Pobegli vozniki

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Verjetno je bral to temo, pa mu je glih začel avto crkovati, pa je raje zapeljal ven, kot da bi ustavil na voznem pasu
bonk.gif

Ti bi tudi ustavil na voznem pasu?

Bog ne daj da mi crkne avto kdaj na avtocesti, ampak bi ja, kam bi pa ti šel? Lahko biti sedaj po nesreči pameten, ko izbiraš med pašteto ali tem, da malo pobuškaš avto, pred to nesrečo, če bi vam tam avto crknil, bi 99% folka ustavilo na robu voznega pasu. Ti bi šel dol v jarek?

http://www4.slikomat.com/13/0716/6rp-nesrec.jpg

Ne, nebi šel v jarek ampak kot sem že napisal bi vsaj polovico avtomobila umaknil z vozišča in to je na kraju nesreče (razvidno iz priložene fotografije) povsem izvedljivo. Če bi ga pa "preveč" umaknil in posledično nebi mogel nazaj na cesto, bi mi pa avtovleka pomagala. Ista avtovleka, ki bi jo načeloma v primeru okvare potreboval tako ali tako.

In verjetno bi res večina folka pustila avto na voznem pasu ampak če mene vprašaš, je večina folka tako ali tako za luno, tako da se ne obremenjujem, če ne spadam v večino.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Se mi je pred leti pokvaril avtomobil na tej avtocesti. Avto sem uspel spraviti čisto do zaščitne ograje nato pa smo vsi šli takoj za njo. Šele takrat, ko smo bili na varnem sem začel klicati asistenco. Smo pa se med skoraj polurnim čakanjem na vleko dodobra naužili strahu. Šele,ko stojiš tako blizu ceste čutiš vibracije in veter, ko s 100 km/h švigne mimo tovornjak ali pa kakšen dinamik z 200 in več.

Bi lahko takšno izkušnjo omogočili tečajnikom v avtošolah, pa potem zagotovo ne bi ustavljali sredi pasu ali pa celo čakali v vozilih, dokler ne pride pomoč.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Saj je dovolj že, da se postavis na kak nadvoz in opazujes promet. V parih minutah vidis kako na knap to leti, izsiljevanje, voznja za ritjo pri 180kmh..., te kar srh spreleti.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ali pa padel, glede na to, da je "pobegnil", verjetno ni bil pri najboljši zavesti in blodnje po tistem terenu so dokaj hitro lahko usodne.

Čeprav..potem bi ga pes verjetno izvohal, saj se sled ne bi izgubila...in če bi res blodil, zakaj je odvrgel osebne predmete...

Vedno bolj sumljivo je tole in ne govori v prid voznika cisterne...

Ja cela kriminalka...kot sofer ki si na cesti od petka do svetka mas pac s sabo vedno eno polno borso cunj za preoblacit na poti....se je pac logicno preoblekel in obril da ni bil lih v petrolovi uniformi...se ti ne zdi...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Verjetno je bral to temo, pa mu je glih začel avto crkovati, pa je raje zapeljal ven, kot da bi ustavil na voznem pasu
bonk.gif

Ti bi tudi ustavil na voznem pasu?

Bog ne daj da mi crkne avto kdaj na avtocesti, ampak bi ja, kam bi pa ti šel? Lahko biti sedaj po nesreči pameten, ko izbiraš med pašteto ali tem, da malo pobuškaš avto, pred to nesrečo, če bi vam tam avto crknil, bi 99% folka ustavilo na robu voznega pasu. Ti bi šel dol v jarek?

http://www4.slikomat.com/13/0716/6rp-nesrec.jpg

Ne, nebi šel v jarek ampak kot sem že napisal bi vsaj polovico avtomobila umaknil z vozišča in to je na kraju nesreče (razvidno iz priložene fotografije) povsem izvedljivo. Če bi ga pa "preveč" umaknil in posledično nebi mogel nazaj na cesto, bi mi pa avtovleka pomagala. Ista avtovleka, ki bi jo načeloma v primeru okvare potreboval tako ali tako.

In verjetno bi res večina folka pustila avto na voznem pasu ampak če mene vprašaš, je večina folka tako ali tako za luno, tako da se ne obremenjujem, če ne spadam v večino.

Naj opomnim, da je cisterna zahklala Dacio s prednjim DESNIM koncem (torej ne "na polno") - torej je Dacia stala precej desno na počasnem pasu ali je cisterna že vlekala levo ven.
Pa smo spet tam ZAKAJ voznik NI VIDEL Dacije. Ena od možnosti je, da je bil "vlakec", prvi je odvil - voznik cisterne pa ni videl oz. opazil (razlog? Pa ne takoj GSM ali lap-top - obstaja kar nekaj upravičenih razlogov zakaj ni gledal naprej (pa ne da branim)) Dacije in jo na polno (brez zaviranja) pobral s desnim koncem - potegnil podse, kamion je zaradi tega potegnilo desno iz ceste in ob steno, vmes pa Dacija.
Seveda pa je tudi možno, da je sicer imel zadostno varnostno - ampak je pač za trenutek pogledal "vstran" - v vzratno, na radio, na GSM, levo dol v cabrio - ko je pa pogledal naprej pa isto kot zgoraj - prvi je že odvil, on pa 10 m pred sabo zagledal Dacijo ...

Sedaj ugotoviti, kakšno je imel varnostno razdaljo je misija nemogoče - razen, če kakšna kamera pokriva izvoz iz Loma in bi se na osnovi tega sklepati o varnostni skoraj na koncu klanca.
Sedaj pa dodajte, da je bil prazen - pred njim pa poln kamioni. Jaz pridem do sklepa "vlakec".

Vsekakor pa je treba ugotoviti zakaj sta OBA Romuna počakala - če je razlog okvara, je to upravičen razlog, sledi pa vprašanje kje je varnostni trikotnik in vsi v vozilu, ter seveda zakaj se je ustavilo drugo vozilo (verjetnost, da sta oba imela okvaro v istem trenutku sicer obstaja, ampak ...).
In tu je sokrivda stoječih vozil.

Ampak to je le moje nestrokovno mnenje.

Lahko pa to preoblikuješ, da je imel preveliko hitrost za svojo varnostno razdaljo in si pri neprilagojeni hitrosti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.056
113
Ja ampak to je potem že racionalno ravnanje in ne več "blaznost", torej se je namerno preoblekel, ker je vedel, da bo tako manj vpadljiv, torej očitno beži, ker je kriv, zaradi tega ker je videl odprto lobanjo romuna, dvomim da bi to počel?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Se strinjam, z gornjim postom vlakec... se je meni enkrat tako zgodilo, da je kombi pred mano na cm odvil okoli invalida na vozičku , kako je to uspelo meni za njim še danes ne vem, pač refleks , no avto za mano ga je pa oplazil in zbil, no na srečo ni bilo najhujšega ......

In tako je po mojem naj.... tale šofer, ki menda alkohola ni nikoli pil in ja upajmo samo, da je še sploh med živimi...., morda mu je bilo breme krivde prehudo .....

Vsekakor upam, da ga najdejo živega, ker tudi če je bil vlakec in je na papirju kriv je vprašanje če je moralno kriv....

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
.

Ml,
-
Četrte možnosti ni. Č e kdo najde teorijo, da je lahko kriva prav hitrost, naj jo pa kar napiše, bom vesel.

I.

Ja policaji.
Neumnost je, da krivca določijo kar neprilagojena hitrost. kolk vem, je za avtoceste določena tudi minimalna hitrost. In (kolko je niti ne vem) tudi ta minimalna hitrost, je lahko prevelika, če se pred tabo pojavi nekaj nepredvidljivega. Torej po razlagi, da se tovornjak ni mogel ustaviti, ko se je na cesti pojavila prepreka je neumnost. Da dva avta stojita na počasnem pasu, tujca, iste države.... wtf. Nekateri imajo v svojih državah res nizko kulturo vožnje, pa mogoče mislijo, da je skoz tako. Žal mi je teh mrtvih ljudi.
torej če pade letalo na avtocesto, so krivi vozniki, ker niso zaznali nevarnosti in se niso pravi čas umaknili/ustavil.?!?!?!?!
Voznik kamiona je verjetno videl, kako avto/ljudi mečka pod njegovimi kolesi. In res bi bil brezčuten, da se ga to ne bi dotaknilo. In v tem stanju, je naredil, kar pač je. Seveda ni prav, ampak človek ni robot..... velikim se "utrga" za mnogo manjše stvari. Pri nas te pa za tudi mnogo manjše stvari organi vodijo kot največjega kriminalca....

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Veliko manj verjetno je,da se je prvi ustavil z Dacio pa potem z golfom,kot pa obratno.
Če sta bila skupaj se je ustavil prvi in nato še drugi za njima,zato mislim,da je bil prvi pobudnik ustavitve prav preživeli z potnikom.
Ker Golf(TM) ne crkne
evil.gif
?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Upam, da si sofer ne sodi sam.
Verjamem, da je del krivde na njemu, a ta del je tista sekunda nepaxljibosti. Mogoce pa se to ne.

Spomnim se unega nesrecneza iz hrvaskega tunela

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Ampak kot ti je napisal že nekdo drug, če misliš da si še tako pameten, pa avto umakneš na pol, pa imaš smolo,te lahko napiči nekdo, ki ni pozoren/vozi vlakec itd

Čisto možno, da bi končal na čisto enak način kot teli. Ni mi jasno kaj ga vsi tako opravičujete, verjetno ker sami vozite točno tako. Malo pogledaš na avtocesti, odbijač na odbijač, če malo pretiravam. In če nekdo ustavi na voznem pasu, ker odstavnega ni, še ne pomeni, da se ga lahko sredi belega dneva zradira. Če bi ga odbilo na levo na prehitevalni pas, to bi šele bila klavnica. Tam pa nekdo, ki varno vozi 200 na uro, še dojel ne bi kaj se mu je zgodilo. Sicer se ne bi itak zavedal, da mogoče pa le ni imel prav. Tako kot vsi "varni dirkači", ki se jim ni izšlo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.056
113
Bottom line te nesreče...če je le možno, čimprej avto dol iz AC, pa magari v grabo, ne šparah pleha. Če pa crkne tako, da obstaneš na cestišču, pa moliš boga...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Ne razumem folka, k na odstavnem pleše, namesto, da bi se umaknil za ograjo !!!!!!!!!

veliko sreče z lezenjem čez ograjo... še posebej pa stari mami, če jo takrat pelješ zraven:

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Takoj naslednjo sekundo pa folk vn in stran od avta ter postavit trikotnik.
Ne vem če si spremljal ampak nesreča naj bi se zgodila samo nekaj sekund po tem ko je Dacia ustavila, niti ven iz avta niso uspeli iz. In ne, niso kampirali na počasnem pasu.

Porkamarija, da ti pa tule crkne avto, si pa na istem, kot da bi se znašel v letalu ki so mu odpovedali motorji. najbolje da začneš kar poslovilno pismo pisat.
Vem da so pri takih ograjah vrata da greš na varno. Samo kaj ko so označena nikavo

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.827