Pobeg policaju v evrih?

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
@ JADO: upaj da ta mladenič ne bo videl tvojega prispevka!!!

Drugače je pa uradna zgodba oziroma pobeg malo drugačen kot piše 24 kur, vendar to ni za v javnost...

..
grims-1.gif

shocked-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Mene so glih danes stavli in mi darilo dali ...

Sem šel v trgovino ... iz nje, se vsedem v avto, ga prižgem, se peljem kakšnih 10 metrov .. .dovolj, da sem komaj prestavil v drugo, stopi policaj od nikjer ... in evo ti lopar ... Takoj mi je dal 120 evrov kazni pa 60 na pol ..

Jaz imam namreč navado, da se vedno komaj takrat pripnem, ko že speljem in ko prestavim v drugo ... tako sem se navadil in že tako tudi podzavestno naredim ...

Prvič v življenju sem dobil kazen, pa imam že ... 8. leto izpit ... ampak se pač vse enkrat konča ... mogoče pa me bo le izučilo, da če se bom držal cestno pometnih predpisov, da ne bom dobil nikoli niti ene kazni ..

In evo ti Suzica ... registriraj avto, malo ga popravi, naredi izpit, manj divjaj, manj pij in manj si misli, da ti kifeljci ne morejo nič ...

----

Legionar ... kraja več ni mogoča .. če bi se znašel, bi mogel krajo prijaviti takoj, ko je prišel domov ali kamor koli že pač ... še prej pa bežati nazaj na mesto, kjer bi naj bil, ko so mu ga ukradli ... ampak bog ne daj, da pridejo gor, da si jih nategnil ...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Mene so glih danes stavli in mi darilo dali ...

Sem šel v trgovino ... iz nje, se vsedem v avto, ga prižgem, se peljem kakšnih 10 metrov .. .dovolj, da sem komaj prestavil v drugo, stopi policaj od nikjer ... in evo ti lopar ... Takoj mi je dal 120 evrov kazni pa 60 na pol ..

Jaz imam namreč navado, da se vedno komaj takrat pripnem, ko že speljem in ko prestavim v drugo ... tako sem se navadil in že tako tudi podzavestno naredim ...

Prvič v življenju sem dobil kazen, pa imam že ... 8. leto izpit ... ampak se pač vse enkrat konča ... mogoče pa me bo le izučilo, da če se bom držal cestno pometnih predpisov, da ne bom dobil nikoli niti ene kazni ..

In evo ti Suzica ... registriraj avto, malo ga popravi, naredi izpit, manj divjaj, manj pij in manj si misli, da ti kifeljci ne morejo nič ...

----

Legionar ... kraja več ni mogoča .. če bi se znašel, bi mogel krajo prijaviti takoj, ko je prišel domov ali kamor koli že pač ... še prej pa bežati nazaj na mesto, kjer bi naj bil, ko so mu ga ukradli ... ampak bog ne daj, da pridejo gor, da si jih nategnil ...

k sreči imam to navado, da se pripnem takoj k se vsedem v avto, zna bit pa kr jeba tole ja k te tkole na hitr pojebejo...

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Sramota za policijo. Zdej se lahko na glas hvalijo, da so napisali položnico za 5400€ in odvzeli že odvzet izpit, Naslednjič, ko bo na begu pred policajem kdo zapeljal v gručo otrok bodo bolj tiho, še vedno pa bodo zadovoljni z izplenom. .

zakaj je uspešna ustavitev osebe sramota za policijo? A po tvoje bi tiste ki se ne ustavijo pač pustili da se odpeljejo in to je to? Dojel sem da nimaš treh čistih, ampak da si tako ubrisan si pa nisem mislil.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
V nam sosednji Italiji, bi takle pobeg kmalu po začetku sankcionirali z strojnico. Case closed!!!!! Familiji pa račun za stroške in porabljeno municijo.

