Pohvala policiji

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ja res je kar sem napisal da ne bo kdo rekel da samo udarjam po njih! Stvar je naslednja v Vinski gori (to je blizu Velenja) je odsek oz nekakšno križišče kjer je hitrost omejena na 60 km/h uro in na tem delu se pogosto (zelo pogosto zadnje čase) dogajajo nesreče z smrtnim izidom! Pri zadnji nesreči so premaknili leseni kozolec, ki je cca 10m od ceste za 1,5 metra ga skoraj podrli pa spet 2 mrtva. Danes se peljel popoldan iz celja in na tem delu ceste se kar naeknrat pojavi tisti kartonast policaj z avtomobilom ki ima v roki radar (da je kartonast se vidi šele malo kasneje prva reakcija spustiš gas)!
Pohvala pa zato ker je to res smrtno nevarna cesta in če kaj drugega ne (lahko bi tam vsak dan stali z radarjem) je vsaj ta "kartonast" policaj, ki sem ga jaz prvič opazil da je postavljen tam ko je res potreben! Mogoče pa v vrhu policije malo Alter.si berejo in so zdaj to uvedli testno! Tako je prav naj se stoji tam kje je nevarno ne samo tam ko se da kasirat!

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Pohvale
smirk-1.gif
žal je takih primerov premalo.

Preveč je takih:
Grem prejšn teden v četrtek ob 2.00 po noči iz LJ v KP in so mel pred cestninsko, ko je omejitev 60, lepo radar
bonk.gif
Kdo sploh tam pelje 60 nimam pojma sploh pa ponoči ko res ni nobenga na cest,, ampak samo da oni kasirajo. K sreč mislm da ne bo nič, po cestnini niso nič ustavljal (so tm stal)..

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pohvala zato ker sem na cesti na nekem odseku kerr vedno gori polno sveč končno začeli nekaj delat da se promet malo upočasnih! kar se pa ostalega tiče da v 95% stojijo tam ko se da samo kasirat in z varnostjo nima veze se pa tako ali tako ve! Veliko bi bilo manj mrtvih če bi stali večkrat na kritičnih mestih! Ampak taj je ponavadi omejitev 90 km/h in se pač ne da ustaviti in kasirati vsakega! Denar je za ene v modrih uniformah pomembnejši kot žiljenje pa lahko govorijo pa TV kar hočejo!

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Se popolnoma strinjam.
Taki nevarni odseki so dobro poznani in bi se res mogl konkretno spravt da se tm red naredi..

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ravno zato sem napisal pohvalo to pa je tudi edina stvar za pohvalit ker ostalo je še vedno v ....!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
sam sem ga tudi včeraj srečal pred Moravčami. Fora pa je v tem da je bila do nedavnega omejitev 90, sedaj je 50 (na vrhu klančka je ovinek pa še ena stranska cesta se priklopi). Omejitev se mi sicer zdi kar smiselna, štos je samo v tem da tisti ovinek že s 70 kmh zvoziš v rally mode.
Še večji štos je pa v tem da so kartonastega policaja postavili za ovinek. Sicer sem trznil, ampak sem takoj "dojel" da je nekam "tanek". No upam da je kdo tudi zaradi njega malo bolj počasi potem peljal v moravče 2. šolski dan.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
hm, ne razumem zakaj je tam nevarni odsek...široka cesta, zelo vidno in pregledno... aja folk je fukjen, tako pa ze. (sem se dost tam prevozil in mi je kristalno jasno zakaj se folk ubija).

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
33
Domžale
Tudi v Dobu pri Domžalah je eden kartonast postavljen ob glavni cesti ( lj -ce).

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Saj tam ob avtobusni večkrat stoji kartonasti.
Diablo, ja, narod je f***. Promet je gost, prehitevaš lahko od AC do Velenja samo na dveh ali treh mestih. Nekomu, ki se je zaradi šparanja cijazil že iz Ljubljane po stari cesti (zdaj je mogoče bolje, ko so vinjete) in ve, da se bo moral še čez hudo luknjo, poči film, in gre prehitevat, čeprav se nič ne vidi. Zraven dodaš še varnostno razdaljo, ki je včasih taka, da se med dva avta z motorjem ne moreš zrinit, in prepotentnost nekaterih prebivalcev Velenja.

Kako adrenalinsko je šele s traktorjem peljat po tej cesti...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Da ne res
bonk.gif
par odsekov je za prehitevanje, kr povsod pa ne moreš.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Zakaj pa hvališ policaje? Saj tisto ni bil pravi policaj! Tisto je bil en navaden poslikan karton.
Ejejej vaginček.....ti ga pa res serješ. Kartonastemu policaju se zahvaljuješ. A si mu dal vozniško pa prometno za pogledat?
Kaj pa če bi tam stal PRAVI policaj in te ustavil ter zakasiral, ker si prehitro peljal? A bi jih pol tud hvalil?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Tudi jaz bi pohvalil policiste. Ke smo pred tedni šli na morje, se je malo pred izvozom Postojna nekemu Belgijci prevrnila camp prikolica in v ograjo potegnila avto, ki jo je vlekel. Čeprav ni bilo kakšne pretirane gneče, se je celoten promet razvrščal v eno kolono. Se je našel prepotentnež v Sharanu z MB registracijo, ki je po odstavnem pasu pripeljal s precej veliko hitrostjo. Ko smo obšli prevrnjeno prikolico, sem videl, da imajo policisti v obdelavi omenjenega divjaka, ki je bil za volanom čisto besen. Možakar okoli 50-ih let je očitno pokasiral kazen, saj je malo kasneje mimo pripeljal z vsaj 200 km/h. Ko sem videl, da so ga policisti ustavili, bi se tudi jaz najraje ustavil, in policaju podaril plato piva.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Aja, dvomim da bi vaginček hvalil policaja, če bi bil tam tisti pravi "grdi" policaj, ki bi mu kazen zaračunal. Pa čeprav, kot pravi, bi stal na pravem mestu, to je tam kjer se nesreče dogajajo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
A veš tut če je kartonast če bi poznal cesto bi videl kako izstopa kar naenkrat ko pripelješ izza ovinka! Prevečkrat stojijo samo tam ko lahko kasirajo in premalo oz. skoraj nikoli tam ko se res ubijajo in to je en tak odsek! Drugače pa ti stari dobro poznaš moje mnenje o policiji!