Planet Golob

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.320
6.221
113
A je zgornji video pristen ?? Tole je groteskno. Kaj za vraga je tako smešno ?

Če je:
S tem je povedala vse o sebi.Neumno in položaja obeh nevredno.

Jaz je ne bi nosil niti pod razno.
Naj gre bosa.

ps:
Ob obisku vlade je dolenjsko udarila strela, toča, povodenj...
Naj raje ne hodijo več.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in 8888

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.183
7.320
113
kot delodajalec dam veliko raje neobdavčeno božičnico, kot višjo plačo. Vem, da večina delavcev ne razmišlja kaj dosti in sploh ne v tej smeri, ampak jaz kot delodajalec ne lato dam lahko toliko in toliko za delavca in potem se gremo telovadbo s potnimi, malico, regresom in morebiti sedaj še z božičnico. zame je strošek enak, za delavca je pa znesek na TRR na koncu leta višji. Iz tega vidika je ta opcija več kot dobrodošla.

zdaj, za že obstoječe pogodbe to sicer pomeni dodatna obremenitev za delodajalca na prvo žogo, ampak pač en cajt ne bo šla plača nikamor, pa bo. dvigne se, ko po max neobdavčenih zadevah ostane kaj več od namenjenega letnega zneska, ki seveda z leti pa gre gor.

javni sektor daje mizerijo in od regresa in od vsega, kar ni obdavčjivo. tam so plače, da se prikazuje lahko stroške in zliva žolč po medijih in raji, potem pa se nazaj jemlje preko prispevkov in davkov. Kot nateguni, ki dajo regres delavcu potem pa ga morajo pol na bankomatu dvigniti in nazaj prinesti.
Super lepo, se sliši kot pravljica, dokler si v stanju, ko na koncu leta državi šenkuješ (del) denar v obliki dobička....

Pri nas sumim, da na koncu leta nebo dobička. Ne izgleda ravno rožnato leto. Še hujša so pred nami. Torej od kje vzet? Najlažje od vzdrževanja in investicij. Super ne. En žebljiček v krsto več.

Da o napihnjeni JU niti ne govorim. Tudi če dobijo drobtinico, se na tej masi nagnete veliko kruha. Ampak saj imamo, ima se, može se... Kot pri helikopterjih, Litijski ipd...

B81

22. jul 2007
39.073
11.958
113
Za 5 zaposlenih ni problem, pri 500 pa je druga muzika. Dobicek bo nizji, to lahko potegne za seboj slabsi pogled bank na podjetje, oceno uspesnosti posl.partnerjev...sicer pa bo to nagrada kot so jo dobili sodniki in tozilci...

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

erikson

Guru
25. avg 2007
23.981
7.623
113
odlično, novo obvezno breme za firme, maš ali nimaš boš moral dat. Predvolilna kampanja se je očitno začela.
Saj veš, če se komu ne izide, Golob ponuja službo v javni upravi.

"Če se komu izmed vas (podjetnikov) ne izide, se spomnite na nas, pridite mimo mene, v javni upravi nam krvavo manjka ljudi, ki imajo izkušnje iz gospodarstva. Zagotovo bomo našli službo tudi za vas," je dejal Golob in sprožil val vprašanj o tem, kaj je pravzaprav želel sporočiti zbranim na podelitvi nagrad za največje dosežke na področju gospodarstva.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.981
7.623
113
cena hrane.png

Svobodnjak

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.168
3.659
113
Kako če pa je Mariča rekla, da ni šlo nič gor in da trgovci (njihovi lastniki) delajo za prgišče drobtin?
Pa drugi največji trgovec trdi v reklami, da je pri njih inflacija 0% (nula).

Nekdo laže.