Planet Golob

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.136
5.189
113
Vse je na meji neresničnosti. So primeri, ne rečem. Ampak, imaš dvojčka, nimaš mleka, in si rizično noseč. Samo še BigFoot manjka v tej zgodbi.

Take stvari se bojo dogajale zmeraj bolj. 100 ljudi 100 čudi ni nastal kar tako.

Tudi ko sedaj govorimo o "drvah" je treba vzeti v obzir, da moderne ventilatorske peči na drva, ki so zakonsko edine, ki so še dovoljene, brez elektrike kratkomalo ne delujejo. Torej tudi, če imaš tako peč rabiš nek sistem zasilnega napajanja tako za črpalke, kot za peč samo, drugače boš ravno tako na mrzlem.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.364
10.484
113
MB
daco šporhet so vrgli ven zaradi nove kuhinje...menda neoš bdržal 70 let astarega šparherta v novi kuhni :D
Peči na trda govira pa so moral ven iz kotlovnicep ri namestitvi toplotne črpalke. Sicer pa je menda v tem času že kupil kako plinsko peč magari na bolhi ali pa pač generator, ki je must-have če daš staro peč ven.
Te pa ni praviloma tak da ko se da nova kuhna not se da stara v klet pa se pol v kleti kuha dalje :D

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.136
5.189
113
Lani je neurje podrlo več drogov daljnovoda na našem koncu. Pa ni bilo vmes nobenega drevesa kot v teh primerih ampak zgolj dva ali trije strohneli drogovi 20kV daljnovoda. Od dopoldneva smo čakali na elektriko do nekje sedmih zvečer, pa še to smo imeli srečo, ker so električarji rekli, da je treba postaviti nov drog, oni pa so bili brez kombinirke, ker je stara šla v odpis in so kratkomalo rekli, da bomo čakali vsaj do jutra, razen, če kje najdemo kako kombinirko (bila je sobota ali nedelja, ne spomnim se točno). K sreči se je en strojnik javil na klic domačina, prišel iz 8 km oddaljenega kraja in skopal luknjo za betonske temelje droga daljnovoda, da so zadevo uredili.

Ni povsod elektrika 24/7/365 samoumevna dobrina, kot se bere iz zapisov nekaterih tukaj.

jello

Guru
22. sep 2008
11.053
4.276
113
Vse je na meji neresničnosti. So primeri, ne rečem. Ampak, imaš dvojčka, nimaš mleka, in si rizično noseč. Samo še BigFoot manjka v tej zgodbi.
Meja neresničnosti ja. Bolj ko pretiravaš bolj vžge. Če bi bil poleg še bigfoot noseč z baby elvisom bi nekateri še vedno brcali da je možno. Tako kot narezane redovnice sredi Zagreba ali 30 posilstev mesečno pri belem dnevu v centru Ljubljane. Meja neresničnosti bi bila tri posilstva v petih letih in nihče ne bi opazil da si napisal 10, čeprav si se zlagal za 300%. Zato rečeš da jih je 30 mesečno (samo od migrantov!!!) in vžgeš komplet greznico. Laži več, laži bolje.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.136
5.189
113
In ti si najlepši primerek človeka, ki ima polno rit vsega in mu niti slučajno ni jasno, kaj vse se dogaja drugje po državi in kakšne življenjske zgodbe nosijo ljudje. Bravo zate. Sicer pa, imaš tudi tole:

Sami razširjevalci fejk news, edino ti veš edino pravo resnico. Naš (sicer rahlo omejen) mesija...

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

jello

Guru
22. sep 2008
11.053
4.276
113
Ne spomnim se da bi ti bil kaj dolžan, še najmanj pa polagat račune kaj sem in kaj nisem. Zate sem vse kar tvoja domišljija premore, tukaj ti enostavno ne morem konkurirat. Zato, prihrani srce parajoče zgodbice s spletnih gnojišč za sebe in v akcijo. Potoči solzice še namesto mene.

erikson

Guru
25. avg 2007
24.616
8.165
113
Če do večera ne bo elektrike, bo civilna zaščita zagotovila agregate.

Zaradi izpada elektrike so se v nekaterih haloških občinah ustavile tudi vodovodne črpalke. Večino posledic so odpravili že v četrtek, a delo ponekod še ni končano, je za Radio Slovenija povedala županja Cirkulan Antonija Žumbar. "Vodovod je zdaj prišel do vseh gospodinjstev, elektrika pa naj bi bila v teku dneva tudi vzpostavljena, če ne bo, pa bomo aktivirali civilno zaščito in zagotovili agregate," je dodala.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.136
5.189
113
Ne spomnim se da bi ti bil kaj dolžan, še najmanj pa polagat račune kaj sem in kaj nisem. Zate sem vse kar tvoja domišljija premore, tukaj ti enostavno ne morem konkurirat. Zato, prihrani srce parajoče zgodbice s spletnih gnojišč za sebe in v akcijo. Potoči solzice še namesto mene.
Hvala za opomin kako izgleda dno družbene lestvice, ko je treba pokazati človečnost in razum. Lep večer še naprej.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.136
5.189
113
Če do večera ne bo elektrike, bo civilna zaščita zagotovila agregate.

