Podobna tuna kot Rio Mare Olive oil

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Zdravo,

sestrična obožuje "Rio Mare " v olivnem olju, vendar kot pravi je zadeva kar draga... zanima me, če kdo pozna kakšno podobno alternativo zelo sličnega okusa v olivnem olju?

govorimo torej o tej zadevi:
rm-maslinovo-ulje-80g.jpg

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Maš v diskontnih trgovinah tudi variante, naj gr epa kupi pa bo videla, jaz iščem bolj kvalitetno varianto,
da so koščki tune res taki kot na sliki embalaže in ne tisti sprešan mix ki je res v pločevinki
rolleyes-1.gif

Je to mogoče pakiranje za vzhodno evropo ali je povsod taka tuna?

Realno stanje:
riomare_he.jpg

Reklama:
imgTonnoPGialle.jpg

Presneto zavajanje...
10.gif

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Eva tuna ima lepe kose not, ta rio mare je kr neki.

Se strinjam. Sploh tista v nizki podolgovati konzervi. Je pa dražja seveda.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Leclerc ima par metrov različnih variant.

Tudi Rio Mare imajo trenutno v akciji (pa še par drugih). Pa Nutello za francoski trg.
grin1.gif

V velikem pakiranju je Rio Mare tak kot na škatli, v malih pa tak kot na fotografiji.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
ja itak, n Leclerca zmer pozabim, bo treba v petek it tja kupit par različnih, pa seveda tud EVE - da vidmo kaj je Šime ulovil
smile-1.gif

Sem slišal da hrvatarji gojijo tuno nekje v dalmaciji in jo drago prodajajo na Japonsko...

p.s. Nutella ja OF TOPIC
10.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ja tista je v rastlinskem olju - > zanič

MORA BITI OLJČNO OLJE PRAVI, potem je to ta:
a41565927e7cf7db81f595026f50c114_content_medium_noaspect.jpg

LAHKO kdo ki je že probal to in od rio mare pove, če sta slični po okusu ?

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
ce kodis kaj v italijo tam kupi tiste najcenejse od COOP-a. celi kosi, odlicen okus in dosti cenejsa od rio mare.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
KSZ
V Eurospinu imajo znamko Ondina, kjer je tudi varijanta rumenoplavutega tuna v oljčnem olju za pol cene ekvivalentnega Rio Mare, za moj okus pa kvaliteta ista.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ja tista je v rastlinskem olju - > zanič

MORA BITI OLJČNO OLJE PRAVI, potem je to ta:
a41565927e7cf7db81f595026f50c114_content_medium_noaspect.jpg

LAHKO kdo ki je že probal to in od rio mare pove, če sta slični po okusu ?

Tole 'zlato' sem hotel tudi jaz linkat, po moje ni boljše tune v piksni.

Sicer pa je bil test tunin v VIP reviji, mogoče se najde kaj na netu.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To sem uspel najt (iz enega drugega foruma):

''Testirali so tune v navadnem oljčnem olju (11 vzorcev) in tune v ekstra deviškem olju (2 vzorca). Poleg skladnosti deklaracij, kontroliranja označene in dejanske teže ipd., so testirali kakovost oljčnega olja, vsebnost soli, težkih kovin (kadmij in živo srebro) ter senzorične lastnosti tune. Naredili so tudi primerjavo cen, ki znaša med približno 6 EUR in 26 EUR/kg.

Kar zadeva kakovost olja (vzorci z rafiniranim oljčnim oljem), se je najbolje odrezala Hoferjeva tuna, ki je sicer po splošni oceni na drugem mestu (na prvem je Safcol), najslabše olje pa vsebujejo Delamarisovi fileti tunov (po splošni oceni so na predzadnjem mestu). Splošno najslabšo oceno ima Mercator tuna (tudi največ soli), najboljšo pa že omenjena Safcolova. Težke kovine niso bile problematične pri nobenem vzorcu.

Oba vzorca v ekstra deviškem olju sta solidna, s tem da ima Rio Mare bolj kakovostno tuno in malo slabše olje v primerjavi z Leclercovo, ki ima senzorične lastnosti tune precej slabe, olje pa boljše kot Rio Mare.

VIP predlaga kot dobro izbiro Hoferjevo Almare (navadno oljčno olje) in Rio Mare (ekstra deviško olje). Hoferjeva stane 7,44 EUR/kg, Rio Mare pa 12,16 EUR/kg.''

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
pa ne morte kupovat tune med računalniki v hoferju , skupaj z motornim oljem v lidlu, in v eurospinu poleg kitajskih žarnic.
Jaz jih preko ebay nabavim, veliko ceneje....

Aja že nekaj let občasno kupujem v zgornjih treh trgovinah, najraje v lastnem soku. Tisto žaganje zgoraj na sliki lahko kupiš tudi v hoferju za pol cene običajne. Dam si jo na "recesijsko" polento, kakšno solato....
Vzel sem tudi že kilsko v eurospinu in je bila ok za ribji namaz .

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
pa ne morte kupovat tune med računalniki v hoferju , skupaj z motornim oljem v lidlu, in v eurospinu poleg kitajskih žarnic.

Upam, da moj sarkazem detektor ni pokvarjen
wink-1.gif

Drugače pa je v Hofru več tunin, cenovne razlike pa precejšnje. Najcenejša so res samo koščki (meni je sicer všeč tista z zelenjavo), dražje pa so celi kosi.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Aja že nekaj let občasno kupujem v zgornjih treh trgovinah, najraje v lastnem soku. Tisto žaganje zgoraj na sliki lahko kupiš tudi v hoferju za pol cene običajne. Dam si jo na "recesijsko" polento, kakšno solato....
Vzel sem tudi že kilsko v eurospinu in je bila ok za ribji namaz .

Prek ebay-a? kje