Plenilec Petrol grozi

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.414
1.432
113
Sem že nekaj let nazaj napisal. Sem prepričan, da se lahko zelo enostavno izračuna, pri kateri točki znižanja davščin, bi se toliko povečala prodaja goriva poleti s strani tujcev, da bi se nateklo v blagajno več. Imajo v JU dovolj zaposlenih, da lahko to tudi ročno izračunajo. In bi tako tujci tankali pri nas, ne pa na Hrvaškem. Tako pa nimamo nič.
Pozabljaš da večina v JU zna samo kavo pit. Pa trosit neumnosti, ki nimajo nobene veze z tistim črnilom na papirju...

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.317
3.785
113
Biti desničar je res zanimiva reč.
Višji davki? Nočemo, teh pa ne rabimo! Vitka država, država ima luknje v rokah (it. pregovor) in kar je še tega!
Višja cena bencina, da bo firma z miljardo prometa imela več prihodkov, njeni meneđerji pa višje (brez skrbi, brez bonusov zjutraj ne vstanejo niti s postelje) bonuse? Hočemo!
Kdo bo pa plačeval višje cene bencina? Mi... Ah, mi že ne, ker se ne vozimo po AC... (Resno?)
Aha, (levičarska) foušija do managerskih plač je eden od tvojih problemov.
Državi, ki bo kot 30% lastnik dobila 10-20 mio€ manj dividend, je pa itak vseeno.
Bodo nadoknadili ta izpad prihodkov s komunalnim prispevkom za nadstreške, vrtne ute, letne kuhinje...
.
Ja, resno. Podobno kot levičarji: "Pripada nam državno/subvencionirano/socialno stanovanje v Lj. in državna službica.
Plačali bodo pa bogati prasci™ z 2 jurja neto plače...

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.057
4.082
113
Ljubljana
hmpg.net
Država je dovolila monopol Petrolu (citiral sem zakon, po katerem bi ga lahko sankcionirali, pa ga ne. Zakon ni sprejela ta vlada)
Država je zaprla trgovine ob nedeljah, Petrol pa je lahko še naprej prodajal vse izdelke, čeprav recimo so pri alkoholu z lahkoto uredili tako, da se ne sme prodajat po določeni uri. (Alkohol je prepovedano prodajati med 21 in 7 uro, in trgovine (in Petrol), ki so med tednom odprte dalj, moraj to spoštovati - 10 člen Zakona o omejevanju porabe alkohola (ZOPA). Zakon ni sprejela ta vlada).

Torej, še enkrat, dobiček, ki ga ima Petrol, ga ima tudi (morda predvsem?) zaradi tega, ker mu je država to dovolila.
Sedaj pa od tu naprej ugotavljajmo, kako država zatira Petrol.