Podobna tuna kot Rio Mare Olive oil

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
V Eurospinu kupujem Athena tunino v olivnem olju. Probal že vse prej omenjene, za moj okus (ter tudi tašn) najboljša. 80g stane med 50 in 60 centi.

Iz Eurospina priporočam še ekstra deviško olivno olje (za kuhanje seveda) in testenine Tre Mullini (trije mlini), ki so za moj okus najboljše na trgu.

Občasno kupim še temno pivo. Italijansko, zelo dobro. Druge stvari (najbrž sem še marsikaj zgrešil) se mi zdijo preprosto - prepoceni.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
V zeleni piksni? Nekaj časa je ni bilo, samo rumena (v sončničnem olju) in modra (v lastnem soku) je bila na policah...

nope, modra piksna je, pa piše gor v oljčnem olju, količina 160g (v lastnem soku je zame fuj)

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
V zeleni piksni? Nekaj časa je ni bilo, samo rumena (v sončničnem olju) in modra (v lastnem soku) je bila na policah...

nope, modra piksna je, pa piše gor v oljčnem olju, količina 160g (v lastnem soku je zame fuj)

svetlo modra je v lastnem soku, zelena je včasih bila v oljčnem olju....
Zelene kar nekaj časa že nisem videl...

tole je v lastnem soku
http://www.hofer.si/si/html/product_range/2744_19312.htm

iščem pa tole zeleno/modro:
http://www.hofer.si/si/html/product_range/2744_18193.htm

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
al se bova dajala
hysterical-1.gif

jst mam pa tole, pa mislim, da je isto kot tvoje, sam NOVO
cool-1.gif

http://www.hofer.si/si/html/product_range/2744_30855.htm

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
No pa sem naredil (s pomočjo prijateljice) malo večji test okusnosti različnih znamk tune. Testirala sva 10 različnih konzerv tune kupljene v Sparu, Leclercu, EuroSpinu in Hoferju. RioMare je bil kupljen že pred časom tako, da ne vem cene.

Test sva izvajala dva. Ocenjevala sva okus tune, okus tune z oljem in kruhom ter izgled same tune. Zraven sva pa pripisala tudi morebitne opombe. V tem seznamu boste našli tudi cene in v kateri trgovini je bilo kupljeno. Kar se tiče cene bodite samo pozorni na količino, ker je cena napisana za različne velikosti tun, 120g, 160g, 3x80g ...

Test sva izvajala tako, da dejansko nisva vedela katero tuno jeva, prav tako sva istočasno jedla povsem različne tune tako, da nisva mogla vplivati drug na drugega s svojimi komentarji. Med prehodom na druge tune sva presekala okus z mlekom.

Če ima kdo kakšno vprašanje naj kar vpraša... ?

Začetek testa....

....predpriprava....

...in še končni rezultati.... z rdeče sta označeni DVE najslabši tuni, z zeleno pa so označene ŠTIRI najboljše tune.
Zgornja tabela je moj del ocenjevanja, spodnja tabelo pa je ocenjevala prjatlca. Zanimivo je to, da sva oba skoraj identično ocenila najboljše in tudi najslabše znamke tun.

10-11-2012-22-58-50.jpg

EDIT: popravil sliko

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ja res je, glede na ceno in okus sta se po moje najboljše odrezala Peche Ocean (prodaja se v Leclercu, ima nek njihov znakec gor "Marque...") in pa Sparova tuna v oljčnem olju.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Odlično, sicer pa je ECO ne Marque.

ne-ne-1.gif
Ne mešat prosim, ECO je bila najslabša med vsemi, Marque pa je tista svetlo modra, če pogledaš na zgornjo sliko je bolj v ospredju slikana... ECO je pa naslonjena na Peche Ocean "Marque".

evo za vsak slučaj še eno fotko, tale spodaj je super.
bd76e4fbb7a9e6f8722f15f234143e6d.jpg

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Aja, sem prehitro preletel, hvala za opozorilo.
zmaga.gif

Hanzi, mislim da je v tem smislu, samo da imajo dve znamki, ECO je mal slabša in cenejša, Marque pa boljše in dražje.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Eno vprasanje za vse ribojedce

Pa ste res prepričaani, da vam v konzervah prodajajo tuno?

Ni zajebancija, samo, samo tole kar je Spirit na talar poknu je bolj tako tako. Gre za princip ovrednotenja pri raziskavi. Ker sta oba dotična testna osebka vedela kaj testirata in sta sama zložila zadevo na talar, sta u bistvu kontaminirala sama sebe. Vedela sta katera je od katerega proizvajalca.

Lepo sta se lotila ampak vprašanje je kaj in kako bi bilo, če bi preizkuševalca dobila krožnike od tretje stranke.

