Poceni spletne trgovine?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.806
439
83
Pozdravljeni.

Zanima me nekaj v zvezi s poceni spletnimi trgovinami. Že kar nekaj let kupujem pri spletni trgovini Mimovrste, kjer sem bil vedno zadovoljen z nakupom, saj so korektni in zanesljivi. Zadnje čase kupujem nek LCD TV in pri večina modelih vidim, da so druge spletne trgovine kar dosti cenejše (tudi do 100 EUR pri ceni okoli 500-700 EUR).

Zanima me, kako ste bili zadovoljni z nakupi v naslednjih spletnih trgovinah (z cenami, reklamacijami, z dostavo, itd...):

- PC Giga (http://www.pcgiga.si)
- Trgovina Jana (http://www.jana-sp.si)
- Maks PRO(http://www.makspro.si)

Če želite, lahko napišete tudi kakšne pohvale ali graje (pa tudi od drugih spletnih trgovin)...

Lp.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.806
439
83
Aja, pozabil sem napisat, da me trenutno najbolj zanima za spletni trgovini PC Giga in Trgovina Jana...

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
PC giga - poden od podna ( odnos do strank )
Makspro : odnos zelo dober!!
Faxicomm : odlični - SLO roba ( zgornja dva sta uvoz )

raners

Majstr
4. mar 2008
2.806
439
83
Faxicomm se mi na zdi ravno poceni, celo med zelo dragimi se mi zdi...

Saj drugače že dolga leta kupujem preko mimovrste, samo sedaj ima PC Giga dva LCD TV, ki sta v mojem izboru, 100 eur ceneje kot na mimovrste...

Kaj pa garancija pri PC Giga? Saj če šef ni vredu, mi je vseeno, me pa skrbi, da zaradi slabega odnosa do strank pride do problemov pri morebitni uveljavitvi garancije, pri morebitnih napakah v dostavljenem artiklu, itd...

Še nekaj me zanima. Gledam npr.: Philips 32PFL9604H pri PC Giga: http://www.pcgiga.si/product_info.php?cPath=44_116_176_195&products_id=1542 , ki je smešno poceni v tej trgovini (mislim, da gre celo za napako). Kaj če kupim ta izdelek preko spleta za takšno ceno, torej moram ta izdelek tudi dobit za takšno ceno, ne? Bojim se, da bodo potem rekli, da gre za napako in bom dobil drug TV... Kako je s tem?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik raners pravi:
Še nekaj me zanima. Gledam npr.: Philips 32PFL9604H pri PC Giga: http://www.pcgiga.si/product_info.php?cPath=44_116_176_195&products_id=1542 , ki je smešno poceni v tej trgovini (mislim, da gre celo za napako). Kaj če kupim ta izdelek preko spleta za takšno ceno, torej moram ta izdelek tudi dobit za takšno ceno, ne? Bojim se, da bodo potem rekli, da gre za napako in bom dobil drug TV... Kako je s tem?
To ne more biti - zakon o varstvu potrošnikov ti daje možnost, da v primeru pogodbe na daljavo, lahko vrneš originalno zapakirano blago (če ni custom made) in ti je vrnjena kupnina.

Razlika pri ceni LGjev pa je zaradi drugega uvoznika. Lahko kontaktiraš trgovino in vprašaš pri komu se uveljavlja garancija. Trgovina Jana pa ima tudi fizično trgovino v centru Kočevja.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Faxicomm JE poceni - le da ne glej cen na njihovi internetni strani ampak kontaktiraj lastnika.
PCgiga pa je druga pesem. Če je napaka z ceno na njihovi strani ( prenizka ) ti blaga enostavno ne dobavijo. Plus lastnik je tip človeka katerega bi prvi trenutek na gobec če ga srečam!
Mediamarket, pcgiga, makspro pa vozijo tv-je iz tujine in ni SLO garancije!!! Blago se pošilja nazaj v tujino na popravilo in traja več kot mesec da se zadeva porihta.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Pokliči PC Giga pa boš hitro videl.
grin1.gif

Sodelavc hotel kupit TV za 1,5k, pa ga je z lahkoto odjebal, da on pa ne ve kaj pa kako...da ne ve če danes naroči kdaj bo dobil, mogoče že ta teden, mogoče ne.... vse nezanesljivo, nesramno. Jaz sodelavcu nisem verjel, potem sem pa še z dveh koncev isto zgodbo slišal.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Sem nekaj stvari vzel od PCGiga. Čist OK dokler točno veš kaj bi rad in ni blo treba servisa. In dokler od lastnika ne želiš nekih xy informacij. Nato mrk tako na mail kot na telefon. No k sreči je šel le en HDD v PS3 in sem rabljenga za par € dobil. Sicer pa pred nekaj leti vzel nekaj zadev od njega po zelo solidnih cenah. Vse razen originalnega diska v konzoli pa še melje. Takrat zelo zadovoljen. A sem kasneje nehal pri njem nabavljat.

faxicomm je drug rang ker nabavlja izključno prek SLO zastopnikov
fer odnos, solidne cene in odličen support ter zelo korekten lastnik podjetja

servis pa kot servis, trenutno čakam že dober mesec kišto od uradnega uvoznika, ki je dal garancijo... sicer pa itak vsi pošiljajo servisirat nekam v tujino, če se zatakne pri popravilu v domači delavnici...

Jan

Pripravnik
25. okt 2007
337
0
16
Trgovina Jana: odnos do strank super, prijazni... edino prej pokliči če imajo ta izdelek... nam se je naredilo da smo imeli rezerviran določen model, ko smo dol prišli pa je biu en model novejši ( s tem tudi dražji), vendar nam je prodajalec potem dal popust da je bila cena ista kot pri modelu, ki smo ga rezervirali, vendar ne dobili.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.498
9.798
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik raners pravi:
To ne more biti - zakon o varstvu potrošnikov ti daje možnost, da v primeru pogodbe na daljavo, lahko vrneš originalno zapakirano blago (če ni custom made) in ti je vrnjena kupnina.

Razlika pri ceni LGjev pa je zaradi drugega uvoznika. Lahko kontaktiraš trgovino in vprašaš pri komu se uveljavlja garancija. Trgovina Jana pa ima tudi fizično trgovino v centru Kočevja.

razlika v ceni je deloma zato, ker majo na strani kolko vem, cene brez davka prikazane
smirk-1.gif

AndrejBiz

Pripravnik
13. jun 2009
46
0
6
slišal za PC giga , o trgovini jana še nikoli od nikogar. Prva liga sta tako in tako samo mimovrste in enaa.com. JAz kupim vedno pri enih ali drugih.

22. jul 2007
13.394
1.649
113
124
jana-nabavil tv sony pri njih

+vse se zmeniš po tel. rezervacija, dostava
+v trgovini sem lahko pred nakupom preizkusil tv, mrtvi pixli, priklopljen na br-slika-pred menoj razpakiran iz škatle
+cena

-roba iz nemčije-ni servisa pri nas
LPWWY

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Faxicomm JE poceni - le da ne glej cen na njihovi internetni strani ampak kontaktiraj lastnika.
Torej po telefonu?
Ja kaka finta? Rečem, da me pošilja mamomu?
wink-1.gif

AndrejBiz

Pripravnik
13. jun 2009
46
0
6
ja, super so tile trgovci, na spletu pecajo pol se pa po telefonu zmeniš tudi brez davka, karkoli, ... ampak na enaa.com, mimovrste tako ne gre potem pa pišete da so dražji.