Stara je bila 16 let, nesreča se je zgodila pa ponoči. Sej ne zagovarjam policaja ampak starši imajo pa lahko del krivde na sebi.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ko se je policaj odločil, da se bo pognal v lov za ubežnikom, se je dobro zavedal, da bo tak lov življensko ogrozil vse slučajno mimoidoče (in pred gostilno sedeče)
Citat:
Ej, kako pa znate pokasirat tiste voznike, ki jih pri prekršku samo slika kamera in ne počakajo na mestu prekrška?
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Jaz bolj zagovarjam ameriski sistem - 1km kasneje jezevko cez cesto, gume preluknjat, ce se pa se vedno ne ustavi pa pol sarzerja v splosni smeri bloka motorja (ce kdo zgresi, jebat ga...).
Torej praviš da dokler v deželi ne vlada red, policaji niso zaslužili svoje plače?Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Policiste pa davkoplacevalci placujemo za to, da v dezeli vlada red - in pijani tepci v alfah, sorry, niso ravno vzor reda.
.
Mene pa zanima, če so policaji že kdaj koga lovili, pa da je prišlo do nesreče? V sežani je policijska komisija ugotovila, da mulca, ki se je ubil NISO lovili, čeprav je cela vas videla drugače. Komu boš zdej verjel? Tu pa tudi policaji okoliščine še kar ugotavljajo, in bodo ugotavljali še nekaj mesecev, toliko da se stvar pozabi potem bodo pa napisali da ga niso lovili - in ostali nedolžni.Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Me pa zanima - tako, podkrepljeno s kaksnim virom - kdaj smo nazadnje imeli primer, kjer so policisti pri pregonu poskodovali "tretjo osebo"? .
Metode zagotavljanja varnosti, pri katerih pogosto prihaja do nesreč, pogosto tudi smrtnih, in pri katerih nastradajo povsem nedolžne osebe, so po mojem mnenju slabe. na kratko napisano.Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Let's see... Mulc je spizdil uradni osebi, ki ga je hotela ustaviti zaradi prometnega prekrska? That about right? Meni to zveni kot darwin na delu.
In jasno, da je tepcev vedno vec kot policistov - ampak tisti ki so morajo tepce pospraviti na tak ali drugacen nacin. Ce ne bi bilo tistih 7 bi bilo pa drugih 8 - NE mores pustiti pijanemu "teroristu" z 1.5 tonskim morilskim orozjem, da pijan kot klada prosto goni okoli.
Daj raje ti napiši, kje v Sloveniji je kdaj nekdo, ki na znak ni ustavil policaju, pa ga policaj ni skušal uloviti, potem z vožnjo do doma povzročil nesrečo s smrtnim izidom, pri kateri je nastradal nedolžni.Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ne bos vec dolgo - takoj, ko mi das primer, kje v Sloveniji je nedolzna oseba (beri: nekdo ki ni probal spizditi policistu, ki ga je poizkusal ustaviti v skladu s svojimi pooblastili) umrla, IN kjer mi lahko pokazes, da bi opustitev pregona prinesla vecjo varnost.
Pustiti pijancu da z "orozjem za mnozicno uničevanje" (kar osebno vozilo do neke mere je) vozi naprej zame ni relevanten primer, ker je tepca treba ustaviti - na vsak nacin, in, ce je treba, za vedno. In krivda NIKAKOR ne more biti na strani policistov.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
.
.
.
Na to se vi vedno izgovarjate, ko trdite da je treba takega nemudoma spravit s ceste, ko trdite, da bo čez km povzročil nesrečo s strahotnimi posledicami.
Jest si pa še vedno upam trditi, da bi tisti na terasi včeraj spili cviček do konca, če se policaj nebi odločil za lov. A se strinjaš ali ne?
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ne.
Ker (tako kot ne ves, koliko ljudi je spizdilo in potem vseeno nekako prislo do doma, ker nimam pojma, ce kdo sploh ima to statistiko) ne mores vedeti, kaj bi pijani potencialni morilec naredil. Primerno naklan kot je bil ideja, da bi isto ponovil, tudi ce ne bi imel milicnikov za petami ni ravno domisljijski spis... Je mozno, da se ne bi zaletel? Itak. Je mozno, da bi se bolj zaletel? Jap, se celo bolj verjetno je.
Ja uredu. Ampak vse več se najde takih, ki ne ustavijo. Kaj pa zdej?Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Sicer pa - kaj to sploh diskutiramo?! Policist mu je dal navodilo, da se mora ustaviti. The end. Ce se ni... Je ze apriori storil prekrsek, takoj za njim pa se par KD-jev. Pise v CPP-ju, da se moras na policistov znak ustaviti? Ja?
Ja tebe ne briga, od včeraj dalje pa briga tistih 7 poškodovanih.Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Konec debate.Briga me, ce se je bal tega (upraviceno), da bo izgubil voznisko, zdaj bo verjetno zgubil se par let zivljenja. Normalni ljudje (recimo.. jaz...) ta prvic, ko ugotovijo da to ni zdravo niti zanje, niti za njihovo denarnico, niti za ostale udelezence v prometu tega ne delajo vec... Jaz sem samo enkrat. Ko sem moral pa naslednji dan po voznisko na postajo, me pa od takrat (10+ let - mulc, sam sebe bi za usesa) ni NIKOLI VEC prijelo, da bi tak kretenizem ponovil. In danes bi sam sebe poslal pa eno noc prespat, (tudi ce se me je tako ali tako prijelo).![]()
Ce se pa tega nisi sposoben nauciti je pa Darwin najboljsa izbira.