Plenilec Petrol grozi

pipo

Majstr
19. mar 2008
973
495
63
tako ja, spodobi se da podjetje vrne nekaj v okolje nazaj.

Večja podjetja na državni ravni, manjša pa lokalno. Odvisno od preferenc šefov in usmeritve podjetja, če lokalno sponzoriraš kulturo in šport na amaterski ravni, predvsem tiste, ki se udeležujejo dogodkov mednarodni ravni ne delaš nič narobe.

Haska večinoma iz tega ni.

Seveda pa podjetja to delajo iz zloglasnega dobička.

tony

Guru
23. jul 2007
10.208
1.763
113
Hu, kakšna slaba volja. :-D Pa je kdo vsaj delničar Petrola?

Prekleta deregulacija. Štalo dela še, ko jo ukinemo. Se že ponavljam: kako so pa Petrolovčki (ki, mimogrede, svoje zaposlene še iz časov "prve" regulacije plačujejo tako sramotno slabo, da na AC skrete pucajo Bolgari in kdo ve kateri še, le Slovenci ne) preživeli pred 2016?

Čisto preprosto: preživeli so b.p.

Če mislijo, da ne morejo, se bodo pa teli vrli meneđerji nazaj iz prepada brez težav potegnili s potegom za lastne naramnice, ker so taki poslovni geniji. Prav nič ne dvomim.

netko

Guru
25. jul 2007
7.146
2.478
113
zakaj bi regulirali samo bencin... dejmo regulirat še hrano in pijačo pa gradbeni material in obleko ostalo saj to so po naše vse kategorije, ki človeku brezpogojno pripadajo...

• Všeč mi je
Reactions: zoom in BuDi

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.839
402
83
Vipavska dolina
Ampak zagon na bencin in potem preklop na petrolej?
Tako, le da jaz uporabljam mešanico 1/3 benzin in 2/3 petrolej tudi za pozneje. Torej zagon na benzin, potem pa preklop na mešanico. Se že včasih dejali, bolj kot je stara BCS boljša mešanica mora biti, zdaj a je to res al ne pa ne vem, tako delam že dobrih 20 let odkar jo "preganjam", čeprav vedno manj. Je pa za zanimivost, petrolej je dražji kot bencin ali dizel, ene 2 meseca nazaj sem dal nam nekje 1.60€ za liter. Tank je pa 2prekatni, manjši za bencin, večji za petrolej. Leta nazaj smo tankali na svetilni (zelen), potem pa so dejali da tak ne sme bit za pogon in sedaj je rumene barve. V moji okolici ga dobiš na črpalki v Šempasu (pod ključem), pravili so pa da je tudi v Črnem Vrhu pri Idriji.

• Všeč mi je
Reactions: tony

tony

Guru
23. jul 2007
10.208
1.763
113
zakaj bi regulirali samo bencin... dejmo regulirat še hrano in pijačo pa gradbeni material in obleko ostalo saj to so po naše vse kategorije, ki človeku brezpogojno pripadajo...
a) Nehajmo bencin obdavčevati ko blesavi, pa ne bomo rabili regulacije. Je tudi 50% cene hrane, ceglov in pijače davka?

b) A imate fetiš na plačevanje dražjega bencina samo zato, da bo firma z miljardo letnega prometa več zaslužila? Vam praznenje tošla prinaša ugodje?

c) Kako to, da se niso niti za en dan uresničile napovedi o čudežih, ki jih bo prinesla deregulacija potrošnikom? Nevidna roka trga, vsa EU to tko dela, pa to? krščen duš, fasali smo samo višje cene za potrošnike! Zdaj se pa sadomazo nesrečniki tle nad tem pizdite.

d) Pa ko bi vsaj imeli življenjske prihranke v delnicah Petrola. Potem bi imeli zaresen interes. Pa nimate, ste reveži, kot vsakdo od nas, ki račun za bencin plača iz svojega dela.

In še kar trajbate svojo sadomazo sceno.

