Pluženje stranskih cest v občini Ormož

ormozanec

Zelenc'
8. jan 2010
7
0
1
Sem občan občine Ormož, ki ima naslednji problem. Včeraj sem se vozil po Jeruzalemskih cestah in skoraj obtičal v snegu. Kasneje sem slišal informacijo, od sodelavca ormošega župana, Alojza Soka, da je le ta rekel, naj se stranskih cest ne pluži, ker po njegovem ni potrebno. Razumem, da pluženje včasih ni možno zaradi sredstev, vendar mi ni razumljivo kako lahko župan prepove pluženje cest, ki ležijo v tako gričevnatem predelu kot je Jeruzalem. S tem ne le, da preprečuje marsikomu vožnjo v službo temveč tudi ogroža življenja tistih, ki si upajo na tako cesto, to pa niso le odrasli temveč tudi otroci, ki morajo v šolo. Če se je kdo kdaj vozil po Jeruzalemu ve, da je na nekaterih odsekih nevaren "prepad" po katerem avtomobil, v takih pogojih, zlahka zdrsne.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ni dnarja za pluženje, ljudje pa potem pljuvajo po komunali kak nič ne počistijo, a oni pa morajo čakat na poziv iz občine, da naj začnejo plužit. Ves denar pa je šel za asfaltiranje cest, ki so narejene za enkratno uporabo, ker ob prvem deževju razpadajo.

Saj ni več daleč do volitev, sam komaj čakam, da se ga znebimo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zakaj pa ne pokličeš na občino? Saj ni tako velika, da ne bi prišel do kakega, ki bi vedel kako in kaj.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
ma vesel bodi da imate vsaj glavne ceste spložene...ob 12ih u kranju nič spluženo...ko sem šel iz LJ....avtocesta do torovega spložena...naprej ne....
uf-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pokliči Jermana (nedeljsko oko) pa tam jambrej.
Vedi pa, da ni samo v Jeruzalemu tako.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik ormozanec pravi:
snega je bilo več kot 10centimetrov, okrog 15centi.

Potem se lahko pritožuješ, ker ima občina odlok, da se pluži, ko je 10 cm - Ljubljana ima recimo za okolico mejo 15 cm

ormozanec

Zelenc'
8. jan 2010
7
0
1
res si ne bi rad predstavljal kaj bi bilo če bi na primer šolski avtobus zdrsnil s ceste v gozd, ki ni glih raven. zanima me na koga bi potem letela kritika...na župana ali "nepazljivega" šoferja...to me res jezi...prav tako za vse ostale kraje kje ni spluženo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.987
113
pri taščici
Na neprilagojeno hitrost voznika avtobusa,itak....
A ni lani nek šolski avtobus v okolici sevnice zgrmel v nek potok. Sicer ne vem natančno kako so se takrat zgovarjali.

Ko ga je enkrat 10-15 cm nimaš na strmih cestah kaj početi brez verig na vseh 4 kolesih ali pa 4 kolesnega pogona.
Pa izvoz iz lj obvoznice za moje pojme ni strm, čerpav kot vem se marsikomu že tam cesta "pokonci" postavi.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kot pravim, škoda da za čisto lokalne probleme tukaj jamraš, obrni se na občino. Manjša občina je, prej kaj dosežeš, samo telefon v roke. Pri ljubljanski, mariborski, kranjski, koprski pa to ne bi šlo, so preveliki, takrat se pa že splača tukaj jamrat.
grin1.gif

ormozanec

Zelenc'
8. jan 2010
7
0
1
ne ne jaz mislim za jeruzalemske ceste predvsem...tukaj je na eni strani breg nadrugo pa "prepad" pridejo zraven ozke ceste in neuvidevni ljudje. ne mislim neprilagojene hitrosti, ker pomoje vsak šofer otrok (vsaj pri nas) pri teh razmerah ne bo tvegal z hitrostjo. je tudi primer certusa, da odgovorim na verige..., ki je šel nazaj v Ormož, ker je imel LETNE gume!!! a si to kdo lahko predstavlja. za mene je to neodgovorno, saj gre za podjetje kateremu bi ljudje naj zaupali

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
Brezveze zdaj tu jamBraš, ker ti itak nobeden ne more pomagat, idi na občino pa konec! Tudi pri nas ni nič spluženo, so what? Isto vozijo avtobusi, otroci hodijo... Naj se kakšen lokalc prijavi za koncesijo pa pluži!

ormozanec

Zelenc'
8. jan 2010
7
0
1
mislim, da ni potrebno, da me napadaš, ker sporočam javnosi kako je. prepričan sem, da je že kdo sporočil na občino prav tako kot bom to storil jaz. hočem pa opugumiti tiste, ki se jim dogaja enako, naj to povejo in naj pustijo, da to tudi javnost ve. če nočeš tega brati mi je zelo žal in ti priporočam da sne hodiš n a take forume kjer ljudje, po tvoje, jamrajo

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
In to mi govori eden, ki se je prijavil danes in takoj začel kako ni nič spluženo, kako to, kako ono...

Kaj misliš, da zdaj ko pa si na Alterju povedal, da ni spluženo, bodo takoj letili s plugi, ali pa da se uporabniki organizirajo in pridejo ti z lopatami odvržijo tisto pot al kaj...

Počakaj malo, saj ga bo pobralo (sneg) pa je problem rešen, ni kliči nikamor!
rolleyes-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.987
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ormozanec pravi:
ne ne jaz mislim za jeruzalemske ceste predvsem...tukaj je na eni strani breg nadrugo pa "prepad" pridejo zraven ozke ceste in neuvidevni ljudje. ne mislim neprilagojene hitrosti, ker pomoje vsak šofer otrok (vsaj pri nas) pri teh razmerah ne bo tvegal z hitrostjo. je tudi primer certusa, da odgovorim na verige..., ki je šel nazaj v Ormož, ker je imel LETNE gume!!! a si to kdo lahko predstavlja. za mene je to neodgovorno, saj gre za podjetje kateremu bi ljudje naj zaupali
Ker si frišen
rolleyes-1.gif
na alterju si preberi kak teden staro temo, kjer smo razglalbjali kaj je neprilagojena hitrost za slo policaje.
Če sami niso udeleženi v prometni, je vsaka hitrost višja od 0 lahko neprilagojena za slo policaja.

Pa si predstavljam kakšne so ceste v "halozah" in okolici.
Sem lani klical našega "cestarja" zakaj je 200 m pred koncem ceste nehal plužit cesto s traktorjem. A veš kak odgovro sem dobil.
" Je cesta preozka pa prenevarna da bi jo splužil s traktorjem". A jaz naj pa z avtom domov pridem?
Občina Domžale
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Kakšen Jeruzalem neki, a si ti mal preveč gledu flm Saladin al kaj??????
hysterical-1.gif

Nazadnje uredil moderator: