Pohodništvo z Garminom

bicikl

Zelenc'
8. jul 2009
1
0
1
Pozdravljeni
sem začetnik pri uporabi GPS, zato bom mogoče spraševal neumnosti, ampak bi vas kljub temu prosil za pomoč. Imam Oregon 300 in pri nalaganju kart (adria topo, adria route in City nav 2008) s pomočjo mapsource imam težave, ker vseh treh kart ne morem naložiti.Dokupil sem micro sd 4 GB in še vedno mi ne uspe. Zgleda kot da mi na kartico noče naložiti nič.
Prosim če mi lahko kdo kaj pomaga.
lp
frown-1.gif

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Preko Mapsourca lahko na napravo preneseš karto veliko največ 2giga. Ker si združil te tri karte bi na hitro rekel, da si presegel to mejo. Preveri koliko imaš prostega pomnilnika na sami napravi in naloži nekaj (npr. AdriaTopo) na napravo, ostalo pa na kartico.Če ti zmanjkuje prostora (ali imaš probleme z omejitvijo karte 2giga) pač nekaj odreži oziroma odznači pred prenosom, saj verjetno ne greš ravno vsak teden Finsko ali Portugalsko.

I

Izbrisan uporabnik #488

Oregon nima več omejitve 2gb na karto, razen tega pa lahko z zadnjim fw nalagaš karte in jim poljubno poimenuješ img.

Tako prvo naloži CN in ga po nalaganju preimenuj v npr. cn2010.img, nato naloži Ar in ga preimenuj v adria.img itd...
Pač po želji.

Težav s kartami tako ni več.

kovboj

Zelenc'
13. jul 2009
3
0
1
Ko v MapSource označim vse karte in kliknem pošlji v napravo, se v polju Naprava pokaže samo opcija "oregon 300" ne pa tudi izmenljivi disk (v garminu imam 4GB kartico). Normalno ko se to prenaša, mi po nekaj minutah napiše da je premalo prostora. ali je možno, da mi ne najde tega izmeljivega diska, ker imam na "Moj računalnik" disk I: za službeno uporabo kot omrežni pogon. Ali mi lahko svetuje kako naj dodam v "Moj računalnik" še eno ikono za izmenljivi disk, mogoče bi ga potem lahko videl, saj sedaj ga ne morem.
lp

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Ko pred prenosom izbereš kam, ti ponudi Oregon 300. Toda na desni strani ob imenu je puščica, ki kaže na seznam preostalih pogonov oziroma kartic na računalniku. Tukaj izberi kartico, ki jo imaš v Oregonu.Namig: kartico poimenuj naprimer Oregon SD in boš vedno vedel kako in kaj.

kovboj

Zelenc'
13. jul 2009
3
0
1
Pa saj to je problem, ponudi mi samo Oregon 300, na seznamu (puščica) ni nobenega drugega pogona oz. kartice, tako da ne morem izbrati nič drugega. Ko pa priklopim garmina na kolegov računalnik, mi pokaže to kartico kot disk I:, samo na tem PC nima ne mapsource, nobenih zemljevidov.....ali je možno, da je problem v tem ,da je na mojem PC pri "Moj računalnik" disk I: za službeno uporabo kot omrežni pogon in da tako ne prepozna diska I: ?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Emm, zgleda se še nisi srečal s tem problem WinXP...

- pojdi v Nadzorno ploščo in izberi Skrbniška orodja.
- izberi Upravljanje računalnika
- klikni na Upravljanje diskov v Shrambi
- poišči želeni disk (SD kartice) in mu spremeni črko pogona

Upam, da ti bo uspelo.

Lp.-

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Možno je, ja.
Jaz sem imel podobno težavo. Če sem prižgal računalnik izven službenega omrežja, sem videl kartico kot svoj disk, sicer pa ne.

Odklopi se
cool-1.gif

kovboj

Zelenc'
13. jul 2009
3
0
1
OOOO,super končno mi je uspelo, spremenil sem črko pogona in sem že naložil na SD kartico.

Zgaga, hvati ti
lp