Planet Golob

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.020
8.313
113
Ali je kdo kadarkoli preverjal, če je morda kdo drug obkrožil njegovo ime in oddal volivni listek?

Seveda. Vsakič ko grem na volitve, pred mano lista tiste plahte in potem na frišen bel list obkroža moje ime, se jaz podpisujem in tam se dere Ž ne vem kok, katerag starostna kategorija sem... Je pa seveda za to potrebno priti na volišče.

da kdo na koncu dneva ne vzame feniksovega listka pa zagotavlja naša kultura. Daš v volilno komisijo 3 skregane, pa tudi na wc ne upa 1x preveč iti. To so pa atributi, ki jih malokatera nacija ima in jih takole lahko izkoristi.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.988
4.124
113
Ne rabiš prav veliko za dodat par 10 listkov predizpolnjenih "doma", par krožcev in čačk na poli in to je to, če smo že glih pri ravni zemlji in nezemljanih = teorije zarot. Kar pa je pri volilni udeležbi par 100 tisoč itak nepomembno.

Dejstvo je, da bi večje spremembe volilnega sistema: digitalne oz. kombinirane volitve + neposreden ali preferenčni glas, precej premešale sliko v parlamentu, česar se vsi sedanji zavedajo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.020
8.313
113
dejstvo to ni. dejstvo je, da nobeden ne ve, kaj bi to za seboj prineslo. Iti volit že danes ni neka silno težavna zadeva. 4 dni lahko voliš, volišča so na peš razdalji, vsaka vas ga ima. da se ne gre volit, je iz razloga, kot ga navaja feniks, in ne, ker bi to bilo kaj dosti bolj težavno kot iz kompjuterja. dejansko bi bilo povsem možno in nič manj verjetno, da sprememb s tega vidika ne bi bilo.

tudi tu seveda mnenje lahko ščasoma spremenim. Bere se, da je tendenca nekaterih, da bi se v manjših krajih volišča opuščala. Tudi takrat roko dvignem za digitalne volitve, pa naj jim net dol vržejo, če lahko... Je pa seveda to tržna niša za avtonbus prevoznike. In pa mogoč bumerang. Da se feniksovi somišljeniki ne spravijo na volišče, ker se jim tako ne dvigne, je eno, da pa jim daš občutek, da jim to onemogočaš, pa hitro voljo in čas najdejo in tudi bolj vedo, za koga so/niso.