Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Verjetno je bral to temo, pa mu je glih začel avto crkovati, pa je raje zapeljal ven, kot da bi ustavil na voznem pasu
Ti bi tudi ustavil na voznem pasu?
Bog ne daj da mi crkne avto kdaj na avtocesti, ampak bi ja, kam bi pa ti šel? Lahko biti sedaj po nesreči pameten, ko izbiraš med pašteto ali tem, da malo pobuškaš avto, pred to nesrečo, če bi vam tam avto crknil, bi 99% folka ustavilo na robu voznega pasu. Ti bi šel dol v jarek?
http://www4.slikomat.com/13/0716/6rp-nesrec.jpg
Ne, nebi šel v jarek ampak kot sem že napisal bi vsaj polovico avtomobila umaknil z vozišča in to je na kraju nesreče (razvidno iz priložene fotografije) povsem izvedljivo. Če bi ga pa "preveč" umaknil in posledično nebi mogel nazaj na cesto, bi mi pa avtovleka pomagala. Ista avtovleka, ki bi jo načeloma v primeru okvare potreboval tako ali tako.
In verjetno bi res večina folka pustila avto na voznem pasu ampak če mene vprašaš, je večina folka tako ali tako za luno, tako da se ne obremenjujem, če ne spadam v večino.
Naj opomnim, da je cisterna zahklala Dacio s prednjim DESNIM koncem (torej ne "na polno") - torej je Dacia stala precej desno na počasnem pasu ali je cisterna že vlekala levo ven.
Pa smo spet tam ZAKAJ voznik NI VIDEL Dacije. Ena od možnosti je, da je bil "vlakec", prvi je odvil - voznik cisterne pa ni videl oz. opazil (razlog? Pa ne takoj GSM ali lap-top - obstaja kar nekaj upravičenih razlogov zakaj ni gledal naprej (pa ne da branim)) Dacije in jo na polno (brez zaviranja) pobral s desnim koncem - potegnil podse, kamion je zaradi tega potegnilo desno iz ceste in ob steno, vmes pa Dacija.
Seveda pa je tudi možno, da je sicer imel zadostno varnostno - ampak je pač za trenutek pogledal "vstran" - v vzratno, na radio, na GSM, levo dol v cabrio - ko je pa pogledal naprej pa isto kot zgoraj - prvi je že odvil, on pa 10 m pred sabo zagledal Dacijo ...
Sedaj ugotoviti, kakšno je imel varnostno razdaljo je misija nemogoče - razen, če kakšna kamera pokriva izvoz iz Loma in bi se na osnovi tega sklepati o varnostni skoraj na koncu klanca.
Sedaj pa dodajte, da je bil prazen - pred njim pa poln kamioni. Jaz pridem do sklepa "vlakec".
Vsekakor pa je treba ugotoviti zakaj sta OBA Romuna počakala - če je razlog okvara, je to upravičen razlog, sledi pa vprašanje kje je varnostni trikotnik in vsi v vozilu, ter seveda zakaj se je ustavilo drugo vozilo (verjetnost, da sta oba imela okvaro v istem trenutku sicer obstaja, ampak ...).
In tu je sokrivda stoječih vozil.
Ampak to je le moje nestrokovno mnenje.
Lahko pa to preoblikuješ, da je imel preveliko hitrost za svojo varnostno razdaljo in si pri neprilagojeni hitrosti.