Pohodna oprema

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Živjo

Rabil bi nekaj pohodne opreme pa me zanima v katere štacune kej vi zahajate oziroma kje vi kupujete.
Te dni moram nujno kupit en boljši nahrbtnik pa bom malo po LJ letal po štacunah pa bi prosil za kako priporočilo kje bi se bilo pametno oglasit.
Hvala!

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Pohodna? Streha? Trava?
Pohodniško robo v LJ pa išči v Iglu/K2/Anapurna/Promontana. Samo in če res veš kaj hočeš poglej še kako akcijo v Hervis/Intersport. Ostalo gladko preskoči.

EDIT: Pa Kibubi sem naredil krivico, da je ni med prvimi.

Nazadnje urejeno:

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Iglu in Kibuba, občasno za kakšne malenkosti tudi Intersport, Hervis... Odvisno kaj in v kakšnem kvalitetnem in cenovnem rangu iščeš.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Pohodna? Streha? Trava?
Pohodniško robo v LJ pa išči v Iglu/K2/Anapurna/Promontana. Samo in če res veš kaj hočeš poglej še kako akcijo v Hervis/Intersport. Ostalo gladko preskoči.

Tudi odličen seznam...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
bolj švoh si napisal kaj potrebuješ;)

ruzak po litraži odvisno za dolžino ture. Za en dan imam 30l, za več bi si pa želel kak liter več. Pa imel bi unga k ima mrežico na hrbtu, ker jst osebno res takoj zašvicam. Punca ima mrežco in nč ne jamra, da bi ji kaj pihalo oz. jo zeblo.
tole te bo stalo cca 100€

eni kupujejo čevle po barvi eni pa po namembnosti;) Sam imam že druge planika cele usnjene. zloo zadovoljen! Punca ima pa salomon 4dx neki. tut zadovoljna, če ima not prave zokne;) Če se boš tega bolj resno lotu boš dal slabih 200€

obleke pa čist odvisno od posameznika. Jst imam v hladnih dneh do cca -5, oprijeto warm mikico, švic majčko, pa eno lahko jakno. pa v ruzaku še kak flish za vsak slučaj. Polet pa samo švic majčko. Po dežju pa ne hodim:)

obvezen mi je še meh za vodo 3l. cca 25€

hlače sem si mogu dat v gornik-a nardit po meri. drugač so pa tudi zlo hitro na 100€

Na štumfih ne šparaj!! cca 20€ na par si zlo hitro. Samo ko pa prideš na vrh in še nazaj v dolino brez žuljev in skaknja čevlja pa ugotoviš, da bi dal še enkrat tolk za njih;)

Če pa rabiš to tko za 2x na leto za družinski izlet pol pa boš dal pol manj cene v kakem hervisu recimo. Zgoraj naštete profi trgovine imajo zloo visoke cene.

kibubo imaš še v btc-ju.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Hvala za predloge.
Rabi se pa basic pohodna oprema za po naših hribih, nič kej extremnega. Najbolj nujen trenutno je nahrbtnik (za enodnevne ture) ter ena podloga. Iščem pa tudi kako majico ter nogavice.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Nihče ne ponuja ekstremov z nasvetom da pojdi v pravo trgovino.
Najbolj se ti splača naredit krog (fizični in po internetu) po zgoraj naštetih trgovinah in boš hitro ugotovil, da se najde dobra roba za normalen denar.
Primer nahrbtnika. Pa si dober za 10+let.
Če boš v času razprodaj pokukal po pravih trgovinah boš za ceno krša po raznih Hervisi-Giga-200-nevemkajševse dobil zilijonkrat boljšo opremo, ki ti bo držala ohoho časa pa še dobro se boš počutil z njo / v njej.
Prodajalci v pravih trgovinah z gorniško opremo so večinama face, poznajo robo, te ne poskušajo na prvo žogo nategnit, povej kaj bi rad in ti bodo svetovali. Pa še kako članstvo v PZS, Jamarski zvezi ipd lahko pretopiš v popust.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Gojzarje mam Garmont in jih priporočam, ker so lahke in oprijem je tut uredu. štumfe pa le kupuj kvalitetne (ne glej na ceno). Hlače mam kr ene, ko je hladno vreme in niso bogve kaj. Majce navadne, jih dost menjam. Nevem kako se obnesejo za 50+ eurov, ker jih ne kupujem. Ruzak, hja, večji je boljše je. Vsaj za mene, ker za poldnevno, dnevno al pa večdnevno turo vzamem večjega. Ker gre VELIKO pjače (pir, vin) not.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Hvala za predloge.
Rabi se pa basic pohodna oprema za po naših hribih, nič kej extremnega. Najbolj nujen trenutno je nahrbtnik (za enodnevne ture) ter ena podloga. Iščem pa tudi kako majico ter nogavice.
Kakšna podloga?

