Plenice

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
cenovno so hoferjeve, DM-jeve in mullerjeve, tm tm. Sicer pri nas DM-jeve puščajo, tko da sm najbolj zadovoljna z mullerjevimi ali hoferjevimi.

Lidlove meni niso fajn. Pampersk pa iz principa nočem.

drgač so ble pa hoferjeve res sumljive (no, pri meni en paket) smrdele kastastrofalno. Zdele druga vreča je pa ok. Pa mal mi je blo čudn, k sm jih šla tele zadnje kupit, so imeli tam v šktali samo še 4 komade za prodajo - ponavad imajo naloženih full.

muller ima vsake tok časa za plenice 10% popust, se splača gleda in nabavit večjo količino. Pa še knjižico ugodnosti naj bi kao dobili sredi meseca in so notri kupončki za popust za plenice in ostale zadeve.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Na začetku enkrat sva probala ”vse”, potem pa večina hofer, ali leclerc akcija pampers. Je pa res da so hoferjeve trde in glomazne proti pamperskam.
Nekoč sem bral neko traparijo da znajo biti nevarne plenice za razvoj mod pri fantkih.
Ko sta znala sedeti(od pol leta dalje), sta sedela na kahlici. Poba bolj uspešen od punce. Najbolje da zjutraj takoj ko vstane na kahlico. Največkrat je bila plenica suha, kahla pa v prvih minutah polna.

8888: sem mislil da si že nehal s to ”dejavnostjo” ;:

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
Mogoče pa vnuke čuva ??
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Se jih splača kupiti v tujini ali preko interneta? Kakšne kupujete?

Bom še jaz dodal.

Nekje sem pred časom zasledil test in prve so bile pamperske, druge hoferje, nato pa ostale, najslabše so bile iz Mercatorja.

Pri nas doma se ne dela nobenih scen, že od začetka kupujemo v Hoferju (MyLove, sedaj 4ka) in ni nobenih težav, seveda pa rit še malo namažeš s kremo (bebival).

V Hoferju imajo tudi pamperske (cenovno tu nekje s hoferjevimi), parkrat smo dali gor ker so bile pri roki, ni nobene razlike, razen da imajo morda malo več gumice na robu pri nogi.

Po 7. mesecih rabe absolutne nobenih težav. Sicer pa je vprašanje kdo dela Hoferjeve, morda kar Pampers in so rebrandane.

--------------------

Predlog: čim manj brati forume, ki se nanašajo na tovrstne "težave", tam boš izvedel, da se plenice kancerogene itd ...
Če bi obstajale, morda pa, ti bi tam ziher predlagali bio-eko plenice iz soje
evil.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.955
6.215
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Se jih splača kupiti v tujini ali preko interneta? Kakšne kupujete?

Bom še jaz dodal.

Nekje sem pred časom zasledil test in prve so bile pamperske, druge hoferje, nato pa ostale, najslabše so bile iz Mercatorja.

Pri nas doma se ne dela nobenih scen, že od začetka kupujemo v Hoferju (MyLove, sedaj 4ka) in ni nobenih težav, seveda pa rit še malo namažeš s kremo (bebival).

V Hoferju imajo tudi pamperske (cenovno tu nekje s hoferjevimi), parkrat smo dali gor ker so bile pri roki, ni nobene razlike, razen da imajo morda malo več gumice na robu pri nogi.

Po 7. mesecih rabe absolutne nobenih težav. Sicer pa je vprašanje kdo dela Hoferjeve, morda kar Pampers in so rebrandane.

--------------------

Predlog: čim manj brati forume, ki se nanašajo na tovrstne "težave", tam boš izvedel, da se plenice kancerogene itd ...
Če bi obstajale, morda pa, ti bi tam ziher predlagali bio-eko plenice iz soje
evil.gif

467716-post_slo.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Mi smo pri prvem otroku preizkusili kar precej plenic različnih proizvajalcev, pa smo se na koncu odločili za Mullerjeve, ki so se izkazale za najboljše za rito našega korenjaka. Skoraj enako dobre so bile Mercatorjeve (Lumpi). Ostale so bile slabše, še največ težav je bilo s Pampersovimi, katerih niti nismo porabili, ker je imel otrok na njih reakcijo (vnetje). Za drugega otroka nismo več testirali, ampak je nosila kar Mullerjeve.
Imej v mislih še to, da otroka kolikor toliko redno previjate, saj pri nekaterih dojenčkih opažam, da je teža plenice že skoraj večja kot teža otroka. Pa še s hladilnim mazilom jih je fino namazati.

p.s.: Čestitam za ponoven prispevek k slovenski nataliteti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Jah eni so še ”pogumni”. So že posledice izpada elektrike v preteklem tednu.
8888: veliko veselja, radosti in malo skrbi ob novem družinskem članu