Zaradi izpada elektrike so se v nekaterih haloških občinah ustavile tudi vodovodne črpalke. Večino posledic so odpravili že v četrtek, a delo ponekod še ni končano, je za Radio Slovenija povedala županja Cirkulan Antonija Žumbar. "Vodovod je zdaj prišel do vseh gospodinjstev, elektrika pa naj bi bila v teku dneva tudi vzpostavljena, če ne bo, pa bomo aktivirali civilno zaščito in zagotovili agregate," je dodala.
Tile imajo tudi reakcijski čas polža na uspavalih. Vsake hiše sicer ne moreš pokriti, imam pa občutek, da so bili agregati ob žledu zagotovljeni hitreje.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.136
5.189
113
Hvala tebi za potrditev dejstva da si: a) prelen da bi prebral, b) prelen da bi se potrudil razumet kar si poskusil prebrat in c) vse troje hkrati.
Ne rabiš več dokazovati, da razumeš zgolj sistem, da se nekaj kar ti nisi osebno videl in doživel ni nikoli zgodilo. Kot sem zapisal, polna rit vsega, tudi za take enkrat pride račun. Hvala za razumevanje.

jello

Guru
22. sep 2008
11.053
4.276
113
Kot že neštetokrat si seštel ena plus ena, dobil osem in totalno falil o čem gre debata, zdaj se pa ku.rčiš. Samo da te spomnim na tvoj komplot, ko smo ravno v temi golob: kdor ne verjame da nosečnica s četverčki, ki pravkar doji trojčke ne zmrzuje v halozah, samo zato ker ji bo golob jutri prepovedal kamin je @#@€%%##. Ne bom si mazal ust in ponavljal za tabo. Vo.su.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.136
5.189
113
Kot že neštetokrat si seštel ena plus ena, dobil osem in totalno falil o čem gre debata, zdaj se pa ku.rčiš. Samo da te spomnim na tvoj komplot, ko smo ravno v temi golob: kdor ne verjame da nosečnica s četverčki, ki pravkar doji trojčke ne zmrzuje v halozah, samo zato ker ji bo golob jutri prepovedal kamin je @#@€%%##. Ne bom si mazal ust in ponavljal za tabo. Vo.su.
Tvoje blodnje niso "debata". Kot že neštetokrat si skušal zadevo zrelativizirati z nakladanjem in zavajanjem. O laganju in bluzenju v citiranem ne bom izgubljal besed. V opomin dajem zgolj članek zveze potrošnikov slovenije. Saj veš, to so tisti trdi desničarji, ki golobovemu razdajanju za ljudstvo mečejo polena pod noge...

V vladni obravnavi je predlog novega Zakona o energetski politiki, ki bo, če bo sprejet, korenito posegel na področje ogrevanja. V novogradnjah v strnjenih naseljih bodo namreč kotli na plin, trdna in tekoča goriva dovoljeni le še v primerih, ko ne gre za osnovno ogrevanje, vsi, ki se ogrevajo iz sistema za distribucijo zemeljskega plina, pa bodo morali po letu 2030 poiskati nov vir toplote (razen v primerih obstoječih koncesijskih pogodb, ki so že sklenjene za daljše obdobje). Na Zvezi potrošnikov Slovenije se z nekaterimi napovedanimi spremembami ne strinjamo, saj potrošnike postavljajo v izrazito neugoden položaj.

jello

Guru
22. sep 2008
11.053
4.276
113
Še preden si skočil name sem zapisal da bodo kamini (če bodo, ampak ne bodo) prepovedani ko bodo dojenčki iz pravljice o doječih sedmerčkih v penziji. Torej nikoli. To je tudi nekako to kar povprečno pismen bralec razbere iz članka, ki si ga pravkar citiral. Ni čudno, da si se vžigal tudi ko ti je tonin trobil da bodo prepovedali drva.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.136
5.189
113
Še preden si skočil name sem zapisal da bodo kamini (če bodo, ampak ne bodo) prepovedani ko bodo dojenčki iz pravljice o doječih sedmerčkih v penziji. Torej nikoli. To je tudi nekako to kar povprečno pismen bralec razbere iz članka, ki si ga pravkar citiral. Ni čudno, da si se vžigal tudi ko ti je tonin trobil da bodo prepovedali drva.
To je super, torej si ti nad našimi butastimi politiki in njihovimi idejami in jih kontroliraš. V bistvu je bil predlog iz strani politike podan v javnost zgolj za to, da malce zabava narod in da bi morda ob peči brez ventilatorja ponovno zaplesali na svobodni ples... Kaj ima pa tonin s člankom iz ZPS mi pa žal ni znano ampak verjamem, da ti veš.

