Počila vzmet

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.452
9.743
113
EU
Dobro da ni počila na kakšni serpentini na Velebitu ko greš na morje
grims-1.gif

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Vem za primer, ko je počila na cesti, med vožnjo, na srečo menda v naselju.

Jaz sem mami na C2 menjal na terenu, pred blokom. Drugo pa potem v miru doma.

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Novi C3 ma potem tudi te probleme...pa glih zamenjal zeninega starega C3ja za novega.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Kot da se niso nič naučili, seveda se niso, glede na to da ne naredijo vpoklica. Se lahko kako prisili proizvajalca k vpoklici, če se ugotovi da množično pokajo vzmeti? V Ameriki bi mastne odškodnine plačevali ...

I

Izbrisan uporabnik #488

za material gre... to se na novih ne bi smelo pojavljat

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
*In zakaj poči večinoma samo v mirovanju. Mi ni jasno, ker ko voziš, je bolj obremenjena...
rolleyes-1.gif

*Ynos, kako si rešil zadevo?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
V bistvu bi rabil malo bolj podrobno razlago, kaj se zgodi v materialu, da poči samo v mirovanju. Narejena mora biti za miganje in za mirovanje, saj mora nositi avto tudi v mirovanju, tudi če stoji 10 let.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Sej ni sam citroen s temi problemi men je npr. počila zmeraj zadnja leva vzmet na daewoo espero, peugeot 406 in BMW E46 pa vse na parkingu,ko je avto stal. Zdej nevem a sem mel sam jaz to srečo al pa so vsi od istega proizvalca kupovali in vgrajevali kot original.

I

Izbrisan uporabnik #488

Videl sem počeno vzmet, ko jo je presekalo.

Do polovice je bila korodirano, ko si pogledal v presek, nato pa je očitno lepega dne samo poknila.

Zanič material.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
*In zakaj poči večinoma samo v mirovanju. Mi ni jasno, ker ko voziš, je bolj obremenjena...
rolleyes-1.gif

*Ynos, kako si rešil zadevo?

Poznam ta problem (izkušnja žal), poči velikokrat prej, vendar ko se peljemo še malo naprej in parkiramo se avto počasi sesede na najnižjo možno raven. Teleskop (če je ok) težo vozila ne spusti v trenutku ko ni več vzmet v funkciji. Sem parkiral avto pred hišo (je pred tem nekaj počilo, pa koliko krat se kaj sliši) vse ok. Čez pol ure grem nazaj avto tako spuščen, da še mačka ne mogla komot pod njega splezat in šla je vzmet.
Avto se da iz garaže dobit z primerno opremo ali pa na ruski način - vleči na silo.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Tudi na Twingotih tam okoli l1998-2000 so pokale prednje vzmeti
Tudi VAG na platformi Golf IV/Audi A3 ni bil imun na pokanje zadnjih vzmeti (imam še eno arhivirano doma).