Pobijanje živali? Da ali ne?

Ali ste zato, da se lovcem prepove pobijati živali?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
sami znalci, ki ne ločijo krave od srne..zeeeehhh
smile-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Zadnjič je bila na CNN dobra dokumentarna oddaja (so imeli "zeleni teden" ali nekaj podobnega), kjer so predstavljali kako se je v enem od njihovih naravnih parkov po ponovni naselitvi volkov vzpostavilo naravno ravnovesje. Prej so se lovci trudili in trudili a so ugotovili, da ljudje nismo dovolj pametni.

In tu ni šlo le za srnjad in ostale živali, katere so na volkovem jedilniku. Šlo je za celotno bivalno okolje - od medvedov, srnjadi/jelenjadi, rastlinstva, žuželk, vodnih živali ipd...

Premnogi ljudje še vedno mislijo, da so dovolj pametni, da bodo uravnavali neke naravne zakone. Med njimi so tudi lovci.

in potem bi se spet pritoževal da ne moreš v gozd po gobe ker so tam medvedje in volkovi samo poglej kakšna panika je bila v LJ ko so rekli da je medved na golovcu...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Zadnjič je bila na CNN dobra dokumentarna oddaja (so imeli "zeleni teden" ali nekaj podobnega), kjer so predstavljali kako se je v enem od njihovih naravnih parkov po ponovni naselitvi volkov vzpostavilo naravno ravnovesje. Prej so se lovci trudili in trudili a so ugotovili, da ljudje nismo dovolj pametni.

In tu ni šlo le za srnjad in ostale živali, katere so na volkovem jedilniku. Šlo je za celotno bivalno okolje - od medvedov, srnjadi/jelenjadi, rastlinstva, žuželk, vodnih živali ipd...

Premnogi ljudje še vedno mislijo, da so dovolj pametni, da bodo uravnavali neke naravne zakone. Med njimi so tudi lovci.

Si mogoče pomislil na to, da ljudje niso del tega ekosistema? Me prav zanima, kakšno ravnovesje bi se vzpostavilo, če bi še nekaj ljudi naselili v ta (ograjen?) rezervat.
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
ksz...

Babica je mladost - govorimo o času pred drugo svetovno vojno - preživela ob robu gozda. Nikdar ni videla niti ene srne. Sedaj živi skoraj na isti lokaciji, le kakih 200 metrov proč od gozda in ima redno srne na vrtu, ki obožujejo njeno solato. Samo v razmislek, ko govorimo o številu divjadi.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
@all

Nisem bral cele teme, povedal bi rad le:

Prašiče, govedo, perutnino, in ostalo jedilno kosmatovje, ki se NAČRTNO goji,
je pač treba tamanit, prvič zarad hrane, torej ta veriga, drugič zaradi recimo
da lahko neka firma živi, torej ogromno zaposlenih ipd, kmetom je to velik vir
zasluzka, živet je treba, da živiš je treba služit, in z mesom se pač trži.

Se pa ne strinjam da lovci tamanijo divjat, torej srne, košute, fazane...
Dajte jih načrtno gojit, kot prašiče, pa pol tamanite, ne pa da nekaj vzamete
za kaj niste mignili s qrcem...

Ok recimo razne lisice, srne, ki so bolane, ranjene, ampak da neko lovsko društvo hara
z preprodajo divjadi gostilnam... Itak se tu nič ne obdavči, al pa zelo malo, tolko da je
za seme prikazano...

Ko poslusam tega mojga kolega ki je lovec, nevem kolko majo dovoljeno da pobijejo,
oni pobijejo po 6x več, nekaj za gostilne, nekaj zase, malo svaku, rajonskemu policistu,
da nerabijo pihat in še kaj se bi našlo...

Mislim a ni lepo v gozdu videt kak 2 srni galopirata mimo, medtem ko kje z partnerjem piknikiraš...

V osnovi sem fašist, tamano bi jaz po dolgem in po čez, jelinčič mi je glavni, samo nekih
osnovnih moralnih vrednot se pa držim, sej tut gozda ni dovoljeno kr sekat...

Najbolj me moti matematika svinjo je treba redit, skrbet, dost dela vložit, mrtva kila je
pa vredna skoraj nič, v gostilnah so cene nizke (napram divjadi)

Divjad lovec speče sred gozda, torej dobil jo je zastonj, proda jo dost dražje kot svinjsko meso,
v gostilnah pa je divjad vsaj 1x dražja kot svinja.