jello

Guru
22. sep 2008
11.053
4.276
113
To je super, torej si ti nad našimi butastimi politiki in njihovimi idejami in jih kontroliraš. V bistvu je bil predlog iz strani politike podan v javnost zgolj za to, da malce zabava narod in da bi morda ob peči brez ventilatorja ponovno zaplesali na svobodni ples... Kaj ima pa tonin s člankom iz ZPS mi pa žal ni znano ampak verjamem, da ti veš.
Znaš napisat en stavek brez napletanja in fantaziranja kaj vse da sem jaz? Enega samega?
A ponoviva? V dokaz, da sem brezsrčna pi.zda, s polno ritjo, brez stika z resničnostjo, ker zabavljam nad zgodbicami nosečnice, (ne)doječe dvojčka, ki v halozah zmrzuje, ker ji bo golob prepovedal kamin si nalimal:
- link da v halozah ni elektrike
- članek zps kjer stokajo nad novo energetsko politiko, ki ima z realnostjo še manj stika kot pravljica iz haloz.

Ena plus ena je šetnajst. Ja?

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.136
5.189
113
Ne vem kaj bi rad slišal, začel si v slogu "Če bi bil poleg še bigfoot noseč z baby elvisom bi nekateri še vedno brcali da je možno" potem sva pa v tem stilu šla kar naprej, človek bi pričakoval, da razumeš debato na nivoju na katerem odgovarjaš. V glavnem uživaj v svojem malem omejenem svetu, kjer se stvari opisane v članku ne dogajajo. Tam boš najbolj varen pred realnostjo, kot tudi pred članki, ki jih glede na ideje vlade dobi servirane preko medijev splošna javnost. Verjamem da naročeni zgolj na strankarski PR nimate teh težav.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.136
5.189
113
Lahko, da je preprosto neiznajdljiv. Plinskih kuhalnikov v trgovinah tudi verjetno ni zmanjkalo tako kot agregatov ob žledolomu, da smo jih iskali še izven meja slovenije.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.136
5.189
113
Znaš napisat en stavek brez napletanja in fantaziranja kaj vse da sem jaz? Enega samega?
A ponoviva? V dokaz, da sem brezsrčna pi.zda, s polno ritjo, brez stika z resničnostjo, ker zabavljam nad zgodbicami nosečnice, (ne)doječe dvojčka, ki v halozah zmrzuje, ker ji bo golob prepovedal kamin si nalimal:
- link da v halozah ni elektrike
- članek zps kjer stokajo nad novo energetsko politiko, ki ima z realnostjo še manj stika kot pravljica iz haloz.

Ena plus ena je šetnajst. Ja?
Tukaj bom na tvojo relativiziranje z ZPS člankom pustil samo še tole iz leta 2023, da bo jasno kakšne so bile ideje, ki sicer na koncu niso bile realizirane a so takrat bile povsem realna možnost in ne nekaj kar "nima stika z realnostjo". Lažeš lahko komu drugemu.

9. Poglavje: KAZENSKE DOLOČBE 159. člen (prekršek glede prednostne rabe energijskih virov in energentov)

(1) Z globo od 100 do 500 eurov se za prekršek kaznuje odgovorna oseba v lokalni skupnosti, če lokalna skupnost določa prednostno rabo energije in energentov za potrebe delovanja tehničnih stavbnih sistemov in naprav v stavbah, in pri tem ne upošteva določbe prvega odstavka 21. člena tega zakona.

(2) Z globo od 5.000 do 125.000 eurov se za prekršek kaznuje pravna oseba, če: - kot investitor ali lastnik stavbe pri graditvi projektira ali vgradi kotel na zemeljski plin ali utekočinjen naftni plin (peti odstavek 21. člena), - kot investitor ali lastnik stavbe pri graditvi objekta projektira ali vgradi kurilno napravo na trdno in tekoče gorivo v enostanovanjskih in dvostanovanjskih stavbah in v posameznih delih večstanovanjskih stavb (šesti odstavek 21. člena).

(3) Z globo od 5.000 do 125.000 eurov se za prekršek iz prejšnjega odstavka kaznuje samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost.

(4) Z globo od 2.000 do 10.000 eurov se za prekršek iz drugega odstavka tega člena kaznuje odgovorna oseba pravne osebe, odgovorna oseba samostojnega podjetnika posameznika ali odgovorna oseba posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost.