Poklicni tečaj...

Stric

Slojoomla boss
21. jul 2007
143
14
18
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Živjo

Nekaj povsem novega. Izobraževanje traja eno leti in se zaključi z maturo. Imaš status, samoizobraževanje.

http://www.mszs.si/slo/solstvo/ss/programi/pt/pokl_tecaj.htm
POKLICNI TEČAJ - IZOBRAŽEVALNI PROGRAMI

Ali se sploh "splača" danes delat še kakšno dodatno srednjo šolo, če že ne gre s fax-om (težave), ker meni ne gre.

To ni nič novega, ampak poteka že ene 10 let.
Namenjeno pa je tistim, ki končajo gimnazijo, pa jim potem ne uspe na faxu.
Tako lahko naredijo še to eno leto in imajo tako vsaj neko strokovno izobrazbo oz. poklic.

Da bi pa samo eno leto delal po OŠ, pa seveda ne gre.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Stric pravi:
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Živjo

Nekaj povsem novega. Izobraževanje traja eno leti in se zaključi z maturo. Imaš status, samoizobraževanje.

http://www.mszs.si/slo/solstvo/ss/programi/pt/pokl_tecaj.htm
POKLICNI TEČAJ - IZOBRAŽEVALNI PROGRAMI

Ali se sploh "splača" danes delat še kakšno dodatno srednjo šolo, če že ne gre s fax-om (težave), ker meni ne gre.

To ni nič novega, ampak poteka že ene 10 let.
Namenjeno pa je tistim, ki končajo gimnazijo, pa jim potem ne uspe na faxu.
Tako lahko naredijo še to eno leto in imajo tako vsaj neko strokovno izobrazbo oz. poklic.

Da bi pa samo eno leto delal po OŠ, pa seveda ne gre.

Bistvo ne poteka že deset let, ampak precej manj, prej so bile možne prekvalifikacije, tud zdej so, večina se priznajo izpiti nekatere pa jih moraš narest odvisno kera smer in iz katere šoli si prišel. Namenjen je vsem tud drugim, pogoj je zaključene vse 4 leta srednje šole.
Ma sej prekvalifikavija al pa poklicni tečaj je isti šmorn.

Ampak ustanove pa s tem dobr služjo. Cene štupar uf kakšne dobre plače imajo.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
priporočam ti pokl. tečaj za elektrotehnika računalništva (prejšnji naziv za to je bil: računalniški tehnik). Če te to zanima, boš hitro našel službo.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:
priporočam ti pokl. tečaj za elektrotehnika računalništva (prejšnji naziv za to je bil: računalniški tehnik). Če te to zanima, boš hitro našel službo.

Men se zdi, da je poklicni tečaj oz prekvalifikacija isto.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:

Kje pa se izvaja kaki taki kvalitetni tečaj. Prijatel ne ve kam bi šel naprej(zdaj elektrotehnik energ.). Zanima ga računalništvo, fax mu ne diši preveč
smile-1.gif

lp

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Citat:

Kje pa se izvaja kaki taki kvalitetni tečaj. Prijatel ne ve kam bi šel naprej(zdaj elektrotehnik energ.). Zanima ga računalništvo, fax mu ne diši preveč
smile-1.gif

lp

Sem že napisal, da je poklicni tečaj skoraj isto, kot prekvalifikacija. Pozanima se naj naraču.srednji šoli tam sigurno izvajajo tečaj za odrasle.

vejca

Pripravnik
Poklicni tečaj ni isto kot prekvalifikacija in je v prvi vrsti namenjen gimnazijskim maturantom ki ne gredo na fakse da si pridobijo izobrazbo.
izbiraš lahko pa med ekonomskim tehnikom, gostinskim tehnikom,turističnim tehnikom in predšolsko vzojo.
Do pred dveh let se je izvajal tudi program medijski in prometni tehnik kar se pa zaradi nizkega zanimanja ne izvaja več.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Citat:

smile-1.gif

lp

v mariboru je to na SERŠ-u (srednja elektro in računalniška šola), kot izobraževanje odraslih. predavanja so popoldne. majo spletno stran pa vse INFO lahko tam dobiš.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Poklicni tečaj ni isto kot prekvalifikacija in je v prvi vrsti namenjen gimnazijskim maturantom ki ne gredo na fakse da si pridobijo izobrazbo.
izbiraš lahko pa med ekonomskim tehnikom, gostinskim tehnikom,turističnim tehnikom in predšolsko vzojo.
Do pred dveh let se je izvajal tudi program medijski in prometni tehnik kar se pa zaradi nizkega zanimanja ne izvaja več.

lansko šolsko leto pa za letos tudi vem 100% da se izvaja poklicni tečaj v MB za elektrotehnika računalništva tudi na SERŠ-u
če si na borzi in izpolnjuješ pogoje ti oni plačajo. sicer pa je letna šolnina nekje 850 €.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Kar se je pred kratkim zanimala moja hči je to brezplačno in imaš status dijaka, dobiš štipendijo in pouk je v dopoldanskem času.

jaz sem obiskovala v lanskem šolskem letu PT, mi je plačal ZRSZ, nisem mela statusa dijaka, štipendije je pa bilo nekje 8 tisoč starih tolarjev. vsa predavanja so bila v popoldanskem času od 15.45 dalje.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Kar se je pred kratkim zanimala moja hči je to brezplačno in imaš status dijaka, dobiš štipendijo in pouk je v dopoldanskem času.