Sam jem samo eno vrsto tune, ki pa jo dobavitelj trenutno nima jebejo ga kvote in ker je majhen si tudi dobave od drugod ne more privoščiti in si jo tudi noče. Je pa res da kozarec kilski zalit z olivnim oljem košta znatno več, kot ekvivalent, rio in ostalih baubavov.

V veliki večini primerov jeste/jemo, little tunije - bonito(, luce, ali pa kar večje kose palamid, ki pa so vse v bistvu bolj sestrične modroplavutega tuna. Yellow finn pa je tko al pa drgač zgodba zase.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Jest sem zadnjič v AT hoferju kupil ene tune v konzervi, ni bila modra ampak nekaj drugega... konzerva pa >3€.. v oljčnem olju...

Samo je bla pa res res dobra,..

edit: najdu
24029_weisser_thunfisch_NEU_d.jpg

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Ni zajebancija, samo, samo tole kar je Spirit na talar poknu je bolj tako tako. Gre za princip ovrednotenja pri raziskavi. Ker sta oba dotična testna osebka vedela kaj testirata in sta sama zložila zadevo na talar, sta u bistvu kontaminirala sama sebe. Vedela sta katera je od katerega proizvajalca.

Ok, se bom še enkrat citiral to kar sem že napisal v tistem postu:

Citat:
Test sva izvajala tako, da dejansko nisva vedela katero tuno jeva, prav tako sva istočasno jedla povsem različne tune tako, da nisva mogla vplivati drug na drugega s svojimi komentarji.

OK, vedela sva katere tune bova okušala, nisva pa vedela katero dejansko okušava tisti trenutek, ker sva drugemu mešano pripravila krožnike in označila tune samo s številkami. Razumeš? Ko sem dajal tuno v usta se mi niti sanjalo ni ali bo to rio mare ali pa "čungalunga" iz Hoferja.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Očitno sta strokovnjaka, kajti glede na test VIP-a sta njihovo izbiro potisnila na globoko zadnje mesto:

VIP

Testirali so tune v navadnem oljčnem olju (11 vzorcev) in tune v ekstra deviškem olju (2 vzorca). Poleg skladnosti deklaracij, kontroliranja označene in dejanske teže ipd., so testirali kakovost oljčnega olja, vsebnost soli, težkih kovin (kadmij in živo srebro) ter senzorične lastnosti tune. Naredili so tudi primerjavo cen, ki znaša med približno 6 EUR in 26 EUR/kg.

Kar zadeva kakovost olja (vzorci z rafiniranim oljčnim oljem), se je najbolje odrezala Hoferjeva tuna, ki je sicer po splošni oceni na drugem mestu (na prvem je Safcol), najslabše olje pa vsebujejo Delamarisovi fileti tunov (po splošni oceni so na predzadnjem mestu). Splošno najslabšo oceno ima Mercator tuna (tudi največ soli), najboljšo pa že omenjena Safcolova. Težke kovine niso bile problematične pri nobenem vzorcu.

Oba vzorca v ekstra deviškem olju sta solidna, s tem da ima Rio Mare bolj kakovostno tuno in malo slabše olje v primerjavi z Leclercovo, ki ima senzorične lastnosti tune precej slabe, olje pa boljše kot Rio Mare.

VIP predlaga kot dobro izbiro Hoferjevo Almare (navadno oljčno olje) in Rio Mare (ekstra deviško olje). Hoferjeva stane 7,44 EUR/kg, Rio Mare pa 12,16 EUR/kg.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
lej guardy, če ti kaj ni prav potem ignoriraj moj post. Lahko pa tut ti narediš svoj preizkus in potrdiš ali ovržeš moj preizkus pa bomo videli pri čem smo.
wink-1.gif
ampak verjetno ne boš tega naredil, ker si navadno gobezdalo, ki zna samo pljuvati in jamrati.

Pa še nekaj...tale tvoj test je izpred dveh let. Ni nujno, da so v današnjih konzervah še vedno enako okusne tune. Mene tuna iz Hoferja res ni čisto nič impresionirala.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
No jaz kupujem v hoferju, ampak ne v oljčnem olju. Za mojo uporabo z rižem je super
wink-1.gif

Sem pa nazadnje ko sem kupil rio mare skoraj celo pakungo fuknil v kanto, ker je bila tako zanič. Moram enkrat še v eurospin in iskat, sam kaj, ko me tista trgovina odbija...

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
moj pravi da so najboljše tune v Leclercu in to tiste(njihova znamka), mislim da v polkilski konzervi in v lastnem soku, cena pa okrog 1,90

srce-1.gif