Počila vzmet

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Danes mi je na poti iz garaže počil sprednji levi amortizer pri C3-ju. Avto se je sesedel in ga ni mogoče več voziti. Rabil bom neko vleko iz podzemne garaže, material + delo. Verjetno je treba potem tudi optiko narest?

Kaj priporočate? Kok približno me bo tole vse prišlo?

tnx

PS: Sreča, da se je to zgodilo v garaži. včeraj sta se punci vračali po avtocesti z vikenda... :S

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Nazadnje urejeno:

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Amortizer in vzmet je velika razlika, tisto stran z avtonasveti pa pozabi ker je c/p angleške in garancijo so tam priznali pri nas ne.
Kupi jih naj tisiti ki bo menjal in dal garancijo, menjaj pa obe in bo mir.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kam pelješ na redni servis, samovo ne hvaljo preveč, če imaš asistenco ti je veeno jenko praprotna polica merlak drenov grič jerovšek grosuplje, pač kjer boš prej navrsti. na starost dobiš ob nakupu in njihovi montaži popust na original materijal
wink-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
To ti bodo na silo zvlek avto ven sej drugace ne znajo. Tle bos moral sam dajat predloge vlekarjem. Nevem kater konec je dostopen, ampak bos moral predlagat kaksnega bosanca ki bo avto dvignil in z bosancem ven potegnu, ali pa ce imajo tko kot americani vleko ko ti samo en konc avtomobila zagrabi za kolesa in ti g zvlece ven

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Redni serviser ne pride v poštev, ker je v NM.

Avto je parkiran v 2. Stuku garaže z nosom pri steni. 10cm od desnega boka je pa steber. Tako, da bo zanimivo... preverim jutri če imam slučajno v zavarovanju vleko...če ne klicem privat.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Redni serviser ne pride v poštev, ker je v NM.

Avto je parkiran v 2. Stuku garaže z nosom pri steni. 10cm od desnega boka je pa steber. Tako, da bo zanimivo... preverim jutri če imam slučajno v zavarovanju vleko...če ne klicem privat.

Cmon ynos ne se delat noca če ti hočem pomagat.
uf-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pa najveckrat poci ko je avto na mestu, tko da se ne obremenjuj, da je bla ful sreca, da ni pocil na avtocesti.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Ja našemu sosedu je lansko leto na C3 tudi počil ko je bil parkiran pred hišo. Pri naši R5 in twingotu je tudi počil pa sploh vedel nisem dokler mi mehanik ni povedal pri C3 je pa sosed lahko samo še avtovleko poklical.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Če bi moral vleko plačat, je bolje zadevo snet v garaži - 2 vijaka spodaj, 2 zgoraj, komplet v delavnico na menjavo fedra in nazaj v garažo. Ceneje in hitreje. Sicer bi se moral peljat, razen še se je zlomljen del vzmeti zaril v gumo. To se pa spet vidi če se avto dvigne in kolo sname.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
2.5tonska dvigalka una profi pride cca 80eur ce jo kupis
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Danes mi je na poti iz garaže počil sprednji levi amortizer pri C3-ju. Avto se je sesedel in ga ni mogoče več voziti. Rabil bom neko vleko iz podzemne garaže, material + delo. Verjetno je treba potem tudi optiko narest?

Kaj priporočate? Kok približno me bo tole vse prišlo?

tnx

PS: Sreča, da se je to zgodilo v garaži. včeraj sta se punci vračali po avtocesti z vikenda... :S

Isto se zgodilo na C3 letnik 2002 pred par leti.

Poklicala se je AXA in so odpeljali do domačega mehanika. Fedra je bla 70 EUR + delo.

Defekten material, znana napaka pri PSA firmi.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Podoben problem, da ne bi sel avto iz druge kleti garaze sem imel lansko leto z Ampero, poleg tega, da Ampera ni sla iz P prestave, kar pomeni zabremzani sprednji kolesi, tako da s klasicno avtovleko avto ne bi sel ven. Na sreco je bil problem urejen na licu mesta z mehankarjem iz AT Vis, ki je prisel na dom.
Takrat smo se tukaj, na forumu, pogovarjali, da bi v takem primeru sel avto ven le z avtovleko, ki jo ima AMZS, ki ima tako vozilo, ki objame kolesi od spredaj oz. zadaj in dvigne le ti, potem pa ga slepa; nekaj takega, kot vidis, kako v USA odvelecejo vozilo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Sej AMZS ma un tamal "pick up" ki bi šel v garažo