Fantje, malo sem ven iz teh štosov ... ampak sedaj se mi je nekajkrat pojavil dan, ko bi mi prav prišle topografske karte.
Locus sem uporabljal že (recimo) leta 2012. Potem sem imel manj potreb. Danes sem ga testno naložil in se mi zdi, da je precej kompliciran. Avtor je očitno želel izpolniti marsikakšno željo uporabnikov. To pa je privedlo do tega, da zadeva ni več preprosta za občasno uporabo. Torej, ko se človek (orientacijsko sposoben) želi orientirati.
Načeloma ne potrebujem nič drugega kot dobre zemljevide in preprost program (no, načeloma lahko živim tudi z Locusom).
Kje pa dobiti zemljevide? Pri Locusu mi je všeč, da lahko kupim zemljevide PZS, čeprav so tudi tam zakomplicirali in je na voljo cel kup različnih področij. Pa Kamniške vzhodne, pa Grintovci, pa ... se mi zdi, da je vse skupaj preveč razdrobljeno. Danes na telefonu res ni problem imeti nekaj GB zemljevidov. Samo kje jih dobiti/kupiti?
Gledal sem tisti Openxxxx zemljevid, ki je privzet, pa me ni preveč navdušil. Hitro sem našel kup napak, zato sem ga postavil malo na kraj (sicer vse pohvale ljudem, ki se trudijo z njim).