Poganjalec

jest5

Guru
18. avg 2007
26.080
-8.781
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik helencamatici pravi:
Sori, ampak jst mislim da je ful pomembno kakega poganjalca kupiš. Ena kolegica je kupila lesenega na ebayu. Dala je 75 EUR in se ji je razlomil spredaj v manj kot 1 letu. Drugi mamici je počila plastična feltna - poganjalec kupljen v milerju; naša vzgojiteljica je svoji punčki kupila poganjalec v baby centru pa ga noče vozit ker jo žuli v rit.

FUUL je pomembno kakega pogajalca kupiš. Ne vem no, ampak mi našega dejansko uporabljamo 5 dni na teden. Najboljša igrača do sedaj!

Jst res mislim, da je ful pomembno da je kvaliteten in prijazen otroku...,.

Že za to da kupiš 2 kolesa pa vmes eno leseno desko 75 eur moraš bit malo premaknjen
stupid-1.gif
Kupiš običen bicikel in mu odstraniš pedala. Stvar je rešena.
Ko dobi ravnotežje, daš pedala nazaj.
Ne pa te lesene dile
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik helencamatici pravi:
Sori, ampak jst mislim da je ful pomembno kakega poganjalca kupiš. Ena kolegica je kupila lesenega na ebayu. Dala je 75 EUR in se ji je razlomil spredaj v manj kot 1 letu. Drugi mamici je počila plastična feltna - poganjalec kupljen v milerju; naša vzgojiteljica je svoji punčki kupila poganjalec v baby centru pa ga noče vozit ker jo žuli v rit.

FUUL je pomembno kakega pogajalca kupiš. Ne vem no, ampak mi našega dejansko uporabljamo 5 dni na teden. Najboljša igrača do sedaj!

Jst res mislim, da je ful pomembno da je kvaliteten in prijazen otroku...,.

Že za to da kupiš 2 kolesa pa vmes eno leseno desko 75 eur moraš bit malo premaknjen
stupid-1.gif

heh več kot očitno je da sam še nimaš otrok, če se ti to zdi premaknjeno. Kaj šele ko moraš kupit dežnik proti soncu za voziček recimo. 30eur! aja pa še nastavek rabiš zraven za gor pritrdit. 10 eur če se prav spomnim
bonk.gif
lupijo te tak pri otroških zadevah kot redko kje drugje.
Boš videl sam ko se boš nekoč pridružil v klubu premaknjencev
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Sem med premaknjenci, pa ne kupujem deznika za 30 evrov. No poganjalcka je dobil za 35 evrov-novega. Najbrz bo drugo leto padla varianta bicikel pa pedala stran, zato ker se s poganjalckom ze sedaj pelje po 5+m brez nog na tleh, sploh ce je rahlo navzdol.

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
To je bil itak že v samem štartu namen. Mulo že danes rine na kolo stareješe sestre, čeprav je še 15 cm preveliko zanj.
cool-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ma kaka pedala stran. Naša je dobila rabljeno kolo pa se je navzdol peljala ko šus brez kolesc. Z novim pa je s kolesci naredila samo par krogov, potem so pa šli dol. V vrtcu se 4 od 22 vozijo brez pomožnih koles
cheer.gif
.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.128
91
48
No, pri nas je bilo takole;
- pri 2 letih na poganjalca

- pri štirih pa na kolo

S poganjalcem se je naučil vozit v enem tednu, t.j. da je ugotovil, da je treba sedeti in ne stati ter da se je treba z nogami odrivati in ne hoditi. Za dvoletnika pač motorično komplicirano. Par mesecev kasneje sem si moral kupiti skiro, da sem ga dohiteval.

Prehod iz poganjalca na kolo je trajal 5 minut. Dal sem ga na kolo (brez pomožnih, jasno) dvignil zadnji del kolesa, da je parkrat zagonil v prazno, ga porinil po parkingu in konec. Še malo finetuninga okoli speljevanja in ustavljanja, potem pa samo gas.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.909
113
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Za dvoletnika pač motorično komplicirano. Par mesecev kasneje sem si moral kupiti skiro, da sem ga dohiteval.

Na tole se ponavadi pozablja ko se na splošno opleta s "tem prej tem bolje". Peljat se že nauči hitro, bremzat, naprej gledat in pravočasno ustavljat pa malo kasneje. In med tem časom vmes ko ga je treba lovit imaš lahko kar probleme.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.128
91
48
Ne razumem, kaj si hotel povedat..
Najprej smo se dva ali tri mesece s poganjalcem "sprehajali", ko smo pa, po obvladanem ravnotežju, smeri in ustavljanju, prešli v vožnjo in to tako hitro in v takem obsegu, da sem začel s triletnikom hodit na sprehode v tekaških supergah in hlačah, sem raje (za nemoteno spremljavo in kontrolo mulca na poganjalcu) kupil skiro.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
No, da malo obudim temo... za tamalega (1. leto) iščem neki poganjalec pa ne vem točno kaj bi mu vzel...
V mislih imam nekaj na 4 kolesa in najverjetneje čimbolj ozek sedež, da mu ne bodo noge preveč narazen štrlele. A rabi tudi naslon, ali se sploh naslanjajo ko se vozijo? Pa kolesa bi mogoče tudi lahko bile iz kakšne gume, da ne bo preglasen, ko bo po bajti laufal...

Ima kdo kakšen nasvet oz. konkreten model?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Glej samo da je stabilen oz. ima pametno postavjeno težišče - da se ne more prevrnit nazaj ker je lahko zelo nevarno. Tale je eden takih ta nevarnih. Naša tamala (al tavelka ?) se je enkrat prav grdo skantala s takim in je šel v kose in v kanto. Potem je dobila pa enga OK (kot džip) in ima težišče nekje na sredi in se ne prevrača.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.909
113
Otrok nič, ti pa obutane vogale. Mi smo za darilo dobili tegale ( kljik - pred tremi leti ko je zadeva stala za moje pojme norih 110 EUR
bonk.gif
). In ni hudič da tisti leseni rob pride ravno 1cm nad eklajšto (lesena obroba). In je večina vogalov v bajti pobutanih ali odbitih. Tamalih sicer ni zanimal kaj dosti, če so prišli drugi mulci na obisk so pa kar noreli z njim. Za enoletnika to še ni, ker ne doseže tal ali pa se prekucne nazaj. V glavnem, pomoje ni nekega pametnega razloga da bi te stvari kupoval zato da bi otrok kaj pridobil.

Mimota

Pripravnik
12. okt 2011
95
0
6
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
No, da malo obudim temo... za tamalega (1. leto) iščem neki poganjalec pa ne vem točno kaj bi mu vzel...
V mislih imam nekaj na 4 kolesa in najverjetneje čimbolj ozek sedež, da mu ne bodo noge preveč narazen štrlele. A rabi tudi naslon, ali se sploh naslanjajo ko se vozijo? Pa kolesa bi mogoče tudi lahko bile iz kakšne gume, da ne bo preglasen, ko bo po bajti laufal...

Ima kdo kakšen nasvet oz. konkreten model?

Mogoče tale ? Takšnega ima kolegica za svojega in so zadovoljni z njim, je precej stabilen, plus tud drag ni pa ne sliši se ga. No v vsakem primeru ti priporočam da malega vzameš kar s seboj ko boste šli iskati poganjalčka, in da ga dejansko tudi poizkusi, tako boš najboljše videl če mu odgovarja ali ne.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.450
6.963
113
Takega ima moj mali 17 mesečnik. Res je tih in stabilen, ne predstavljam pa si, kako enoletnik doseže tla, ker je precej na široko narejen. Se mi zdi soliden, ampak malemu ni toliko všeč kot en "vlakec", kjer lažje doseže tla in je hiter ko strela. Pa tisti tudi ne rabi nobene hupe, ker se ga sliši na daleč. Ne vem, kaki feature naj bi bil, da je poganjalec neslišen? Meni je kul, da se ga sliši, takoj veš, kje ga biksa...