Poceni senzorji za parkiranje in barvanje

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Te zadeve dobiš že za okrog 15 EUR. Po nekaterih pričevanjih so čisto solidne. Zanima pa me, če jih je kdo že pobarval in kako so se potem obnesli? So delovali ok?

PS: Zanimajo me praktične izkušnje in ne teoretiziranje. Hvala za razumevanje.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Odsvetujem! Zakaj? Kolega je enkrat kupil senzorje v Conradu za malo denarja. Zadevo zmontira, mu kakšen teden dela, nato mu zadeva stalno piska. Pripelje avto do mene, pregledava zadevo, nakar ugotoviva, da je en senzor fuč. Zadeva je šla v reklamacijo, nakar dobi nov komplet, kjer se zgodba ponovi. Po tretjem kompletu mu prodajalec vrne denar, njemu pa ostanejo 4 luknje v odbijaču v katere ne paše noben senzor več... Sama sreča, da je šlo za Cliota, kjer se "nov" odbijač dobi za dokaj poceni denar.

Premisli preden greš v odbijače vrtat luknje in vanj tiščat neko poceni robo, sam sem se raje odločil za kamero. 30$ kamera, 30 $ zaslon, en dober video kabel, zmontiraš pa je.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Po tretjem kompletu mu prodajalec vrne denar, njemu pa ostanejo 4 luknje v odbijaču v katere ne paše noben senzor več.
A to se pa nista spomnila, da bi notri dala čepke "kao fake senzorje", da ne bi bilo lukenj?
bonk.gif

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
ENAKO!!! Odsvetujem xN. Iz prve roke, žal. Piskajo zaradi dima iz auspuha, pri najmanjši neravnini za ritjo, večinoma tudi na ravnem asfaltu, zato mi je "majstr" trdil, da sem jih obrnil navzdol. Pa sem jih podložil, da so bolj na gor obrnjeni ampak je isto. Da ne omenim, da piskajo v dežju, ker se naberejo kapljice v špranji med obročem in štofeljcem pa da bolj počasi zaznavajo ovire, torej če preveč sunkovito parkiraš, bo najprej počilo potem pa piskalo.

V glavnem, najslabša stvar, kar sem jih vtaknil v avto... rajš tiča v vroč auspuh, kokr še enkrat cheap senzorje v odbijač.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Po tretjem kompletu mu prodajalec vrne denar, njemu pa ostanejo 4 luknje v odbijaču v katere ne paše noben senzor več.
A to se pa nista spomnila, da bi notri dala čepke "kao fake senzorje", da ne bi bilo lukenj?
bonk.gif

Je za ugoden denar dobil odbijač v rdeči barvi (isti odtenek kot njegov), tako da je enostavno zamenjal. Pa tudi če bi se šlo za moj avto ne bi tiščal čepkov, kao fejk senzorji, raje "nov odbijač" kot to. But thats just me...

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Ja lej recimo da so bili takrat velik hit in so jih ljudje dajali skorajda na bicikle. Sicer pa, čemu so senzorji sploh namenjeni? Pomoč pri parkiranju, je tako? In če odmislimo dejstvo, da vozilo pač ni tipično premium vozilo, katerega vozi večina tukaj na forumu, lahko pomisliš še na to, da kljub temu da ne boš sebi naredil velike škode, jo pa lahko drugemu in posledično daš kuponček, kar te na koncu stane veliko več kot senzorji. In če še upoštevaš dejstvo, da nekateri živijo v velikih mestih, kjer se iz dneva v dan bije boj za parkirna mesta in moraš avto na koncu stlačiti v prostor malo večji od tvojega avta, zadeva na koncu ne izpade toliko neumna, ali pač?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
z aftermaket senzorji je po mojih izkušnjah križ.... Je dokja dobro razloženo v zgornjih postih. Da se dobit tudi zelo kvalitetne senzorje samo je pa tudi cena visoka. Zdej če maš opcijo dobit s kakega razbitega renaulta senzorje pa enoto (morda samo senzorje, pa osnovna enota iz bolj cheap kompleta senzorjev z ebaya? ) je to še najceneje oz. najbolše še posebej, če še barvo ujameš.

Maš pa na ebayu dokaz zanimivo zadevo ki mislim da pride cca 100-110 EUR. V osnovi dobiš GPS navigacijo + brezžično kamero za vzvratno vožnjo. Pri nekaterih maš še filmček, kako se zadeva zmontira in kako deluje. Meni zgleda zanimivo, sploh če nato še dokupiš kamero, ki se montira na lučko za osvetlitev tablice (za jo v bistvu zamenja), pa nimaš nobenega vrtanja oz. nobenih vidnih lukenj. Kolega je to nabavu za Corollo (4 vratno-z ritjo) in zadeva po enem letu še kar deluje
smile-1.gif

To je nekaj takega klik
Zadeva ma tudi zemljevid Slovenije, mislim pa, da ni nekega problema posodobit oz. nadgradit osnovno mapo (source).