Naj nekdo nalepi meme: "Nam je smešno." in "Corporations are people, too, peach." Ne niso. Halo.

tony

Guru
23. jul 2007
10.208
1.763
113
Tako, le da jaz uporabljam mešanico 1/3 benzin in 2/3 petrolej tudi za pozneje. Torej zagon na benzin, potem pa preklop na mešanico. Se že včasih dejali, bolj kot je stara BCS boljša mešanica mora biti, zdaj a je to res al ne pa ne vem, tako delam že dobrih 20 let odkar jo "preganjam", čeprav vedno manj. Je pa za zanimivost, petrolej je dražji kot bencin ali dizel, ene 2 meseca nazaj sem dal nam nekje 1.60€ za liter. Tank je pa 2prekatni, manjši za bencin, večji za petrolej. Leta nazaj smo tankali na svetilni (zelen), potem pa so dejali da tak ne sme bit za pogon in sedaj je rumene barve. V moji okolici ga dobiš na črpalki v Šempasu (pod ključem), pravili so pa da je tudi v Črnem Vrhu pri Idriji.
Po moje se to ne splača, pač jo lavfaj na bencin (novega dvoprekatnega tanka se ni dalo kupiti že 30 let nazaj). Ti stroji denarno niso nič vredni, in se višati še obratovalnih stroškov za dobro motorja po mojem ne izplača. (Pravzaprav se je, če sem še bolj neposreden, sploh ne izplača več laufati, ker je tako zelo škodljiva za sluh. Pri petdesetih boste zaradi BCS že v težavah.)

Zelo sem vesel infota glede petroleja za pogon vozil, hvala. Torej so to zakonsko luknjo že zafilali.

tony

Guru
23. jul 2007
10.208
1.763
113
Pa preden me kdo pouči, da so mnoge druge kosilnice podobnega formata manj okretne in bolj neprijetne za rabo: če res kosite gorske brežine si poglejte kakšno epizodo Gorskega zdravnika, kjer so pokazali, kako izgleda 50 let star traktor-kosilnica za košnjo strmih bregov. Reč je mnogo, mnogo udobnejša od BCS in manj obremenjujoča za zdravje.

Za košnjo manjših površin okrog hiše si pa omislite nekaj samohodnega na elektriko.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.416
7.162
113
zanima_me trosarine skozi cas.png

Trošarine na gorivo skozi čas. Svobodnjak, kaj se dogaja?

tony

Guru
23. jul 2007
10.208
1.763
113
Mojemu tošlu je vse isto - če bo plačal več za bencin zaradi višjih trošarin ali pa zaradi neregulirane cene na AC. V enem in drugem primeru bo le še bolj prazen.

Če ste proti enemu bi se spodobilo biti tudi proti drugemu.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.072
7.492
113
Vedno bos placal ti ali ne imel.

Placal bos za dobicek firm in za njihove davke, take ali drugacne. Ce ne bo to na postavki litra goriva, bo pa postreznina. Nek pavsal, kot taxi, preden spelje. 10€ za vsakoc ko rocko potegnes potem pa tankaj dalje po regulirani ceni. Opcij je veliko, samo da ni v ceni litra goriva. Ker tako kot je tebi vseeno, kako je razdeljena cena za liter goriva, je njim vseeno, kake postavke so gor, da se pod crto izide. Zaokrozeno navzgor seveda vsaka sprememba, ker imajo z njo delo, ki se placa.

B81

22. jul 2007
38.726
11.664
113
Lahko samo čestitamo Petrolu, da je na tak način obelodanil vso bedo in nesposobnost te vlade in da zadeva niti ne pojenja. V bistvu je Petrol bolj kot en državni bankomat.

• Všeč mi je
Reactions: Vojnik in nacek

tony

Guru
23. jul 2007
10.208
1.763
113
Vedno bos placal ti ali ne imel.

Placal bos za dobicek firm in za njihove davke, take ali drugacne. Ce ne bo to na postavki litra goriva, bo pa postreznina. Nek pavsal, kot taxi, preden spelje. 10€ za vsakoc ko rocko potegnes potem pa tankaj dalje po regulirani ceni. Opcij je veliko, samo da ni v ceni litra goriva. Ker tako kot je tebi vseeno, kako je razdeljena cena za liter goriva, je njim vseeno, kake postavke so gor, da se pod crto izide. Zaokrozeno navzgor seveda vsaka sprememba, ker imajo z njo delo, ki se placa.
Da se jim ne splača delati biznisa je bizarno sploh slišati.