plasma 50 - brenči

markopo

Pripravnik
3. feb 2010
91
1
6
sem že prebral par strani pa vendar...imam novo LG plasmo 50inch serije 3
moti me brenčanje...ki mi je prišlo v uho in ga sedaj ne morem "pozabiti"...zadeva je precej moteča v kolikor postane slika zelo svetlejša (brenči kar ornk) oz. ko se svetilnost (temno-svetlo) hitro spreminja - takrat pride brenčanje najbolj do efekta.

ima kdo kakšne podobne izkušnje oz. možen recept zmanjšanja le tega?

x-krat hvala
nahrung002.gif

markopo

Pripravnik
3. feb 2010
91
1
6
kolikor sem bral naj bi nek sprejemljiv zvok bil prisoten pri vseh plazmah...

sem pa opazil, da če vse kable potegnem ven iz TV je nenadoma tih kot miška
confused-1.gif

drugače imam gor priklopljeno anteno + scart od sprejemnika (upc) ter hdmi od PC...

torej s TV ni nič narobe? ozemljivtev oz.?

kako naj to rešim?

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Citat:
Uporabnik markopo pravi:

confused-1.gif

drugače imam gor priklopljeno anteno + scart od sprejemnika (upc) ter hdmi od PC...

kako naj to rešim?

Pa je takrat ko potegneš vse kable ven še vedno "bela" slika, pri kateri normalno brenči? Če je odgovor ja imaš problem z ozemljitvijo....

Drugače pa meni LG42" tudi brenči in me spravlja ob živce ob svetli sliki. Enako pri kolegu.
Si mi pa dal sedaj za misliti po dveh letih in grem kable ven pipat
wink-1.gif
ampak sem skoraj prepričan, da brenči napajalnik...

Lp

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik markopo pravi:

confused-1.gif

kako naj to rešim?

99% ti šumi zaradi scart kabla. Sam sem imel podoben primer, sicer na lcdju. Imam siol tv, prej sta bila tv in komunikator povezana preko scart. Simptomi identični, ob beli sliki šumenje. Kupil hdmi kabel, povezal tv in komunikator, od takrat dela kot je treba, brez šumov.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Za plasme ne vem, LCD (monitorji in TV) pa večinoma vsi novejši brenčijo, vsaj po mojih izkušnjah. Brenčijo menda žarnice, ki skrbijo za osvetlitev (so zelo podobne varčnim žarnicam - te tudi včasih prav nemarno brenčijo), ali kakšen element, ki tok spreminja v tem žarnicam primernega. Brenčanje se speminja glede na nastavljeno svetlost. Če imaš dober sluh, je očitno tih LCD skoraj nemogoče najti. Sem pa skoraj prepričan, da pri LED osvetlitvi teh težav ne bo več (poleg varčnosti torej še en plus).

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Za plasme ne vem, LCD (monitorji in TV) pa večinoma vsi novejši brenčijo, vsaj po mojih izkušnjah. Brenčijo menda žarnice, ki skrbijo za osvetlitev (so zelo podobne varčnim žarnicam - te tudi včasih prav nemarno brenčijo), ali kakšen element, ki tok spreminja v tem žarnicam primernega. Brenčanje se speminja glede na nastavljeno svetlost. Če imaš dober sluh, je očitno tih LCD skoraj nemogoče najti. Sem pa skoraj prepričan, da pri LED osvetlitvi teh težav ne bo več (poleg varčnosti torej še en plus).

Kere base
bonk.gif
Meni Sony V serija popolnoma nič ne brenči, enako velja za Samsunga...

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Tako je. Tudi sam imam Sony V5500. Povezava HDMI s PC, sqart z DVD in VHS video. Brez kakršnegakoli brenčanja.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik markopo pravi:
confused-1.gif

Pa ti ni padlo na pamet da bi to naredil sistematicno, torej da najdes tisti en kabel ali tisto doloceno kombinacijo kablov, ki naredi razliko ?

Ko bos vse to pocel, tisti komponenti, ki je prikljucena preko kabla, ki povzroca brnenje, za hec obrni napajalni kabel (tisto, kar gre v zidno vticnico), se posebej ce je prikljucek tisti ta ploscat (kot na tejle sliki).

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik cbb pravi:

Kere base
bonk.gif

Ker tebi slučajno ne brenči (ali ker morda ne slišiš), pomeni, da to ni pogost pojav? Čisto možno, da nekateri modeli ne brenčijo, veliko jih pa. Preberi v linku, kateri računalniški monitorji brenčijo, če mi ne verjameš. Pri televizorjih se pač nasploh manj sliši, ker zvočniki prekrijejo brenčanje. Mi je pa všeč tvoje razmišljanje: tega problema nimam, zato ne obstaja.
hysterical-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:

Kere base
bonk.gif

tudi meni samsung 7ka popolna nič ne brenči

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
ksz

lcd: sony bravia, samsung, philips 9, philips 7, nič od tega ne brenči, še nisem slišal lcdja, ki bi brenčal pravzaprav...

imamo pa tut eno plazmo, ki pa brenči nonstop...
frown-1.gif

markopo

Pripravnik
3. feb 2010
91
1
6
zadevo sem uspel precej omiliti in sicer sem v antenski izhod priklopil eno zunanjo anteno, ki sem jo imel za račnulanik (tv preko usb), preko scarta pa imam povezano od UPCjevega receivera (žal le ta nima hdmi izhoda) in zadeva je sigurno za 50% tišja. upam, da tako ostane.

po navodilih operaterja UPC pa bi moralo biti priklopljeno takole:
kabelski kabel iz stene v sprejemnik, iz sprejemnik kabelski kabel v TV antenski izhod + scart povezava sprejemnika s TV - ali nisem bil pozoren ali pa brenčanje ni bilo pristono od začetka. v kolikor pa imam sprejemnik priklopljen na TV samo preko scarta pa je TV dobesedno hreščal (ko si priklopil še slednji kabel je nehalo)...

naj kdo proba isto še pri sebi malo preštelkavati...pri meni zaenkrat deluje

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Ali imaš v bližini mogoče kakšno drugo elektronsko napravo? Mogoče brezžični prenosni standardni telefon?

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Še ena podobna tema, mogoče bo kaj pomagala.

Glede Sony V5500:

Citat:
I just got myself and 52V5500 and I have to say that the picture quality is friggin amazing after calibration.

But...
I was wondering if someone had experienced with these problems.
1. A small buzzing sound coming from behind, it's loud enough to hear trough background noizes. I know this is normal on LCD panels but should it be that loud?

Citat:
Yeah, I came upon this buzzing sound too. The sound is emitted by the V5500 backlight cold cathode fluorescent lamps. It is not a sign of any serious malfunction. In fact, fluorescent lamps require a ballast to stabilize the current through the lamp, and to provide the initial striking voltage required to start the arc discharge. Electromagnetic ballasts with a minor fault can produce an audible humming or buzzing noise.
Thus, if this noise is annoying you only in the quiet of the night, you may ignore it. If not, it could be a reason to return the TV…

Citat:
I found out that the buzzing sound is normal on the V/W models after visiting Sony Center. Actually... the employes there where shocked over the sound too so they reported it in to Sony Norway and called me yesterday telling that Sony is looking into it.
Backlight bleeding on my screen is officially gone, so no more problems there.

Vir: klik

Vsekakor je tudi vprašanje, kako dobro uporabnik sliši, ne trdim pa, da piskajo/brenčijo vsi primerki vseh modelov.

Nazadnje urejeno:

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Najverjetneje slabo navite dušilke v napajalniku / inverterju za backlight. Nič ni narobe, le moteče je.