Če se boš odločil, pazi, da zadeve pošiljajo v SLO (ta na linku pošilja), pa najbolš je, da je iz območja EU.

LP

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
ENAKO!!! Odsvetujem xN. Iz prve roke, žal. Piskajo zaradi dima iz auspuha, pri najmanjši neravnini za ritjo, večinoma tudi na ravnem asfaltu, zato mi je "majstr" trdil, da sem jih obrnil navzdol. Pa sem jih podložil, da so bolj na gor obrnjeni ampak je isto. Da ne omenim, da piskajo v dežju, ker se naberejo kapljice v špranji med obročem in štofeljcem pa da bolj počasi zaznavajo ovire, torej če preveč sunkovito parkiraš, bo najprej počilo potem pa piskalo.

V glavnem, najslabša stvar, kar sem jih vtaknil v avto... rajš tiča v vroč auspuh, kokr še enkrat cheap senzorje v odbijač.

enake izkušnje imam jaz z original senzorji pri kagooju.piskajo če je komar zadaj
bonk.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
še mojih 5 dek

možakar mi je ponudu da mi za 100€ vgradi park senzorje, ok deal
senzorji so bli cca.45€ ostalo montaža pa to je na avtu že 3 leta in dela perfektno
piska samo ko je treba
zmaga.gif

Barvu jih nism, ker sm jih dal na taspodnji rob ki ni pobarvan in zgleda k orginal
wink-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz imam na kombiju...poceni varjanta...eden od dveh prednjih mi je crknil po kratkem času...drugi še vedno dela....zadaj pa zadeva deluje...samo malo bolj počasi reagirajo...ampak delajo. Naprimer en mercedez ali bmw 10 let star ima boljše sezorje ki primejo dosti hitreje.

Zdaj bi si raje dal kamero...pa še vidim ,da nekateri poznate cene...kje se da dobit pri nas kaj takega? Je možno na navigacijo wayteq 990 priklopit kamero?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Zdej če ma navigacija AV-IN vhod, potem se da. Nekje sem zasledil, da se s takimi zadevi ukvarjajo tudi pri nas, ampak naj bi tudi oni prav tako vse skupaj uvažali s kitajske in seveda dosti dražje tudi tukaj prodajali
smile-1.gif
Za firmo pa žal ne vem... je že nekaj časa tega, kar sem iskal, ampak sem prepričan, da se jih prek neta da najti.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
@kazamurnik: kar sem gledal tvoja navigacija nima VIDEO vhoda tako da zunanjo kamero ni mogoče priklopit. V Sloveniji možno da ima Conrad oz. če ima mogoče Digitklik. Jaz take reči naročujem preko eBaya, zaenkrat je zame tam najbolj ugodno. Če rabiš kamero za kombija poglej malo pod caravaning opremo, saj tam niso toliko omejen z velikostjo kamere, pač kupiš kamero z nosilcem, katerega lahko nastavljaš.

@sad: povprašaj pri http://www.digitalelektronik.si/, če se kaj dobro spomnim so oni uvozniki za Spal (bili so leta xxxx, ne vem pa če so še). Spal je dobra roba, že svoje čase so imeli top daljinsko centralno zaklepanje poleg Mete.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ne vem kake mam v audiju, ampak delajo.So bli montirani že, ko sem nabavo avto.So noname, made in china, z zaslončkom in delajo kot morajo.Seveda ne morem prek senzorja sparkirat na 5cm ali majn natančno, ker sam senzor ni tak napredn, se pa komot sparkiram 10cm k zidu, ne da bi kaj cvikal.Dela kot mora, ko je suho, včasih v dežju piska predčasno/prehitro- se senzor rahlo moti.Piska pa SAMO , ko je prestava v rikverc.Pa še zvok lahko izklopim, če čem...

Tudi prebarval sem jih s črnim flumastrom pa ni blo ok.Je piskalo tut občasno, ko ni blo ovir zadaj.Smo hitro sčistli dol
smile-1.gif

Tak da, jaz jih redno koristim in precej olajšajo parkiranje limuzine
smile-1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Ja če piska samo kadar je rikverc prestavi, pomeni, da je priklopljen na napajanje iz rikverc luči, kar je normalno.

B81

22. jul 2007
37.713
10.977
113
O tem sem enkrat govoril, da ima en šef na audiju, pa so mi tu poovedali, da to ni mogoče, da če ni lukenj, ni senzorjev
bonk.gif

Oče ima na scenicu sicer tovarniške, ampak naknadno vgrajene, mama ima na fiesti izsiljene ob pogajanjih za nakup, pa obi delajo tako tako...fiestini so čisto zmedeni, scenicovi pa na pol. Moji na mondeu so stari 9 let in so vgrajeni v tovarni in jih ne moti ne sneg, dež, nič. Delajo, kot se pričakuje. Pa je samo tisti krogec z lučkami in piskač, ne pa tisti kitajski kao neki monitorček z lučkami in neko merjenje razdalje, ko itak ne kaže prav...v glavnem, senzorji naj bodo originalni.