Poceni kamin za dnevno sobo?!

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Če sprašuješ, potem ne pametuj.
Ne pa da najprej vprašaš, potem pa pametuješ.
Pa puhlice ti tudi ni treba pisat po forumu.

Če imaš že vse razbito, te čisto nič ne stane, če daš 2m2 stiropora za večje obremenitve.
Kje pa piše, da boš čez 10 let še vedno brez denarja in prisiljen kupovat železni sod za kurjenje.

Če slučajno ne veš, so za gretje vse te peči precej neugodne z vidika ugodja. Zelo hitro se prekomerno segrejejo in pregrevajo zrak. Ko drva pogorijo, je po dveh urah konec veselja. Dober kamin ima + 500kg. Ko ga zakuriš, ni prevroč in ne pregreva zraka. Ko drva pogorijo, oddaja toploto vsaj še pol dneva.

Glede na tvoje odgovore pa itak vidim, da nisi sposoben gledat na široko, tako da ti kar naredi vse klasično in naprej pametuj.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.590
2.634
113
še v SLO - ampak komaj
Kokice!
cheer.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Kolk cca pride pa rostfrei dimnik na zunanji strani bajte, če recimo ni variante na obstoječi dimnik priklopit?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.580
4.506
113
49
Na sončni strani ALP
Sem ta vikdend malo od bližje potipal te poceni kamine. Res je nek tanek pleh in majčken šamota znotraj. Vseeno pa opravljajo funkcijo gretja. Žena sedaj ugotavlja, da bi pa vseeno pogledali kakšnega dražjega. Sicer je pa situacija v dnevni sedaj malo drugačna in rabim čim ožjega, ti pa praviloma niso najcenejši.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Žena sedaj ugotavlja, da bi pa vseeno pogledali kakšnega dražjega.

smile-1.gif
so vse žene iste zgleda...enako bi jaz vzel tega wamslerja v baumaxu za 220€

9fb00c65e417a2e2a8fd250d5a6eb2d4.jpg

pol sem pa dobil še cel kup predlogov takih in drugačnih .... do 4jurje od žene
grin1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
kolikšna naj bo moč v kw kamina za cca 60 m2 ogrevane dnevne sobe ?

kakih 5kW max ... razen ce hoces, da se zacnejo slacit kar same od sebe ...

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
aplauz.gif
odlično.....

povej samo, koliko se kaj kadi? praši? je velik svinarije?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
Če imaš dobra suha drva, se ne kadi. Pozoren moraš biti tudi pri odpiranju vrat, da jih ne odpreš na hitro do konca, ampak najprej malo odkljukaš, počakaš sekundo dve, nato pa lepo odpreš. Praši se največkrat takrat ko pospravljaš...
grin1.gif
Ampak glej da imaš takrat odprt dimnik in ti bo tudi prah lepo vleklo gor. Svinjarije niti ni, če res kuriš čista in suha drva, pa da nimaš prevelikih da ne boš tlačil! In v navodilih za uporabo piše, da moraš na začetku kar nekaj časa močno kuriti, da ga pregreješ, takrat ti bo smrdelo po barvi...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Estrih je tog (čez celotno kvadraturo kjer je položen). In če že, bo prej počil, ker ga bosta držala dva različna materiala...z vidika stisljivosti.

Jaz imam 1.000 litrov zalogovnik (cca 1,2 tone) na stiroporju 100.ke tlačne trdnosti, stoji na treh nogicah. Debelina izolacije 10 cm, estrih 5 cm. Estrih naredil sam oz. vse.

V koliko bo samostoječa pečka do teže tam 200 kil nimaš kaj komplicirat. Edino parket se splača tam spustit..bolj iz praktičnoh razlogov ( pretirano izsuševanje, če pade žerjavica po tleh, samo čiščenje itd). Torej bojo ploščice bolj na mestu.

Ako je v igri talno gretje pa itak ploščice povsod (imitacija lesa).

Če se pa dela zidan kamin pa tako ali tak tam estriha ne delaš a menda ni v igri ta opcija.

Sam imam prek 100 kil...torej že kar problematičen za izolacijo
wink-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

A v novogradnji kjer ni se nicesar po tleh niti tam kjer je kamin niti nebi dajal ne tlakov ne seveda talnega gretja ki je namenjen za ogrevanje ali pac?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Točno kako je, ti ne znam povedat ker nimam izkušenj. A po logiki nima estrih tam kaj počenjat. Zadeva mora biti fiksna, rabiš dovode zraka, cevi (odvisno od namena) ki jih skriješ pod estrih, ki bo nad spodnjim nivojem kamina.
Torej pozidaš kamin, spelješ dovode ter nato delaš estrih.

(Saj se bo kdo javil, ki ga ima pa bo točno napisal potek)

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
To kar si napisal, ne zajame niti 1/3 problematike, pa še v celoti ne drži
Pa se mi ne da več pisat. Napisal sem, kako se pravilno dela, če pa boste tukaj hobi mosjtri pametovali, pa tudi prav.