Plenilec Petrol grozi

tony

Guru
23. jul 2007
10.257
1.792
113
Ne vem sicer kaj se ti je zgodilo ampak ne mine vec dan ko ne obkladas folka z desnimi itd… a so ti racun ugrabli?

Jaz razumem da ma vsak svoje prepricanje. Vsake tolko tud koga za dr razglasim ampak dej smiri dozivljaj no. Rines v neko radikalno retoriko ki nikomur ne koristi, se najmanj pa idejam ki naj bi ti bile blizu
Dejstvo je, da je desnica zagovornik kapitala, in da so se na njegovo stran postavili točno tisti kot ponavadi.

Dajte, no, saj vas že 20 let gledam tle, poznamo en drugega kot star dnar. Če je nekdo užaljen, ker mu rečem desničar, naj se od take ideologije oddalji, ker mu očitno na eni ravni ne ustreza. To ni žaljivka, le pove, da so "vaša" ravnanja predvidljiva ko premica. Lahko bi vnaprej navedel nicke, ki bodo proti. (To se mi zdi grozno smešno, bogpomagaj.)

Nikakor se ne grem radikalizma. Z retoriko "ta rdeči" zganjam satiro in se norčujem, po eni strani iz radikalnežev, po drugi strani pa ravno s formulacijo "ta rdeči" tudi iz sebe.

Radikalno ni reči "mi ta rdeči" (komunistov sploh ni več v tej državi...), radikalno je biti potrošnik, ki se je postavil proti ukrepu, ki je zate, ker si potrošnik, znižal ceno goriva, samo zato, ker politik, ki je sprejel tak populistični ukrep, ni tvoja intimna opcija.

(Spet, se norčujem tako iz Kučana, ki je to formulacijo o Jugoslavijo uporabil kot iz vseh tistih, ki ga zaradi tega ne morejo videti, so pa vsi vsaj na svet prišli v tej tako demonizirani Jugi. Pa vsaj njihovi starši do lastne nepremičnine itn.)

Če te je pa zmotila referenca na korono: kot je pojasnil Mazzini (dr. znanosti iz kognitivnih procesov), je šlo pri nasprotovanju ceplj. proti covidu za proces v odločanju, podoben vožnji mimo odcepa na AC. Ko si enkrat mimo, tistega odcepa ne boš več srečal, ker si se že odpeljal mimo, tudi če se voziš še celo leto v avtu. In enako je z odločitvijo za/ proti ceplj., ko si (lahko na čisto nezavedni ravni) sprejel odločitev, da si proti, je praktično nemogoče to odločitev spremeniti. Odcepa za novo odločitev ne boš več mogel srečati.

In vlečem vzporednice: si potrošnik, ki ne mara Goloba in zato si proti regulaciji. Tako odločitev si pač sprejel. Do tega imaš vso pravico. In tukaj se lahko zafrkavamo še 100 strani, pa ne boš mogel sprejeti, da je odločitev o regulaciji cen zate vsaj kot potrošnika lahko načeloma koristna.

Ja, je lahko slaba za P., za njegove delničarje, za njegovo upravo, za tiste ljudi iz vukojebine, kjer jim bojo iz zanalašč pumpre zaprli in za čudeže regulacije trga in ne vem kaj vse so mi še našteli. Tega ne zanikam. Le vseeno mi je in mislim, da bi bilo lahko 99,9% ljudem na forumu tudi. In norčujem se, ker tega ne morete sprevideti. Čeprav je to čisto človeško, kot sem pokazal z navedbo Mazzinijeve razlage.

(Navedel sem politični ukrep Žerjava, ki sem ga podprl z vsemi štirimi, čeprav SLS ni bila nikoli moja intimna opcija. Pa nisem dobil niti komentarja: "sej si vosu, ampak si vsaj načelen za svoj žep. A veš, da imaš tudi ti po svoje plašnice na glavi?". Zato provociram s "ta črnimi in ta belimi", da bi vsaj prebrali, s čim tečnarim. In morda sodbudil kak razmislek.)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

tony

Guru
23. jul 2007
10.257
1.792
113
Oziroma, če citiram iz podpisa:
"Uporabnik jekleni: "Država ne deluje, mi pa preverjamo, kdo je bil s kom v tridesetletni vojni.""

Meni je po eni strani za umret smešno, da bi lahko povprečen državljan nad ukrepo regulacije bil čisto zadovoljen, pa jih ene polovica ni, ker vedo, kdo je bil s kom v predtazadnji vojni.

Na neki ravni sem pa zgrožen, sploh ne morem sprejeti, da smo to shizmo med državljani enega naroda privlekli tako daleč.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.851
8.302
113
Ne vse kar je mene “zmotilo” je to da ne mine prispevek (potenciram) ko ne bi v debato vlekel desnih/levih itd…

regulacija na AC na slovenske potrosnike skoraj ne vpliva. Ce bi ukinili regulacijo izven AC pa bi bil cel forum v luftu pomoje.

In ce so nekomu blizu ideje kjer se drzava ne vtika v gospodarstvo pol je jasno zakaj je proti nepotrebni regulaciji. Nima to veze direktno s politicnimi nazori

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.351
1.910
113
41
Mene zanima, kaj si ljudsko povprecje sploh predstavlja pod desne in leve.. Rdece in ne vem kaj še.

Če sem za to, da se dejansko revnim in bolanim in tezje zaposlivim pomaga, hkrati ne prebavljam prevelikega drzavnega aparata in ne transparentnih davkov, spodbujam kreativnost in se mi zdi prav, da se nagradi pridne in učinkovite... Kaj sem potem?

Ali je to odvisno na kateri strani gozda je bil star foter?
Ali ce gres 15.8. na Brezje, hkrati pa si za ohranjanje narave in si gej... Kam torej?

Mislim da vsi v Sloveniji smo za socialo in proti divjemu kapitalizmu... Samo odtenek tega je potem da nas ene bolj, druge pa manj, moti nekontrolirana drzavna poraba in totalno slabo (skorumpirano) vodeni naložbeni projekti.

Nehajmo s tem 2 stopenjskim predalčkanjem in bodimo sposobni bedarijam rect bedarija/nesposobnost...

tony

Guru
23. jul 2007
10.257
1.792
113
"In ce so nekomu blizu ideje kjer se drzava ne vtika v gospodarstvo pol je jasno zakaj je proti nepotrebni regulaciji. Nima to veze direktno s politicnimi nazori"

Sam večino v tej temi, ki so proti regulaciji, razumem kot tiste, ki Golobinca ne prenašajo. In od tam naprej sledi, bi jim lahko ta nosil P. zlate točke v kaslc, pa bi jih še to motilo.

Neoboževalcev Goloba je nato gotovo več desnih kot levih.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.392
961
113
Na plakatu osmijeh, a u džepu figa
Uvijek stare face od kojih ti se riga
Jer ljevica se ponavlja k'o pokvarena traka
A desnica još samo za onaniju je šaka

• Všeč mi je
Reactions: tony

tony

Guru
23. jul 2007
10.257
1.792
113
"regulacija na AC na slovenske potrosnike skoraj ne vpliva. Ce bi ukinili regulacijo izven AC pa bi bil cel forum v luftu pomoje."

Treba je razumeti logiko delovanja t.i. kapitala. Ukinitev regulacije na AC je bila le prvi korak do splošne ukinitve regulacije cen goriva. Žabo je treba kuhati počasi.

Lepo bi se našlo voljno vlado (kar samo se ponuja, kakšno, pa ne bom napisal), medijem bi se prodalo, kako je na AC brez regulacije vse tolk krasno, in da vsa EU itak nima regulacije cen goriva. Torej (po drž. sekr. Seršenovi): "mi to moramo". In bi bilo. Pol foruma niti pisne ne.

P.S.:
Zdaj bo kdo upravičeno skočil pokonci, da se mi o Trumpu še sanja, ampak v Am. lahko vidite, kako to gre: ukine se zvezna pravica do splava, nekatere zvezne države splav že kriminalizirajo (menda tudi s smrtno kaznijo, LOL), politiki tretjih pa razpravljajo, da bo treba kriminalizirati pravico dostopa do kontracepcije. Ker je ravno priložnost... Tako to gre.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.851
8.302
113
Tako mnenje je čisto OK. Golobinc je en narcistični bedak. Puno priča malo radi.

Ampak biti proti, ko ti tlači dnar v žep - samo zato, ker gre za Golobinčev ukrep je pa... politično opredeljeno.
Fora je da ti ga jemlje iz zepa. Z regulacijo na Ac zmanjsuje dobicek podjetju katerega delni lastnik je drzava. Hkrati pobere manj DDV na liter na AC. Od tujcev. A ti ga se daje v zep?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.851
8.302
113
"regulacija na AC na slovenske potrosnike skoraj ne vpliva. Ce bi ukinili regulacijo izven AC pa bi bil cel forum v luftu pomoje."

Treba je razumeti logiko delovanja t.i. kapitala. Ukinitev regulacije na AC je bila le prvi korak do splošne ukinitve regulacije cen goriva. Žabo je treba kuhati počasi.

Lepo bi se našlo voljno vlado (kar samo se ponuja, kakšno, pa ne bom napisal), medijem bi se prodalo, kako je na AC brez regulacije vse tolk krasno, in da vsa EU itak nima regulacije cen goriva. Torej (po drž. sekr. Seršenovi): "mi to moramo". In bi bilo. Pol foruma niti pisne ne.

P.S.:
Zdaj bo kdo upravičeno skočil pokonci, da se mi o Trumpu še sanja, ampak v Am. lahko vidite, kako to gre: ukine se zvezna pravica do splava, nekatere zvezne države splav že kriminalizirajo (menda tudi s smrtno kaznijo, LOL), politiki tretjih pa razpravljajo, da bo treba kriminalizirati pravico dostopa do kontracepcije. Ker je ravno priložnost... Tako to gre.
Ce tako popreprosceno gledas in vsako neumnost upravicis z visjim ciljem "da ne bo se slabse" je najbolj prirocno da se ukinejo volitve ker se lahko zgodi da volilci izvolijo zelo slabega cloveka.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.392
961
113

Početje, izsiljevanje, grožnje,... , s strani Petrola je praktično nerazumljivo, vsaj iz vidika gospodarnosti. Glede na to, da mu je država praktično monopol dala, in da na AC do regulacije praktično nobenega prometa ni imel (oziroma odkar so cene na AC take kot so jim je promet na AC črpalkah Pal za 70-80%), bi lahko državi rekel samo hvala, ker ga je prisilila da naredi nekaj kar bi že davno moral sam.
Ampak tu je Južna in SDS. Malce nagajajo in izsiljujejo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.805
10.141
113
To primerjava s TK infrastrukturo je precej zgrešena. Za nekoga, ki jo ima 100m stran od hiše je to praktično enako, kot da je nima … saj si ne more “natočiti 2 litra interneta” in ga prinesti domov. Po drugi strani ima nekdo, ki živi 20km stran od bencinske črpalke pač slabšo dostopnost, ne moremo pa trditi, da je nima.

Se ne postavljam na nobeno stran, samo analogija mi je zgrešena.
Govorimo o tem, kaj se splača in kaj ne.

tony

Guru
23. jul 2007
10.257
1.792
113

Početje, izsiljevanje, grožnje,... , s strani Petrola je praktično nerazumljivo, vsaj iz vidika gospodarnosti. Glede na to, da mu je država praktično monopol dala, in da na AC do regulacije praktično nobenega prometa ni imel (oziroma odkar so cene na AC take kot so jim je promet na AC črpalkah Pal za 70-80%), bi lahko državi rekel samo hvala, ker ga je prisilila da naredi nekaj kar bi že davno moral sam.
Ampak tu je Južna in SDS. Malce nagajajo in izsiljujejo.
Zgoraj smo brali, da je P. v času uprave Drobne Popovičeve kupil pumpe Crodux. Kaj naj bi bilo s to investicijo narobe, nimam pojma, se pa ne zdi nedobičkonosna (lahko pa je marsikaj: bila je predraga, je premalo dobičkonosna, niso naši naredili posla (beri: pobrali provizij zraven),...).

Menda P. zdaj DP-jevo toži (kar se mi zdi, btw., abotno in primerljivo s tem, kako RTV toži vsakega svojega bivšega direktorja... Spet: a bo res kdo sposoben kdaj hotel iti v upravo državne firme? Če je normalen, se raje doma čoha.).

In še, DP je pa v žlahti s Tino Gaber in takole je Golobinec poslal signal upravi, da se naj ne zafrkava.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.392
961
113
Zgoraj smo brali, da je P. v času uprave Drobne Popovičeve kupil pumpe Crodux. Kaj naj bi bilo s to investicijo narobe, nimam pojma, se pa ne zdi nedobičkonosna (lahko pa je marsikaj: bila je predraga, je premalo dobičkonosna, niso naši naredili posla (beri: pobrali provizij zraven),...).

Menda P. zdaj DP-jevo toži (kar se mi zdi, btw., abotno in primerljivo s tem, kako RTV toži vsakega svojega bivšega direktorja... Spet: a bo res kdo sposoben kdaj hotel iti v upravo državne firme? Če je normalen, se raje doma čoha.).

In še, DP je pa v žlahti s Tino Gaber in takole je Golobinec poslal signal upravi, da se naj ne zafrkava.
Možno da je, skoraj siguren pa sem, da je v ozadju vse kaj drugega, kot pa to kar se v javnosti prepucavajo.

tony

Guru
23. jul 2007
10.257
1.792
113
Ce tako popreprosceno gledas in vsako neumnost upravicis z visjim ciljem "da ne bo se slabse" je najbolj prirocno da se ukinejo volitve ker se lahko zgodi da volilci izvolijo zelo slabega cloveka.
To ni nič popreproščeno. Tako se vrti ta svet. Wake up and smell the sea weed. Misliti, da bo vsak zakonodajalec po defaultu sprejemal odločitve, ki bodo (po Golobu) v prid ljudem, je zmotno. Po Brzezinskem, zakonodajalec nima prijateljev, ima samo interese.

Glede ukinitve volitev si pa zdaj sam preradikalen.

Se pa strinjam: koristno bi bilo poskrbeti za zmanjšanje vpliva volilne geometrije in moči strank v DZ, predvsem tako, da v DZ volivci res lahko pošljejo kandidate, ki jih podpirajo. (Primer: jaz bi recimo rad volil Janeza J., pa ne morem, ker nisem iz Grosupljega doma. To je nedemokratično.)

Tako bi dobili nekaj več neposredne politične odgovornosti poslancev za neumnosti za katere glasujejo.