In ker se je v italiji kaj podobnega že večkrat zgodilo, imajo danes italjančki krepko manj pobegov oz. poskusov pobega policiji kot mi.
Plus tega, da raznorazni "frajerji" brez izpita ki so jih že v tretje, četrto oz. peto dobili, ne dobijo kazni temveč konkretne batine na licu mesta oz. v karabinjerski kasarni.

Problem naše policije je v preveč liberalnem odnosu do kršiteljev in pomankanje "pravih" pooblastil, tako da imajo že 15 letni mulci na skuterjih jajca jebat naše plavce.

Policija in zakon sta tu z določenim namenom.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Sramota za policijo. Zdej se lahko na glas hvalijo, da so napisali položnico za 5400€ in odvzeli že odvzet izpit, Naslednjič, ko bo na begu pred policajem kdo zapeljal v gručo otrok bodo bolj tiho, še vedno pa bodo zadovoljni z izplenom. .

zakaj je uspešna ustavitev osebe sramota za policijo? A po tvoje bi tiste ki se ne ustavijo pač pustili da se odpeljejo in to je to? Dojel sem da nimaš treh čistih, ampak da si tako ubrisan si pa nisem mislil.
Sramota zato, ker je zato, da so nekoga ustavili prišlo do resnega ogrožanje vseh udeležencev od Jarš pa do Vodic. Vse za cesarja. €€€€.

Ti boš gotovo vesel, in boš še hvalil policaje, ko bo nekdo naslednjič med begom zapeljal v skupino otrok. Potem se bo pa izkazalo, da mu je bilo odvzeto dovoljenje ker peljal 41 v coni umirjenega prometa, (ali pa peljal 11km/h tam, kjer je znak 5km/h - videno v drugi temi) nima denarja za plačilo visoke kazni, pa je zato bežal in ubil otroka, če bi ga policaji pustili na miru pa se nebi zgodilo prav nič..

jest5

Guru
18. avg 2007
26.162
-8.769
113
Torej koliko primerov povoženih otrok ter kolesarjev že imamo pri nas zaradi pobega?
confused-1.gif

Ej, ti lahko povoziš otroka od trenutka, ko sedeš za volan. Da mi nikoli več ne voziš! Razumeš?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Torej koliko primerov povoženih otrok ter kolesarjev že imamo pri nas zaradi pobega?
confused-1.gif

Ej, ti lahko povoziš otroka od trenutka, ko sedeš za volan. Da mi nikoli več ne voziš! Razumeš?
Med bežanjem so že umirale žrtve, tudi nedolžne, Koliko je bilo takih, pa policaji ne vodijo statistike. Si cer pa takrat, ko se zgodi nesreča policaji najraje zanikajo, da so nekoga lovili, ampak pravijo da so samo peljali za njim. http://www.rtvslo.si/crna-kronika/ravnanju-policije-price-oporekajo/78831

Lani sem opazoval z policaja v marici, gonil po območju omejenega prometa, kjer se občasno igrajo otroci, da bi ujel in pokasiral mulcu brez čelade na skuterju, ki mu je potem itak ušel. Sama sreča, da ravno takrat ni bilo nikogar na ulici.
Če bi jest tolk gonil bi šlo 1200€ in 18 točk.

Takole pa izgleda iz provide, kako policaj med lovljenjem voznika, za katerega se je kasneje izkazalo da je popolnoma nedolžen ubije otroka
https://www.youtube.com/watch?v=EWv5Arm2N94 a boš rekel kolateralna škoda?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
no sej kot sem rekel. tvoja omejena miselnost pravi bolje pustiti kot loviti. očitno se ne zavedaš kaj bi to potegnilo za sabo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
no sej kot sem rekel. tvoja omejena miselnost pravi bolje pustiti kot loviti. očitno se ne zavedaš kaj bi to potegnilo za sabo.
Lovljenje zanesljivo za sabo potegne splošno ogrožanje vseh slučajno navzočih, velikokrat se pa lovljenje konča s nesrečo, pogosto tudi s smrtjo. Sploh kadar lovijo motorista, ali jim uide, ali pa se zaleti. Da mu zmanjka bencina je redkost. Ljudje pa bežijo izključno zaradi visokih kazni.