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Se pridružujem čestitki in vzgajaj po svoje z malo permisivne vzgoje.
evil.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
..., še največ težav je bilo s Pampersovimi, katerih niti nismo porabili, ker je imel otrok na njih reakcijo (vnetje).

tud naš tamal je imel hudo vnetje ko je na morju nosil pamperske. pediater je rekel da lahko zaradi plenic-pamerske, ker se baje preveč odišavljene...lahko pa tudi zaradi vročine, oz zaradi obojega skupaj. ne vem.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.955
6.215
113
blizu močvirne prestolnice
Ma pri prvi smo imeli pamperske, pa ni imela nobenih težav, res pa smo jo mazali tako kot je dejal Gretzky. Saj pravim, predvsem me je zanimalo, če se splača kupovati v tujini, ampak kot je že Doctorz dejal, ni nobene razlike.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Edino to bo sitno, ko ga bo učiteljica v prvem razredu imala za dedka, ne za fotra.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Zvezke bo pa s penzijo kupoval, če jo bo kaj imel.....
Je kolega (ki je imel kmalu otroka)znanca špikal na ta način nekoč. Sedaj res s penzijo zvezke kupuje.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Mi smo pri prvem otroku preizkusili kar precej plenic različnih proizvajalcev, pa smo se na koncu odločili za Mullerjeve, ki so se izkazale za najboljše za rito našega korenjaka. Skoraj enako dobre so bile Mercatorjeve (Lumpi). Ostale so bile slabše, še največ težav je bilo s Pampersovimi, katerih niti nismo porabili, ker je imel otrok na njih reakcijo (vnetje). Za drugega otroka nismo več testirali, ampak je nosila kar Mullerjeve.
Imej v mislih še to, da otroka kolikor toliko redno previjate, saj pri nekaterih dojenčkih opažam, da je teža plenice že skoraj večja kot teža otroka. Pa še s hladilnim mazilom jih je fino namazati.

p.s.: Čestitam za ponoven prispevek k slovenski nataliteti.
x2
mi smo uporabljali ribje mazilo

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Edino to bo sitno, ko ga bo učiteljica v prvem razredu imala za dedka, ne za fotra.
smile-1.gif

ah ne pretiravi. Sej še ni tok star.
Čestitke 8-ka
wink-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Meni se zdi bolj kot firma plenic pomembno redno menjavanje
in nega sploh pri punckah, kot je ze bilo omenjeno.
Tistih nekaj deci urina bo pa itak vsaka zdrzala.
Sam sicer uporabljam pampers sem pa kdaj vmes kaksne druge imel.in so bile pravtako dobre
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.823
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Meni se zdi bolj kot firma plenic pomembno redno menjavanje
in nega sploh pri punckah, kot je ze bilo omenjeno.
Tistih nekaj deci urina bo pa itak vsaka zdrzala.
Sam sicer uporabljam pampers sem pa kdaj vmes kaksne druge imel.in so bile pravtako dobre
wink-1.gif

Si mi vzel izpod tipkovnice. raje povprečne plenice in redno menjavanje kot najboljše in neredno, pa potem vnetja sledijo.

Od moje sodelavka ima tamalega (13m starega), ki ponoči tok lula, da polula celo plenico, da gre še vse čez, po pojstli, posteljnini... Pravi, da je probala že vse plenice,...ko smo predlagali, da bi mogoče ponoči vmes plenice zamenjala, če tok lula čez noč, pa je rekla, da se ji ne da vstajat.
bonk.gif

Drugače imamo sedaj Pampers iz Mullerja čez noč in od DM-a čez dan.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ti kar bonkaj...

Midva tudi ne menjava ponoči plenice, ker drugače bi mulo spal 3-4 ure na dan.
uf-1.gif
Tudi ko je pokonci noče ležat na hrbtu in tudi v vožičku ne, tako da ga nosimo izmenično cele dneve.

Plenice sva takoj šla na večje in sva vedno na spodnji meji po kg, ker so ravno pamperske zelo lepo prilagodljive in imaš pri ne vem...6kg že lahko velikost 4. Ponoči ne serje (spi na trebuhu) in zaradi tega ni nobene potrebe po menjavi plenic.

Vneto je mel pa malo v štartu pa še to tako malo, da niti nisva uspela ugotovit zakaj. Malce praške paste pa je delovalo ko čudežna palčka.
cheer.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.823
113
davorinm.wordpress.com
Midva tudi načeloma ne, ker ni potrebe, razen če je ornk pokakana in se zavoha. Ampak če bi tok lulala ponoči kot tale in vsako drugo noč še celo posteljo premočila, pa bi zagotovo menjal tudi ponoči. Ti tudi verjetno ne bi pustil otroka poscanega ležati.