Plesen napadla naše stanovanje

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Uf, izgleda kar "grdo". Mi smo plesen reševali z eno odlično zadevo v sprayu. Našpricaš, pustiš nekaj ur, ali čez noč, nato zdrgneš steno s ščetko in obrišeš z vlažno krpo.

Mi mamo tudi kar nekaj plesni, se mogoče spomniš bolj točno kako se temu reče oz. kje se dobi?

Mellerud bio aktivni gel - odstranjevalec plesni. Brez vsebnosti klora in brez neprijetnega vonja. Mi smo kupili dve flaški po 500ml. Zaenkrat smo porabili skoraj eno celo (največ plesni smo imeli v spalnici - čistili dvakrat, nekaj malega v fitnessu, kuhinji in dnevni sobi, vsi štirje zunanji vogali hiše). Upam da bo sedaj nekaj časa mir.
zmaga.gif

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Kaj pravite na tole rešitev za plesen.
http://www.promat.si/mc/5vlastnosti.htm

Oziroma z neko zadevo bi oblekel dve zunanji steni v stanovanju. Hiša je sicer nekaj malega izolirana (5 cm) a je ta soba ravno na severni strani in je zato najhladnejša. Malo imam problema s plesnijo (zaenkrat sem stene prebarval z barvo proti plesni) a bi rad, da bi zraven tudi sobo še bol toplotno izoliral.

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Ja namen imam to namestiti na notranji strani v sobi. Sicer imam še eno drugo opcijo, ki pa bi bol toplotno izolirala sobo.
V bistvu se še odločam kaj storiti. Poleh tega bom pa še zamenjal radiator z večjim.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz....

še vedno prisegam na megabelo, v merkurju zelo pocen in učinkovito.

smrdi pa ja, ampak pomaga tudi pri fugah

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Ja namen imam to namestiti na notranji strani v sobi. Sicer imam še eno drugo opcijo, ki pa bi bol toplotno izolirala sobo.
V bistvu se še odločam kaj storiti. Poleh tega bom pa še zamenjal radiator z večjim.

Te plosce so kar drag spas. Na enem slo forumu (da ne bom delal reklame) je nekdo objavil ceno (sicer je tisto sporocilo staro ze skoraj tri leta):
Cena za m2 Promatect MC debeline 25 mm je 41,00 EUR + DDV
Namensko lepilo vreče po 25 kg 2,80 EUR + DDV

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Hm misli, da niso več toliko. Brat se zanima isto za to in mislim, da je rekel ceno tam okol 25€ za m2 (25mm). Sicer je še vedno dost a za dve steni skupaj okol 15m2 bi šlo. Sam, da pol to res učinkuje.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Sicer malo manj, kot je prikazano na zgornji sliki, sem jaz dobil v enem prostoru. Radiator je tam odprt po potrebi, večinoma pa ne. Kupim merilnik vlage in nabije 95%. Še dobro, da imam namen letos celo sobo prenoviti.

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
498
51
28
Slovenija
Bo treba kar ogrevati in redno zračiti tudi to sobo, NAVI boy, sicer tvegaš, da se bo plesen tudi po 'sanaciji' vrnila...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ksz....

še vedno prisegam na megabelo, v merkurju zelo pocen in učinkovito.

smrdi pa ja, ampak pomaga tudi pri fugah

za fuzge jaz uporabljam bref schimel und desinfection...pa je zakon, plesn kar na 1x zgine

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Po sanaciji se ne bo, ker ne bo samo očiščeno, ampak pride komplet prenova prostora. In tudi postavitev pohištva bo drugačna. Sedaj je bila sedežna dobrih 5cm stran od radiatorja in ko je radiator grel, se je prav vonjalo to sedežno. Pač old scool postavitev starejših modrecev, ki oni pa že vedo, kako je prav. In sedaj imamo, kar pač imamo. Ampak ni tako veliko, kot na zgornji sliki, tako od oka bi rekel 20x20 cm velik madež.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik ppirih pravi:
Pozdravljen
Za dolgoročno odpravo plesni imamo rešitev.
Obiščite : www.nanoprotect.si .
Tam so tudi kontaktni podatki, lahko nas pokličete, da vam povemo kaj več o tem.

Pavel Pirih

Ok... grem pogledat, nikoli ne veš, pa da vidimo za kaj se gre...

Kaj je Nanoprotect?
Gre za silikonsko kvaterno amonijsko sol,...

WTF je kvaterna amonijska sol ?!
kvarterna? štirikratna? a ste to nekaj južnega prevedli? Gugltranslejt? Sej je OK, samo ne zgleda resno, sploh s temile "meči" ipd... saj niso vse stranke retardirane... In kje je tukaj nano? Ali je to samo marketinška poteza, ker se bolje prodaja?

I

Izbrisan uporabnik 3287

Uf, si pa čakal, da odpraviš to plesen. Pri sosedih (so mislili, da je zaradi izolacije/fasade) so poklicali neko firmo (zaradi plesni), mojsti pa so jim rekli: da imajo veliko klicev in ogledov zaradi plesnobe. Vzrok naj bi bil(predvsem) preniska temperatura v prostoru. Baje folk zaradi teh čitalnikov temperature špara na polno (čeprav nekateri baje tudi plačujejo kljub temu veliko).

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ja ti delilniki so krivi za tolk plesni...kolkr bodo prihranili pri kurjavi bodo zapravili za sanacijo plesni, ali pa še več. Lepo treba ogrevat, pa zračit...ni druge.

ppirih

Zelenc'
23. jan 2013
4
0
1
Pozdrav
Ni res , ni marketinška poteza, zadeva ima svoje dobre reference ( domi ostarluh, vinske kleti, lepotna klinika itd) .Sicer vse piše na spletni strani," Gre za silikonsko kvaterno amonijsko sol,.." daleč od tega . Sestavine molekule so poplnoma nenevarne, nobene kemije. Sicer pa, če zaščito uporabljajo v Ameriških bolnišnicah, vojski itd . Prepričajte se sami .
LP
ppirih