Plinski roštilj problem...

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
...kovinsk plošča za pečenje (neka litina - gus?) je preko zime postala ful polna rje. Kakšna rešitev za to???

Hvala za vsak nasvet.
 

igi

Guru
13. okt 2007
5.659
1.234
113
Celje
Žična krtača in sčistiš kar gre dol. Potem zagreješ, rahlo z oljem premažeš, obrišeš in čevape gor namečeš
smile-1.gif
 

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Vzemi dve pesti bele mivke in kapljico ali dve detergenta za posodo premešaš z roko in navlažiš z vodo da se ta mivka popolno navlaži, s tem potem drgneš po posodi ali plošči dokler ne odstraniš rje in masnoče ki je ostala od prej,nato očiščeno ploščo dobro operi in tako zunaj i premaži z olivnim oljem to ti bo pomagalo da pločevina iz gusa ponovno ponovno ne zrjavi nekateri mislijo da je navadno belo jedilno olje tudi dobro vendar to ne drži , olivno je brez kisline in se ne zapeče ustvari pa lepo patino na posodi ali plošči za peko.
 
Nazadnje urejeno:

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Tako delam tudi jaz - na koncu pa jaz roštilj prižgem in počakam da se plošča segreje. Na segreto ploščo nato zlijem nekaj vode in zadevo potem samo obrišem. Nato pa so na vrsti kremenatli, slanina, preutničke, čevapi...