ksz..
Pohvalno za test, pa še zelo izenačeno sta ugotovila in imata podoben okus.
Zdej pa še moj komentar in moje mnenje glede vseh teh testov na splošno ipd. Prvo kot prvo...da veš in oceniš kaj je dobro in kaj slabo, pa če smo glih pri tuni je potrebno vedeti kakšen okus ima odlična,popolna tuna in kakšnega najslabša. Vemo, da v te tune v konzervi primešajo marsikaj, da se le čimbolj približajo okusu potrošnika (razni aditivi,soli,olja), kar še ne pomeni da tisto kar da najboljši okus je tudi najboljše kvalitete. Za tuno v olju predlagam da kupite tisto v lastnem soku in kupite liter domačega olivca (na primorskem ga dobiš od 13-14eur/l)+ .....in mariskomu bo še vedno boljša npr. tuna v rio mare v "olivnem" olju...pa vemo da je tisto en šit od olivnega olja...ampak zadeli so okus ki ga potrošnik želi.
Drugače pa en receptek....kupiš kos tune v ribarnici, lepo na olivcu par minut na eni strani, par minut na drugi strani, malo posoliš in to je to...super pride...in pri fileju vidiš kakšen okus ima tuna, napram konzervam...lahko nam je vsem jasno, da v konzerve ne zmeljejo najboljše fileje, pač pa tisto kar ostane in iz katerega se ne da naresti file in kakšne manjše primerke in druge vrste kot je že nekdo napisal v tej temi...enaka je faking smešnica pri ribjih palčkah in rakovih palčkah. No pa tudi sam jem tuno, sedaj nekaj manj, v času malo bolj resnega fitnesiranja pa ogromno, ene 3-4x na teden po 1 tavelko konzervo (hoferjeve) ali 2 tamali rio mare v lastnem soku. Povem pa lahko da najdalj sem zdržal s Hoferjevo, ostale so se mi prej zagabile. Priporočam pa še dimljenega lososa iz Hofra, če smo že pri ribah, odličen je, + malo popra in limonce čez. Sem pa vedno vse jedel brez kruha...izključno tuno v lastnem soku + domač olivc...okusa se pa moraš navaditi, to je dejstvo.
Pohvalno za test, pa še zelo izenačeno sta ugotovila in imata podoben okus.
Zdej pa še moj komentar in moje mnenje glede vseh teh testov na splošno ipd. Prvo kot prvo...da veš in oceniš kaj je dobro in kaj slabo, pa če smo glih pri tuni je potrebno vedeti kakšen okus ima odlična,popolna tuna in kakšnega najslabša. Vemo, da v te tune v konzervi primešajo marsikaj, da se le čimbolj približajo okusu potrošnika (razni aditivi,soli,olja), kar še ne pomeni da tisto kar da najboljši okus je tudi najboljše kvalitete. Za tuno v olju predlagam da kupite tisto v lastnem soku in kupite liter domačega olivca (na primorskem ga dobiš od 13-14eur/l)+ .....in mariskomu bo še vedno boljša npr. tuna v rio mare v "olivnem" olju...pa vemo da je tisto en šit od olivnega olja...ampak zadeli so okus ki ga potrošnik želi.
Drugače pa en receptek....kupiš kos tune v ribarnici, lepo na olivcu par minut na eni strani, par minut na drugi strani, malo posoliš in to je to...super pride...in pri fileju vidiš kakšen okus ima tuna, napram konzervam...lahko nam je vsem jasno, da v konzerve ne zmeljejo najboljše fileje, pač pa tisto kar ostane in iz katerega se ne da naresti file in kakšne manjše primerke in druge vrste kot je že nekdo napisal v tej temi...enaka je faking smešnica pri ribjih palčkah in rakovih palčkah. No pa tudi sam jem tuno, sedaj nekaj manj, v času malo bolj resnega fitnesiranja pa ogromno, ene 3-4x na teden po 1 tavelko konzervo (hoferjeve) ali 2 tamali rio mare v lastnem soku. Povem pa lahko da najdalj sem zdržal s Hoferjevo, ostale so se mi prej zagabile. Priporočam pa še dimljenega lososa iz Hofra, če smo že pri ribah, odličen je, + malo popra in limonce čez. Sem pa vedno vse jedel brez kruha...izključno tuno v lastnem soku + domač olivc...okusa se pa moraš navaditi, to je dejstvo.