.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Moraš se zapisati, končali faks v roku in takoj dobili službo. Malo je takih, ki se pišejo Brezigar ali Janša.
Sposobnih je tudi malo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
nič bla bla bla...

ti sedaj, ko prava ablast "pravilno" dela navijaš. ko bo sprejet zakon boš pa stisnil zobe ko boš ob prevoz in malico... ja sevede vsi delodajalci kar v vrsti čakajo da bodo plačali še več prispevkov (če bo malica in prevoz vštet v neto)... me prav zanima. že tko jamrajo da smo kao nekonkurenčni...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

A ti res misliš da tisti ki vplačuje v pokojninsko blagajno dobi ven toliko kot vplača. Ja mogoče res če umre po 10 letih ali pa dobi 200€ penzije.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Zanimiva izkušnja 51 letne kitajke v kranjskem podjetju, kjer je delala v precej mladem kolektivu na normo, ki jo je 6 krat presegla.

rezultat prestavili so jo na drugo mesto zaradi pritožb......
ps delala je z 20 letnicami nprej ki so taisto delo opravljale že več let.

Izkušnja z bivšim elan bikesom, kjer so šli gledat fabrko na Kitajsko, ko so se sprehajali ob 5 kilometrskem traku okvirjev koles ki so se peljali v lakirnico..

produktivnost mladih in starih bistveno ne odstopa, delavnik je 12 urni dvo izmenski 7 dni v tednu.......

Zgleda, da so to superduper ljudje... Prišla delegacija iz Elana iz odličnega izleta nazaj na Letališko v matično tovarno, katero prehodiš v manj kot 2 minutah, ter poslušaš šlosarje in delavke kako gundžajo ob čikih, kako jim je hudo?

jebiga tko več ne gre......

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

A ti res misliš da tisti ki vplačuje v pokojninsko blagajno dobi ven toliko kot vplača. Ja mogoče res če umre po 10 letih ali pa dobi 200€ penzije.
Poznam tudi precej takih, ki so samo vplačevali in umrli še preden so kaj nazaj dobili.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Poznam tudi precej takih, ki so samo vplačevali in umrli še preden so kaj nazaj dobili.

Ja take ima država najraje samo da ne umrejo prehitro......

I

Izbrisan uporabnik #9334

ksz ...

g. Vizjak,

Se strinjam s predlaganim podaljšanjem delovne dobe na 65 let, vendar želim, da nam upoštevate vanjo tudi vojaščino, ki smo jo služili državi! Prav vsako podjetje mora zaposlenim plačati prispevke, zato res ne vem, zakaj se država okoli tega večno spreneveda.
Vojaščina je bila služba, državna služba, konkretno v mojem primeru pa celo nevarna ali tvegana služba.

Kot drugo za zadostitev podaljšanja delovne dobe bi pa bilo treba najprej razbremeniti gospodarstvo, da bo lahko sploh zaposlovalo starejše ljudi, ki so že itak težje zaposljiv kader. Samo obljuba, da se bo zadeva izvajala postopoma do leta 2020 zame ni dovolj, ker so nas že prevečkrat nategnili s praznimi obljubami in tudi sedaj se bojim, da ne bo nič drugače.

To je nekaj mojih misli in želja ali pripomb. Verjamem, da minister Vizjak kot glavni pri tej zadevi, bere Alter, oz. če ga ne, mu lahko kdo tudi posreduje. Pa tudi bi bilo čudno, če ga ne bi bral ...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
bonk.gif

Ker totalni [cenzura] mora bit človek, da lahko sploh omenja pokojninsko reformo, če pa
ZAPOSLITEV NI in jih tudi NE BO
uf-1.gif

bonk.gif

A res ni noben sposoben pomislit, da je treba poiskat drug vir financiranja?....in to takoj, ker js ne mislim več plačevat za sedanje penzije, večje od plač, sam pa ne bom dobil nič, še dela ne več na stara leta, kakj šele penzijo.
jezen.gif

jezen.gif
u pizde jih je treba nasuvat , mi delamo za njihovo hrano, ne oni za našo, zakaj potem oni komandirajo, zakaj ne mi?
....pfuj u pičku mater , cel balkan smo prefojtrali, zdaj pa naj mi stradamo
jezen.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Zanimiva izkušnja 51 letne kitajke v kranjskem podjetju, kjer je delala v precej mladem kolektivu na normo, ki jo je 6 krat presegla.

jebiga tko več ne gre......
In zato je dobila 6x večjo plačo
shocked-1.gif

jebiga tko res več ne gre
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik capl pravi:
bonk.gif

A res ni noben sposoben pomislit, da je treba poiskat drug vir financiranja?.

Lahko si koleričen do amena, pa ne boš s tem naredil nič!

Saj je treba delat, ampak "Delat"!!! Razvita Evropa že dolgo dela do 65 leta starosti, samo pri nas bi "se šli še na izi" .

A veš, zakaj? Zato, ker ne čutimo, da bi nam država kaj vračala. Vreča brez dna! Ni občutka varnosti. Tako kot je Poldo rekel, da je pri nas položaj nevzdržen.

Rešitev? Omejeno odgovornost je treba ukiniti, v vseh frakcijah, s politiko vred! (ali predvsem tam, saj ima daleč največji vpliv)
V parih mesecih bi Slovenija zaplavala, se upam it stavit.

Pokojninska reforma je pa dejstvo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Raja naj dela do 65. leta, potem pa naj jo predelajo v pasje brikete. Koliko problemov bi s tem rešili, ekonomija bi ponovno cvetela.
evil.gif