Štumfe obvezno najboljše (jaz nosim samo Lorpenove), pa švic majice, pa ne zato, da ne boš moker, ampak zato, ker se hitro sušijo, pa rabiš samo eno rezervo, ne pa 5 bombažnih majc.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Že večkrat. Brez problemov.

Sorry, sem mislu na cappy-a. Glede na to, da se mi dozdeva zakaj je stvari potreboval
wink-1.gif

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Se kaksno priporocilo glede pohodnih cevljev (cez gleznje)?
Se za kaksne svic majice, hlace splaca pocakati na kaksno akcijo v Lidlu ali se splaca dati malo vec € na racun kvalitete?
Na katere znamke prisegate?

Lp

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Kar se čevljev tiče priporočam Lowa čevlje. Hlače, majice in podobno imam pa nekaj iz Intersporta (Mckinley) nekaj pa pocenske hofer in lidl varijante. Pa Eduscho oz. Tchibo ima fajn stvari včasih v prodaji oz. akciji.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Bolj kot mislis rabit, kvalitetnejso robo je fajn imet. Izdelki diskontarjev so pogojno OK, ce ti kroj odgovarja. Jaz bi ti svetoval obisk kaksne gorniske trgovine, npr. Iglu. Pa ze ce imas, zaprosis za njihovo kartico, je 10% manj. Njihovi Karibu izdelki so OK, vredni nakupa. Svic majce pa dobis ugodno lahko preko online stacun za pohodnistvo, tek... Sortiras po padcu cen, pa je.
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Se kaksno priporocilo glede pohodnih cevljev (cez gleznje)?
Se za kaksne svic majice, hlace splaca pocakati na kaksno akcijo v Lidlu ali se splaca dati malo vec € na racun kvalitete?
Na katere znamke prisegate?

Lp

za majice in hlace pejt v hervis outlet, opod cityparkom so zdej odprl... se dobi kar nekaj robe, ce nisi zbircen glede barv....

za cevlje je pa treba v bolj specializirano trgovino... ceprav spet, za 3x na leto za izlet v skalo gres lahko tud direkt v alpino trgovino...

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Planiram malo polj pogoste pohode v hribe (2-3x na mesec) ce bo vreme dopuscalo. Tako da cevlje bi rad kupil kvalitetne. Ni problema 200€ ce bodo zdrzale dlje casa, samo je toliko znamk in modelov da ne vem kje naj zacnem.
Bom sel pogledat za svic majice in hlace v ta outlet.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Spet je še podvprašanje ali hodiš v skalo ali so to nižji hribi? Za nižje so dobri taki čist treking čevlji. Za skalo imajo bolj trd podplat in so neudobni za po ravnem hodit.

Vglavnem po čevlje pejt v iglu ali kibubo. Ti bojo prodajalci znali svetovati. So izkušeni. Lahko greš tudi v Alpino, sam tam nebi računal na nasvete prodajalca, ker ni tok specializirana trgovina... pa za 200€ boš dobil že dober gojzar za v skalo.