Pogreb v druzinskem krogu?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Kako to zgleda?
Se lahko prides vsaj poslovit od pokojnega v mrlisko in izrect sozalje, ali tudi to ni "zazeljeno". Pogreba naj bi se itak udeležila samo ožja druzina al kako?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Se pravi lahko pridem pokropit pred pogrebom-2uri, ko bom sel mimo? Na pogreb se nimam namena silit... Ker to mi je jasno, ne vem pa kako je z izrekanjem sozalja, kropljenjem in podobnim dogodki.
Pac je to prvic....

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
si katolik ali bos sel zaradi boljse vesti?
confused-1.gif
zaradi slednjega se raje napij, bos vec odnesel.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Kuhanca sem se ravno napil - pa ne iz tega razloga,

poslovil bi se zato ker res ne vem zakaj se ne bi smel posloviti od nje, ce mi je bila "blizu"
mogoce na te zadeve drugace gledam kot vecina alter userjev. Sedaj se bodo mogoca vsule kritike, ampak, vsak tele ima svoj vesele. To veckrat napisem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Lej ne obremenjuj se - pojdi in se poslovi ce sta se razumela. Kaj te briga kaj bi oni radi. Ce pa ne gres na pogreb se pa ne obremenjuj. Osebno grem samo na pogrebe prijateljev in ozje familije. Pa enkrat na 3 leta na kak grob ce se spomnim na kakega pokojnega frenda. Ce se zelis poslovit pojdi kaj te BK za druge.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Posloviti od cesa? Vedno me je zanimalo od cesa se imate posloviti "ateisti"? Za vas je po smrti itak vse samo crno? A ni vseeno?
smile-1.gif
Ali vas nekaj vseeno gloda...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Aja naceloma nisem ateist
ampak poslovljanje ne jemljem kot verski obred, ampak kot del zivljenja. Potem tudi rojstva, valete, mature, diplome , poroke... ni treba posebej "proslavljat"
Zakaj pa potem ateisti (komunisti...)ob smrti politicnih veljakov zganjajo tak ceremonial. Samo pomisli kako so se poslavljali od Tita.

B81

22. jul 2007
37.617
10.911
113
Ljudi se povabi, ponavadi poleg družine še ožje prijatelje in/ali sosede.

B81

22. jul 2007
37.617
10.911
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Posloviti od cesa? Vedno me je zanimalo od cesa se imate posloviti "ateisti"? Za vas je po smrti itak vse samo crno? A ni vseeno?
smile-1.gif

Mimogrede, kaj zate pa ni potem vse črno? Kakšno pa je?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Greš pokropit, žalujočem izrečeš sožalje.

Nič kaj ekstra.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.390
451
83
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
smile-1.gif

Ravno zaradi tega se lahko poslovijo, ker jih ne bodo vec videli. Ce pa je po smrti se kaj, pa se bo itak slej ko prej srecal tako, da bi rekel ravno obratno.
Nikoli pa nisem razumel zakaj, ce si ateist, ne bi smel iti na pokopalsce/pogreb ... A je to "copyright" od bilo kaksne vere ?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
. Osebno grem samo na pogrebe prijateljev in ozje familije. Pa enkrat na 3 leta na kak grob ce se spomnim na kakega pokojnega frenda.

A ti si pr policiji al pr kakem veteranskem društvu?
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.372
5.646
113
Nevem kako zgleda.......ker nekih omejitev nism nikol doživel......niti jih nismo postavljal (ok razn enozobim dvojajčnim
smile-1.gif
)

Ampak ne vidim problema da se ne bi poslovil predhodno....ko je žara še v vežici....sem vidu dost takih....tko da ne vidm blema

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
. Osebno grem samo na pogrebe prijateljev in ozje familije. Pa enkrat na 3 leta na kak grob ce se spomnim na kakega pokojnega frenda.

A ti si pr policiji al pr kakem veteranskem društvu?
smile-1.gif

Ne razumem poante tvojega vprasanja. Kaj tocno ti ni jasno? NE razumes da je tudi kak moj prijatelj ze umrl? ne zdi se ti verjetno da imam prijatelje? A ti hodis samo na pogrebe sodelavcev? A ostali v tvoji blizini so pa nesmrtni? Dej razlozi da bom se jaz razumel.

Kamele0N

23. jul 2008
42.372
5.646
113
Se lih praskam po buči .....pa si ne uspem nobenga frenda/frendice spomnt da bi mi umrl......ok enga se spomnm........par let nazaj k so s puntotom vn iz ovinka letel na večni poti ...pa še ta je bil bl med "poznanimi"...

Ne se tolk (hitr) razburjat.........te bo srce zagrabu pa boš mel!

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Sej se ne razburjam sam vcasih mas res take da te ne zastopim. No meni je pa žel že nekaj prijateljev umrlo. Hint: Prijatelji so lahko tudi starejši od tebe.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
smile-1.gif

Da nisi ti malo zamešal. Ravno vernim smrt ne pomeni konec ampak samo prehod v drugo stanje.

Aja, ateisti pa se ne smejo posloviti od mrtvih.
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Ljudje se za vsako figo poslavljajo kot bi bilo konec sveta(dijaski dom, vojska, da ne pisem bolj bizarnnih), ko je enkrat res konec sveta (za umrlega) ti pa svojci "prepovejo" poslovit, pa ceprav si se do nedavnega dnevno poslavljal z "nasvidenje".
Ah, ja ne razume te cisto ggg.
Pa religijo ti vtikas v temo, ne jaz.

Kamele0N

23. jul 2008
42.372
5.646
113
Če so že tolk zaprti/zategnjeni....pejt lepo pol ure pred pogrebom k se zbira žlahta pred mrliško vežico pa bo