Pokerstars!

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
In ja večkrat se je poskušalo dokazovat, da je zadeva rigged, kot se v žargonu reče, kar pomeni da naj bi bila igra prirejena. Igram poker cca 7-8 let, med drugim tudi na pokerstarsu, prebral sem na tone literature, tudi študiral sem statistično obdelavo podatkov, tako da mi statistika še zdaleč ni tuja, so mi pa določene stvari jasne, to so stvari zaradi katerih je statistika sama največja laž.

samo na kratko, da ne grem preveč v detajle, ker vas itak ne bo zanimal; kakšen vzorec je dovolj velik vzorec, da vanj zajameš varianco in distribucijo 52ih kart med povprečno 6-10 ljudi?! je to miljon hendov, je to miljarda?!

je pa v teoriji problem randomiziranja vzorca hendov, kako je ta random generator izdelan...kar pa je seveda skrivnost vsakega online ponudnika...

da se čudne stvari dogajajo tako v živo, kot na netu, pa verjamite, SE. tako da ...iskreno, moje mnenje, ni prirejeno in nisem zmagovalni igralec na cash game-u online, odkar sem resno nehal igrat...live je pa druga zgodba...:)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.430
7.080
113
Idealnega random generatorja ni, ampak to zgolj pomeni da RNG ni idealen in ne, da bi PS namerno nastavljal setupe.

Pa tudi RNG ni tako ne-idealen, da bi sedaj lahko kak matematični frik ga nagruntal in potem zadevo exploital, verjtno je tam nekje 99.99999% natančen.

Ljudje ne razumejo pokra in statistike, ni pa jim čudno, da nekdo zadane na lotu, čeprav je za zmago na lotu veliko manj možnosti, kot pa recimo da zgubiš s quads proti royal.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
igraš na pokerstarsu? če je odgovor da, koliko časa? oz. koliko handov imaš za sabo?

Kaj ima veze če igra? Pokerstarsu je čisto vseeno kdo dobi pot. Pri taki zlati jami bi šel igre prirejat samo največji bedak.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Darjan, tole pa ne bo čist držal...verjetnost da zadaneš sedmico je precej večja od možnost naleta quadsev na straight flush...
wink-1.gif

in ja moj point z randomiziranjem je bil točn ta, ki si ga ti izpostavil...

Kar se tiče pa quadsev vs. straight flush mislm, da je verjetnost nekje 1 proti 1 miljarda, roughly, za loto sem mal poguglal, za našo sedmic, z 39 kroglami v bobnu je nekje 1 proti 15 mio...

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
da se čudne stvari dogajajo tako v živo, kot na netu, pa verjamite, SE. tako da ...iskreno, moje mnenje, ni prirejeno in nisem zmagovalni igralec na cash game-u online, odkar sem resno nehal igrat...live je pa druga zgodba...:)

Jap.

Sem tud sam par let resno igral poker, celo z minimalnim ROI-jem, ampak sem bil po parih tilt sessionih na pozitivni nuli... z rakebackom in bonusi dovolj, da sem šel nekajkrat na dopust in kupil pancerje.
grin1.gif

Je pa rake tisti, ki ti požre denar in če ne najdeš dovolj velikih rib, imaš večinoma premalo edga (se ne spomnim primernega slovenskega izraza), da bi uspešno premagal rake. V zlatih letih (5+ let nazaj), ko je bil poker ravno dovolj prepoznaven, da je privlačil dovolj igralcev, ki niso imeli ravno pretiranega pojma o igri, je bilo drugače. Sedaj, ko pa 95% novih igralcev prebere vsaj kakšen članek in igra ABC TAG igro, pa je afaik precej težje.

Sam sem nehal, ker so mi na FTP hinavsko z drobnim tiskom vzeli par sto dolarjev priigranega ironman bonusa in sem bil potem tudi čisto zadovoljen s prenehanjem online igranja. Toliko živciranja in obrnjenega bioritma ni ravno blagodejno vplivalo na moje življenje. Pač nisem bil nikoli tako dober, da bi se mi splačalo ribariti v nenormalnih urah in dovolj mirno prenašati bad beate. Sicer pa so bile take ure, kot je tale, ravno najbolj mastne... po polnoči so začeli na mize prihajati lepo rejeni ameriški krapi. Samo kaj, ko je bilo to na koncu samo letanje od ene mize do druge in si delal več s table ninjo kot s poker aplikacijo, da si ujel dobre mize. Pa vsak večer si gledal iste redne igralce, ki so grindali za tisti bonus/rakeback in minimalni ROI...
grin1.gif

Stari dobri časi...
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.430
7.080
113
Enkrat je bilo o tem govora tokaj, malo poišči, čeprav dvomim, da je bilo kaj iz tega
smile-1.gif

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
You are invited to join my private poker club for Home Games online.

- If you don't already have it, download the free PokerStars software from www.pokerstars.eu
- Open the main poker lobby, then click on the Home Games tab
- Click the 'Join a Poker Club' button
- Enter my Club ID number: 646159
- Enter my Invitation Code: alterstars

That's it! Once I've approved your membership request, we'll be ready to start playing Home Games online together.

If you want to find out more, visit www.pokerstars.eu/homegames

evo sem sam naredil alter sobo z imenom ALTERSTARS, navalite, če še koga poznate ga uvalite, turnirji bodo za vikend

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Saj itak ni nikoli zaživel, kot tale najbrž ne bo! Zakaj pa si odpovedal današnji turnir?