Plenilec Petrol grozi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.851
8.302
113
Zgoraj smo brali, da je P. v času uprave Drobne Popovičeve kupil pumpe Crodux. Kaj naj bi bilo s to investicijo narobe, nimam pojma, se pa ne zdi nedobičkonosna (lahko pa je marsikaj: bila je predraga, je premalo dobičkonosna, niso naši naredili posla (beri: pobrali provizij zraven),...).

Menda P. zdaj DP-jevo toži (kar se mi zdi, btw., abotno in primerljivo s tem, kako RTV toži vsakega svojega bivšega direktorja... Spet: a bo res kdo sposoben kdaj hotel iti v upravo državne firme? Če je normalen, se raje doma čoha.).

In še, DP je pa v žlahti s Tino Gaber in takole je Golobinec poslal signal upravi, da se naj ne zafrkava.
Ce bodo na sodiscu dokazali namerno oskodovanje naj placa. Delnicarji pac niso molzne krave tud ce si predsednik uprave.

Ce je pa golob neke signale tako poslal ga je pa treba ovadit. Preprosto.

tony

Guru
23. jul 2007
10.257
1.792
113
Fora je da ti ga jemlje iz zepa. Z regulacijo na Ac zmanjsuje dobicek podjetju katerega delni lastnik je drzava. Hkrati pobere manj DDV na liter na AC. Od tujcev. A ti ga se daje v zep?
Teoretična demagogija. Od tega denarja ne bom nikoli nič konkretnega imel. Ta denar je za državljane skorajda imaginaren.

Če imajo desničarji pravico navijati za nižje davke (ker od višjih posamezniki nimajo kakor nobenih koristi, klinc gleda državo) imam jaz pravico navijati za regulirano ceno bencina (čeprav bo država pobrala manj dividend P., ker klinc jo gleda).

V bistvu eni in drugi tukaj navijamo za isti cilj, le tako hudo ste politično opredeljeni, da ne morete tega videti (ali lahko vidite? Pa samo mislite, da ne smete reči? Ne vem.).

tony

Guru
23. jul 2007
10.257
1.792
113
Ce bodo na sodiscu dokazali namerno oskodovanje naj placa. Delnicarji pac niso molzne krave tud ce si predsednik uprave.

Ce je pa golob neke signale tako poslal ga je pa treba ovadit. Preprosto.
Oba veva, da se iz obojega ne bo nič izcimilo.

Rešitev je: umik lastništva države iz P., drugo je bolj bob ob steno. Prej tega tovarišijskega kapitalizma ne bo konec.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.851
8.302
113
Teoretična demagogija. Od tega denarja ne bom nikoli nič konkretnega imel. Ta denar je za državljane skorajda imaginaren.

Če imajo desničarji pravico navijati za nižje davke (ker od višjih posamezniki nimajo kakor nobenih koristi, klinc gleda državo) imam jaz pravico navijati za regulirano ceno bencina (čeprav bo država pobrala manj dividend P., ker klinc jo gleda).

V bistvu eni in drugi tukaj navijamo za isti cilj, le tako hudo ste politično opredeljeni, da ne morete tega videti (ali lahko vidite? Pa samo mislite, da ne smete reči? Ne vem.).
Nihce ti ne oporeka pravic. Sam ne pisarit da mi drzava denar daje v zep ce ga v resnici jemlje.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.295
4.731
113

Saj z regulirano ceno ni nič narobe.
Narobe je da pri nas z regulirano ceno gorivo dražje in trgovec lahko crkne.
Pri Hrvatih pa z nižjo ceno več zasluži.

Naj se pogača vsaj delno pravično razdeli, ker drugače v prihodnosti ne boš imel več nobenega trgovca z gorivom ker se jim ne bo izplačalo.
BP je že crknil v Evropi in ga namerava prevzeti Shell.

Je to prav da bo tak močan igralec v Evropi??

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

tony

Guru
23. jul 2007
10.257
1.792
113
"Saj z regulirano ceno ni nič narobe."

Kapo dol.

" Narobe je da pri nas z regulirano ceno gorivo dražje in trgovec lahko crkne."

Ja, sam, še dražje je bilo zaradi deregulacije.

Ni edini način za zaslužek samo z višjo maržo, lahko tudi več narediš na količini z nižjo. In z regulacijo je zdaj nižja cena na AC.

" Naj se pogača vsaj delno pravično razdeli, ker drugače v prihodnosti ne boš imel več nobenega trgovca z gorivom ker se jim ne bo izplačalo."

Pa smo spet tam. Kako lahko sploh nekdo, ki živi od plače omenja pravičnost v istem stavku s korporacijo, ki naredi 7 mrd EUR letnega prometa?

"Nam je smešno"

Ali, povem drugače, skopirano iz enega transparenta od dva dni nazaj: ne gremo v noben boj, razen v razredni boj. In zdajle trobiš v rog družbenega razreda, ki ni tvoj.

" Naj se pogača vsaj delno pravično razdeli, ker drugače v prihodnosti ne boš imel več nobenega trgovca z gorivom ker se jim ne bo izplačalo."

Nigga, pls. Ne, na vesti me boš imel... :-D

To so prazne marnje, izsiljevanje tovarišijskih kapitalistov, ki se grejo ego tripe. Mi pa tle tipkovnice obnucamo... A ni to brezveze?

"BP je že crknil v Evropi in ga namerava prevzeti Shell.

Je to prav da bo tak močan igralec v Evropi??"

I don't care. Neither should you. Ker nimaš v žepu mrd EUR.