Kako pa da redar ob kršitvi zna zapisat registrsko, policaj pa ne?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Ja, bolje pustiti, kot loviti, ko je jasno da bo zaradi lovljenja prišlo še do hujšega ogrožanja varnosti kot prej in ko je velika verjetnost, da bo zaradi lovljenja prišlo do nesreče.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
ja, samo to potem pomeni da nihče več ne bo ustavil policiji. Najbolje da se vse pusti pri miru pa naj vlada anarhija. Tisti ki beži, beži z razlogom, če naredi prometno nesrečo si je sam kriv. Če kdo umre zaradi tega, je kriv voznik ki je bežal in ne policija (razen če ni policija tista ki povzroči prometno nesrečo.)

sicer pa, ti tako rad primerjaš slovenijo z drugimi evropskimi državami, pa primerjaj še kakšna je praksa pri njih. Nočeš ne, ker rezultat primerjave nebi bil tebi v prid. c.c.c

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
ja, samo to potem pomeni da nihče več ne bo ustavil policiji. Najbolje da se vse pusti pri miru pa naj vlada anarhija. Tisti ki beži, beži z razlogom, če naredi prometno nesrečo si je sam kriv. Če kdo umre zaradi tega, je kriv voznik ki je bežal in ne policija (razen če ni policija tista ki povzroči prometno nesrečo.)
A sedaj pa vsi ustavijo? al tud bežijo?
In če bi policaj takrat v naši ulici med lovom na mulca brez čelade koga povozil, bi ti rekel, splačalo se je, kriv je policaj, pardon, najbrž bi ti rekel kriv je otrok, kaj pa ima za delat sredi ceste, otrok mrtev, mulc na skuterju pa ušel.
Naslednjič pa ponovno v lov, mogoče bo drugič več sreče.
Citat:
sicer pa, ti tako rad primerjaš slovenijo z drugimi evropskimi državami, pa primerjaj še kakšna je praksa pri njih. Nočeš ne, ker rezultat primerjave nebi bil tebi v prid. c.c.c
In kakšna je praksa v drugih evropskih državah? dej razloži kar po vrsti od a do z. Vem le, da ljudje bežijo zaradi visokih kazni, ki pa so v tujini nekajkrat manjše, ob večjih plačah.

glej sežanski primer:
a) policaj ustavlja mulca na motorju, mulc zaradi visoke kazni ki mu grozi ne ustavi, policaj v lov za njim, divjata oba, mulcše pospeši, se zaleti in ubije.
b) policaj pozabi zapisat številko, mulc ostane nekaznovan, vsi živi in zdravi.
Tebi je očitno ljubše a) meni pa b) v tem se najina mnenja razlikujeta. Je tako ali ne?

S tem da policaj točno ve, kako se bo končal lov za motoristom. Ali mu bo motorist ušel, ali pa bo prišlo do hude nesreče. In policaj se vseeno odloči za lov in upa, da se bo motorist ponesrečil.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.639
215
63
Kranj
[censored] si ti smotan človek synthman, resnično....dejmo anarhijo pa vsi bežat...ti tako obračaš besede, da glava boli.

mulc mora ustaviti pa konec debate, zaradi visoke kazni? njegov problem, bi pa vozil po cpp + max 5%...pa ne bi bilo visokih kazni sploh.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ampak pri najdenem ukradenem vozilu se ga vedno dela, ker se vedno kaj najde. In to spada tud med zadeve ki jih obicajno obravnava komija SKP iz policijske uprave, kar pomeni d ana kraj pride krim tehnik ki se na svoje delo zelo dobro spozna in je tudi ogled narejen bolje kot ce bi ga delal splosen policist sam.

Dobro ok, ga bo pa odpeljal moj kolega, pa ga pustil nekje.

Al bodo s sledi kavča doma ugotovili da je moj kolega sedel pri meni doma? :D