pogoji za vnos izdelka na slovenski trg

liml

Zelenc'
13. okt 2010
5
0
1
hej!!

me zanima če gdo ve ali ima izkušnje s tem kakšni so pogoji za vnos-prodajo izdelka brezalkoholne pijače v sloveniji,mislim če je izdelek narejen v EU ali ga je potrebno pred prodajo dat kam na analize v slo,če se kam se moraš obrnit za informacije ali se to lahko da v prodajo brez tega? Ker se že dva dni dobesedno nategujem po telefonah po vseh uradih,inšpekcijah in podobnah službah pa noben ne ve nič
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Nic ne vejo, ko bos na policah bodo pa vsi vse vedeli, predvsem koliko si jim dolzan! Tipicen balkan!

liml

Zelenc'
13. okt 2010
5
0
1
ja so mi na tržni inšpekciji povedali da uni sam potem šele majo veze ko je treba ti kako kazn dat

liml

Zelenc'
13. okt 2010
5
0
1
sj je prost pretok,sam če hočeš prodajat morajo izdelki bit vrjetno ustrezni našam zakonodajam,sam sj prajim niker nimajo pojma,posebi pa na gospodarski zbornici ne
uf-1.gif

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Citat:
Uporabnik liml pravi:
sj je prost pretok,sam če hočeš prodajat morajo izdelki bit vrjetno ustrezni našam zakonodajam,sam sj prajim niker nimajo pojma,posebi pa na gospodarski zbornici ne
uf-1.gif

kot da korošci sploh kej veste !!!!
bonk.gif

B81

22. jul 2007
37.700
10.960
113
Ti pokliči direkt na inšpektorat in vprašaj, če za tvoj izdelek veljajo analize proizvajalca, ki je v Nemčiji ali moraš dati uradno prevest v naš jezik...so pa analize za tvoje dobro, kot varovalo, če bo komu slabo in ti bo začel sitnarit...drugače pa te analize so kaplja v morje napram vsem ostalim stroškom, ki te čakajo ob plasiranju izdelka na trg.

liml

Zelenc'
13. okt 2010
5
0
1
sm klico na inšpektorat,so mi znali povedat samo kake kazni znajo napisat. bom pa še enkrat probo,ka se pa stroškov tiče,ni neke panike ker bo to proizvajalec bol al manj financiro

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Takole ... na kratko ...

Če je živilo po vseh predpisih proizvedeno na območju EU in v obratu, ki ima vsa potrebna dovoljenja in podobni heci načeloma ni nobenega problema.

Ampak ...

Deklaracija mora biti prevedena in mora ustrezati našim predpisom (niso nujno isti kot predpisi v državi izvora). Predvsem se inšpekcije obešajo na deklaracijo, zato je potrebno pri prevajanju deklaracij upoštevati naše "posebnosti". Dobesedni prevod kake tuje deklaracije je ponavadi no-go.

lp

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.700
10.960
113
Ja, lot je en izmed pomembnejših podatkov zaradi morebitnega umika izdelka iz trga. Saj je en pravilnik o tem, pa sem že malo pozabil, recimo višina količine (npr. 1L) mora biti minimalno 4 mm, pa take fore...
smile-1.gif