Po kolikem času zapade polica?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pozdravljeni! Imam doma eno polico za avtomobilsko zavarovanje ki je bila nazadnje aktivna februarja 2012. Pa me zanima kako dolgo lahko miruje, preden je za "stran"? Hvala

LP,
Matej

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pozdravljeni! Imam doma eno polico za avtomobilsko zavarovanje ki je bila nazadnje aktivna februarja 2012. Pa me zanima kako dolgo lahko miruje, preden je za "stran"? Hvala

LP,
Matej

Večinoma 3 leta, lahko pa tudi 5 let.

l.p.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.987
355
83
tam ko se terc po tori rola
Najbolje, da greš povprašati svojega agenta. Po posvetu z nadrejenimi ti verjetno lahko upošteva že pretečeni bonus.... Npr, če si bil prej več let na maksimumu, pa več zavarovanj tam sklenjenih.. Splača se povprašati.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

LP,
Matej

l.p.

Kaj pa pomeni ta "lahko"? Polica je od ZM oz. vsaj tam je bilo nazadnje zavarovano!

LP

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Če boš pri meni zavaroval avto, ti jo lahko upoštevam 5 let.
smile-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

LP,
Matej

l.p.

Kaj pa pomeni ta "lahko"? Polica je od ZM oz. vsaj tam je bilo nazadnje zavarovano!

LP

3 leta velja pri vseh zavarovalnicah, pri omenjeni pa tudi več.

p..s. zgleda da bom spet rabil žarnice, je šla cena še kaj dol
rolleyes-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

LP,
Matej

l.p.

LP

Upam da si se vmes spametoval in boš šel stran od ZMB
grims-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Heh ne ne, to je bil pred 2 letoma en Jeep, samo AO
smile-1.gif
nisem drugače pri njih!

Ni problema, lahko urediš pri bilokaterem zastopniku bilokatere zavarovalnice. Men so na AS že pred leti upoštevali bonus izped 5 let,tako da se ne sekiraj.

Če te bo pa skrbelo,pa skleni eno zavarovanje za avto in ga naslednji dan odjavi ( ali pa kombiniraj iz svojo polico malo).

Sej si maher
grims-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja saj to ravno računam da bom pri naslednjem zavarovanju uporabil to polico, sedaj aktualno pa dal za nekaj let v mirovanje!

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Izkoristim temo ....
Koliko časa se lahko še voziš z avtom po tem ko poteče zavarovanje?
En kolega me prepričuje da ti zavarovanje velja še en mesec po datumu napisanem kot konec trajanja zavarovanja...
Malo s težavo mu verjamem....
Ali je resnično kaj na tem ....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.832
113
No, ni ravno tako, je pa nekaj na tem - zavarovanje namreč ne velja še en mesec po poteku temveč preneha veljati z dnem, ki je na pogodbi naveden kot potek, nato pa stopi v veljavo enomesečni respiro rok, ki pri nas velja zgolj pri avtomobilskih zavarovanjih in ti pride v poštev, če zaradi recimo službene odsotnosti ali pa zaradi zbiranja zavarovalnih ponudb (oz. česa drugega) še nisi uspel obnovit zavarovanja, vmes pa si povzročil prometno nesrečo. No, če nato obnoviš zavarovanje pri isti zavarovalnici, pri kateri si bil zavarovan pravkar pretečeno zavarovalno leto, si vseeno v kritju za povzročitev nesreče in to je dejansko point tega respiro roka.
Ti pa policaji lahko v tem obdobju respiro roka vseeno dajo kazen zaradi potekle registracije ali pa opomin (odvisno od volje policaja), ta en mesec je morebitna kazen cca. 100-120€ z možnostjo polovičke, po tistem enem mesecu respiro roka pa je kazen 500€ a še tablice ti poberejo in če imaš res smolo še zaplenijo avto.

@krko:
zmaga.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
50 komerciale ti lahko skoz prtiska. Oz 49. Vazna je koncna cena in pa kritja.