Planet Golob

hgard

Guru
22. jul 2007
4.168
647
113
Novi bombončki

sad

Guru
24. avg 2007
22.514
11.292
113

Mednarodni denarni sklad (IMF) je pričakovano drugič zapored znižal napoved letošnje rasti slovenskega BDP. Če je oktobra lani pričakoval 2,6-odstotno rast, aprila letos pa 1,8-odstotno, zdaj pričakuje le 1,1-odstotno krepitev BDP. Za leto 2026 je napoved rasti glede na april znižal za bolj skromnih 0,1 odstotne točke na 2,3 odstotka, poroča STA.

Ker je padec pričakovan je vse ok, pravi minister Boštjančič
Bruharija.

Kar je pa najbolj bolano je pa to, da bo folk nasedel.
Samo še stilizirana fotka otroka v času volilnega molka in bo.

PS: Zanimivo, da človek vedno misli, da nižje ne gre, ampak politiki povsod po svetu dokazujejo, da se da. :cheer:

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.460
3.822
113
Ker Gibanje Svoboda še vedno nima lastnega programa, Golob nadaljuje z uresničevanjem idej stranke Levica. Tokrat bomo v Sloveniji (znova?) uvajali delavsko solastništvo podjetij oziroma zadružništvo.

Zadruga bo lahko glede na predlog vzpostavljena, če bo za to tako lastnik matične družbe kot tudi dovolj zaposlenih – pogoj bo vključitev 75 odstotkov zaposlenih.

Njena edina funkcija bosta pridobivanje in upravljanje lastniških deležev zaposlenih. Ti bodo kupnino lastniku odplačevali postopno. Individualnih deležev ne bodo mogli prosto prodajati na trgu, premoženje pa jim bo lahko izplačano šele ob prekinitvi delovnega razmerja ali ob upokojitvi. Bodo pa udeleženi pri upravljanju podjetja in upravičeni do dividend, še navaja STA.

Kot poudarjajo na vladi, imajo zaposleni z deležem lastništva v podjetju glede na mednarodne izkušnje višje plače, stabilnejša delovna mesta, več prihrankov in več premoženja. Podjetja si na drugi strani s tem zagotovijo večjo produktivnost, zaposleni so namreč bolj motivirani, talente pa je lažje obdržati.
Kolikor sem včeraj ujel, gre za družinska podjetja brez naslednikov in nezanimiva za odkup s strani "investitorjev in/ali konkurence". Da ne bi lastnik enostavno ugasnil vse skupaj in delavce poslal na drugo "največjo firmo v SLO", se ponudi odkup delavcem zaposlenim v podjetju.

Sam nimam s takim načinom težav.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe in sajkek

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.460
3.822
113
Ne spomnim se trenutno imena firme, ampak nekaj takega že imamo pri nas, mislim, da okoli Škofje Loke, kjer so delavci že večinski lastniki.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.257
10.325
113
MB
Zanimiv odgovor. Se mi pa zdi bolj izgovor in ne odgovor.

Kaj pa je šolstvo vsa ta leta delalo, da nimamo več nikogar za seboj, ki bi karkoli počel?
zakaj izgovor? številke govorijo svoje.

zdaj smo v letih ko se zadnji boomerji upokojujejo.

kaj je delalo šolstvo? delalo javne uslužbence.

sej naše šolstvo je z mentaliteto še vedno tam nekje v času ko so boomerji hodili v šolo.

a komu izmed nas niso govorili: hodi v šolo da ne boš rabo delat? :D

tak da tisti ki ste danes tam, da je treba otroka nekam usmerit ... previdno. :)

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.299
7.433
113
Ma ja... šolstvo je zašlo. Kak avtoprevoznik z lahko šije kakega doktorja, po zaslužku mislim. Vse kar se okoli gradbeništva tiče cveti. Pa za to ni potrebne diplome, le pamet. Edino pri kaki konkurenci EV klinike, bo potrebno elektro faks končat, če se hočeš z glavo tega lotit.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.459
2.269
113
Pomurje

jonny77 ti ki si pri koritu pri razpisih.....a je to res da se več ne prijavljajo na razpise?
drži!

edit: sem mislil, da si napisal da več ne pripravljajo razpisev. To drži. Spijo.