Svinja + delo = $
Srna + nič dela = $$$

To me najbolj moti.

Dajmo farmo za divjadi met, če se že tak na vlko to hrani rasi...

Razni golaži, jelenja klobasa, skoraj ni ti boljšega.

Tak da, lovcem bi zadevo prepovedal, potamanit te stekle zadeve, povožene ali drugače ranjene srne,
zajce, fazane, in ostalo zdravo kosmatovje pa naj skače po dolgem in počez.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
@all

Ko poslusam tega mojga kolega ki je lovec, nevem kolko majo dovoljeno da pobijejo,
oni pobijejo po 6x več, nekaj za gostilne, nekaj zase, malo svaku, rajonskemu policistu,

če poveš kje to počnejo bodo vsi letel iz lovske družine
grims-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ja verjetno ja... sej vsi vejo kaj se dogaja, ker vsi isto počnejo!

malcomX, pa sej te farme obstajajo... od kje pa misliš da je v mercatorju jelenja salama? iz divjine?

Gatto: ja, verjetno so lovci še vedno bolj osveščeni, sam spremenil bi njihov namen in povečal nadzor... Najbolj me moti, ko pride lovec iz jage in ima tistega jelenčka tm spredi na Ladi Navi navezanega, z tisto smrekovo vejco v gobcu! kar se vidi da je to naredil cisto in samo zarad užitka! namesto da bi službo opravljali z srcem, kjer mu ne bi smelo biti vseeno in sploh se pa ne bi smel počutiti k da je orgazem doživu! Eni lovci so čist fuknjeni! je kolega pravu, da je en lovc ustrelu srnjaka, se namazal z njegovim URINOM, in ne vem kakšne obrede je opravljal še tam... in to praviš da je normalno??? Nisem še videl lovca, k bi bil zalosten k je mogu ustrelit enga zdravega jelenčka tm... Vsi so veseli k radio!

Glede dnara, sej lovec ga ne dobi, dobi ga lovska družina... Če mu pa lovec še kaj več pusti, pa tud v njegov žep pade kaj! Sej vsi vemo kako laufa korupcija!

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
nažalost zavarovalnice nimajo za to poskrbljeno kot je naprimer zavarovanje pridelka pred točo.

Hmm, kasko za vandalizem?
grin1.gif
Tako kot nekateri obravnavajo "uboooogeee živalceee" bo verjetno kmalu prišlo do tega...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
@all

če poveš kje to počnejo bodo vsi letel iz lovske družine
grims-1.gif

Golaž je enostavno predober, mesa se mi v zmrzovalnikih kar tere, brez zamere ampak
nemorem jih izdat
smile-1.gif
sicer pa je ni lovske družine ki ne krši tak ali drugaæe, težje seveda...
Sej pa oni nimajo lovskih inšpakcij, da bi inšpektor hodil za lovcem in mu štel srne.
Po papiru jih lahko recimo pokne 6, pokne jih 36 še za ostalih 5 lovcev ki ne lovijo tak aktivno,
pa mu gredo to podpisat, ali karkoli že morjo...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Z

in potem bi se spet pritoževal da ne moreš v gozd po gobe ker so tam medvedje in volkovi samo poglej kakšna panika je bila v LJ ko so rekli da je medved na golovcu...

Ja, pismo, je blo nemogoče it seksat pod Toško čelo, kr naenkrat skoz gužva tm
jezen.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Daj malcolm, ne komentiraj zadev, ki jih ne poznaš..nismo v spam kotičku. Če se na vašem koncu mogoče tako dela , to ne pomeni, da se povsod.
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

Lovski štorij in vicev je kar nekaj.

Ko pride na obisk svinja z mladiči in se pogosti na kakšni njivi, zanjo smrdi še tri mesece. Od koruze pa ostane samo še nekaj podrte koruzne slame. Posledice takega obiska pa so vidne daleč naokrog. Srne v primerjavi s svinjami niti niso moteče, čeprav jih zadnje čase opažam čedalje več. Na splošno bi rekel, da lovci postrelijo premalo divjadi. Res pa živim malo bolj v naravi, kakšna srna od časa do časa me tudi ne moti.

Vsekakor je prav, da lovci skrbijo za nek primeren stalež divjadi. Po mojem so lovci dostikrat kar koristni.