PLATISCA PASSAT

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ker? A imaš distančnik ali pa daljše "pesto" od platišča pa res ni razlike!
grims-1.gif
Čeprav če guma drsa bo rokah bi skoraj upal trditi da je malce krivde tudi tam.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Če sem gledal enkrat neke distančnike čudne, ki se posebaj zašraufajo gor in potem za pritrditev felne kao ne rabiš bolj dolgih šraufov.....kak te to zgleda, da maš v distančnik privito felno
bonk.gif

Da pa daš bol duge šraufe....te je pa druga pesem ja! Te pa nima kaj bit
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
To so potem neke vrste distančniki + spremeba razmaka?!
cheer.gif

Kot distančnik sem imel v mislih kovinsko ploščo z luknjami na pravih mesti in razmakom enakim kot je pri original namestitvi. Potem pa še malce podaljšani vijaki. Če nimaš ravno 2cm+ distance potem je tole čisto varna in komot rešitev. Sej če kupiš neko kitajsko platišče (ki ustreza nekemu vozilu) je rešitev čisto ista samo da je distančnik že "privarjen" na platišče.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ze pri nakupu feln je najboljse izbrati felne ki imajo primeren ET. Jaz imam take da se noter ne coha zunaj pa pride skoraj cist do blatnika.
"tanjsi distancniki se uporabljajo samo z malo daljsimi vijaki, ce pa rabis malo debelejse distancnike pa daljsi vijaki niso primerni zaradi varnosti. Tam se distancnik privije na felno v vgreznimi vijaki, luknje za felne pa so zamaknjene

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
ze pri nakupu feln je najboljse izbrati felne ki imajo primeren ET.

Tako je
zmaga.gif

Ponavadi se kupi feltna ki so primerne za tip vozila ET mora bit isti oz 1mm + -

@avtor: Ta platišča niso za tvoj avto ker imajo manjši ET in to pomeni da so feltne bolj na ven pa še širše gume in drajsanje je neizogibno...

LP

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
1.kateri passat, 3B ali 3C model?letnik? je 4x4 ali ne?

jaz imam na4motion passatu letnik 2002 7.5 x 17, et 35 225 45 17 in NIČ ne drsa

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Če je s podvozjem vse ok, ne bi smelo drsati pri tej dimenziji gum. Jaz sem imel na passatu (3b) 235 35 19 et 35 pa ni drsalo. Pa še -35mm je bil. Razen v izjemnih primerih (skrajna lega volana + luknja na cesti). So pa ti passati znani po slabih rokah in se lahko pojavi precej zračnosti, kar lahko povzroča razne čudne zvoke. Glede na et 35 bi guma prej drsala po zunanji strani kot kje drugje. Najbolj verjeten se mi torej zdi problem z rokami, sploh če gre za 3b model.