NIM AŠ STATUSA, kar pomeni, da ne moreš delat preko štdenta, dobivat pokojnino po starših (če imaš samo enega), nimaš pravice do otroškega doklada. Pač prijavljen si na zavodu in oni vse financirajo do 5 stopnje. Mamo tok dobro državo, da nam hoče vse dobro pa nekateri nočejo sprejet BP izobraževanje. Demet.

Nazadnje urejeno:

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Citat:

smile-1.gif

lp

Sem že napisal, da je poklicni tečaj skoraj isto, kot prekvalifikacija. Pozanima se naj naraču.srednji šoli tam sigurno izvajajo tečaj za odrasle.

Vprašal sem kje oz. na kateri šoli konretno se to izvaja, ne pa kaj je poklicni tečaj oz. prekvalifikacija
crazy1.gif

mojamura. hvala

lp

vejca

Pripravnik
Zajfa...maš status,maš štipendijo, maš otroški dodatek če ti je do sedaj to pripadalo....
Gamero...za ekonomski tehnik se izvaja na srednji šoli Ljubljana na Roški, za predšolsko vzgojo na srednji vzgojiteljski šoli v Ljubljani, za gostinski in turistični tehnik pa na srednji gostinsko turistični šoli v Ljubljani.
Vem iz prve roke, moja hči verjetno ne bo šla na fakulteto po končani gimnaziji ampak bo naredila poklicni tečaj oz. poklicno maturo. To traja eno šolsko leto in se začne 1. oktorbra. Pripada ji vse kot rednim dijakom.

Povezava do ekonomski tehnik:

http://www.ekonomska.org/index.php?option=com_content&task=view&id=126&Itemid=38

Nazadnje urejeno:

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Zajfa...maš status,maš štipendijo, maš otroški dodatek če ti je do sedaj to pripadalo....
Gamero...za ekonomski tehnik se izvaja na srednji šoli Ljubljana na Roški, za predšolsko vzgojo na srednji vzgojiteljski šoli v Ljubljani, za gostinski in turistični tehnik pa na srednji gostinsko turistični šoli v Ljubljani.
Vem iz prve roke, moja hči verjetno ne bo šla na fakulteto po končani gimnaziji ampak bo naredila poklicni tečaj oz. poklicno maturo. To traja eno šolsko leto in se začne 1. oktorbra. Pripada ji vse kot rednim dijakom.

Povezava do ekonomski tehnik:

http://www.ekonomska.org/index.php?option=com_content&task=view&id=126&Itemid=38

Poklicni tečaj je plačljiv....sicer se lahko odločiš za samoizobraževanje in plačuješ samo izpite aja pa vpisnina.

Kje ste to zvedl, da je poklicni tečaj brez plačen a to, če te zavod pošlje na izobraževanje in kaj imaš status sam kako, če si prijavljen na zavodu.
Kej več kdo ve.
Ker tud sam iščem to varianto, s faxom na žalost ne gre, ker sam debel gledam, kaj so to pa kaj je uno.
lp

Nazadnje urejeno:

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Evo tole so mi poslal iz zavoda, imam že narejeno eno srednjo šolo 5 stopnjo. Pomoje nimaš nobenih možnosti, da bi bil prijavljen na azvodu in istočasno delal preko študenta.

Če vas zanima glede Zavoda za zaposlovanje vam sporočam, da morate biti v
njihovi aktivni politiki zaposlovanja. To pomeni, da morate biti
prijavljen kot brezposelna oseba na zavodu in v skladu z njihovo
zakonodajo pridobite določene pravice. Če je to tako potem vam predlagam,
da se oglasite na najbližji enoti zavoda za zaposlovanje in se o tem
pogovorite.
Ministrstvo na osnovi javnega razpisa tudi sofinancira del šolnine
zaposlenim, ki dvigajo izobrazbeno raven do srednje izobrazbe. V vašem
primeru pa ne bo šlo ker gre pri vas za prekvalifikacijo in ne za dvig
izobrazbene ravni saj imate že V stopnjo izobrazbe.
Torej preostane vam samo prva varijanta.